Το ρολόι ορίζει το αντρικό στυλ. Πώς όμως μία κλασική αξία μπορεί να συμβαδίσει με την απαιτητική σύγχρονη καθημερινότητα όπου τα πάντα, κι όχι μόνο ο χρόνος, καταγράφονται συνεχώς μέσα από αριθμούς; Αν θες να παρακολουθείς την προπόνησή αλλά και τους δείκτες της σωματικής σου υγείας, χωρίς όμως να κάνεις εκπτώσεις στο στυλ, το Huawei WATCH GT 2 είναι ο ιδανικός τρόπος για να το πετύχεις.

Σχεδιασμός που πατά πάνω σε κλασικές αξίες δίχως να έχει να τίποτα να ζηλέψει ή να φοβηθεί από τα fashion watch brands, πλήρης οθόνη χωρίς περίγραμμα, καντράν 46 mm που δημιουργεί τρισδιάστατο εφέ για ακόμα πιο έντονη εμφάνιση είναι λίγα μόνο από τα αισθητικά προτερήματα του νέου μοντέλου της Huawei.

Μάλιστα, οι δύο διαφορετικές εκδοχές του (sport και κλασικό) έρχονται να καλύψουν ένα πολύ μεγάλο φάσμα από τις ανάγκες που μπορεί να έχει ένας άντρας σήμερα. Το sportive σχέδιο της πρώτης εκδοχής με το μαύρο λουράκι είναι ιδανικό για μία καθημερινότητα γεμάτη από ενέργεια και αθλητικές δραστηριότητες. Αντίστοιχα, το ατσαλένιο φινίρισμα με το καφέ δερμάτινο λουράκι της "κλασικής" εκδοχής ταιριάζει γάντι σε επίσημες εμφανίσεις· εκεί, δηλαδή, όπου ένα ρολόι αποτελεί το απόλυτο must.

Φυσικά, εκτός από το στυλ, η διάρκεια της μπαταρίας ενός smartwatch είναι άλλος ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας, αφού το να μπορεί να εκτελεί δεκάδες διαφορετικές λειτουργίες αλλά να σβήνει μετά από λίγο μόνο χρήσιμο δεν είναι.

Έτσι, το ασυναγώνιστο πλεονέκτημά του WATCH GT 2 είναι η διάρκεια της μπαταρίας: Μπορεί να λειτουργεί έως και δύο εβδομάδες συνεχώς, τόσο με τον έξυπνο έλεγχο καρδιακών παλμών όσο και με τις λειτουργίες ειδοποίησης κλήσης. Σε εβδομαδιαία χρήση πάλι, παρέχει έως και 30 λεπτά κλήσεων Bluetooth, έως και 30 λεπτά αναπαραγωγής μουσικής, έως και 90 λεπτά σωματικής άσκησης, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας ενεργοποιεί την "έξυπνη" λειτουργία ύπνου.

Ένας, δηλαδή, από τους βασικούς λόγους που έκαναν πολύ αγαπητό στο κοινό τον προκάτοχό του, βρίσκεται ξανά εδώ και μάλιστα σε πολύ βελτιωμένη εκδοχή. Άλλωστε κανείς δεν θέλει το smartwatch να τον εγκαταλείπει στην πιο κρίσιμη στιγμή.

Όσο για την οθόνη του Huawei WATCH GT 2; Είναι υψηλής ακρίβειας (AMOLED 1,39 ιντσών), υψηλή ανάλυσης (454x454 pixels), με πολύ πλούσια γκάμα χρωμάτων και εξαιρετικά λεπτή σχεδίαση που ξεπερνά τις οθόνες LCD. Τέλος, ο σχεδιασμός της δεν θα μπορούσε παρά να συνδυάζει την κλασική αισθητική με artistic αναφορές και τα minimal σχέδια, ακριβώς δηλαδή όπως ορίζουν οι σύγχρονες απαιτήσεις όλων όσων αναζητούν ένα ξεχωριστό στυλ.

Το Huawei WATCH GT 2 ξεχωρίζει καθώς χαρίζει πολύ σημαντικές και περισσότερες σπορ λειτουργίες από τον ανταγωνισμό χωρίς όμως ούτε για μία στιγμή να κάνει εκπτώσεις στο στυλ και την εμφάνισή του. Οι εφαρμογές διαχείρισης υγείας και φυσικής κατάστασης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές - κάτι, δηλαδή, που χρειάζεσαι πραγματικά όταν ο αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς σου. Μάλιστα, τρομερό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δυνατότητες μέτρησης των επιπέδων άγχους/stress καθώς και η καταγραφή της ποιότητας του ύπνου, για να μπορείς να έχεις μία συνολική εικόνα της κατάστασης του εαυτού σου, ακόμα κι όταν κοιμάσαι. Αν τώρα ασχολείσαι με αθλήματα, το WATCH GT2 αναλαμβάνει πολύ απλά τον ρόλο του personal coach.

Εκείνο, τελικά, που σου δίνει αυτό το νέο και εξελιγμένο μοντέλο είναι ασυναγώνιστη ποιότητα ζωής, απαράμιλλο στυλ και τη δυνατότητα να σε ακολουθεί σε κάθε εκδοχή της ζωής σου - είτε είναι η προπόνηση είτε κάποιο επίσημο και σημαντικό γεύμα που ίσως κρίνει το μέλλον σου.