Ρυπαίνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Το Yale απαντά
Οι απόψεις εξακολουθούν να διίστανται.
Είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τόσο φιλικά προς το περιβάλλον όσο παρουσιάζονται, σε σύγκριση με εκείνα που διαθέτουν συμβατικούς κινητήρες; πρόκειται για ένα ερώτημα που όλα δείχνουν πως θα απασχολεί τον χώρο της αυτοκίνησης για αρκετό καιρό ακόμη, καθώς οι απόψεις εξακολουθούν να διίστανται, ενώ έρευνες που δίνουν επιχειρήματα στους υποστηρικτές των EV, ή κινητήρων εσωτερικής καύσης αντίστοιχα, βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας.
Μια από τις πιο πρόσφατες, έρχεται από το πανεπιστήμιο του Yale, και προστίθεται σε εκείνες που καταρρίπτουν το επιχείρημα που είναι ευρύτερα γνωστό ως "long tailpipe". Οι υποστηρικτές του τελευταίου, αναφέρουν πως αν και ένα ηλεκτρικό όχημα δεν επιβαρύνει το περιβάλλον κατά τη λειτουργία του, επί της ουσίας η επιβάρυνση αυτή έχει μεταφερθεί στις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και μπαταριών, που απαιτούνται για να παραχθούν οι κινητήριες μονάδες των φιλικών προς το περιβάλλον ηλεκτρικών μοντέλων.
Που καταλήγει η έρευνα για τους ρύπους των οχημάτων
Το συμπέρασμα ωστόσο που προκύπτει από την έρευνα του Yale, έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα των υποστηρικτών των EVs, καθώς αναφέρει πως οι έμμεσες εκπομπές ρύπων των ηλεκτρικών οχημάτων, είναι σημαντικά χαμηλότερες από εκείνες των οχημάτων που κάνουν χρήση ορυκτών καυσίμων.
Η συνέχεια στο TopGear
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Aνοιχτή απόλαυση: Δείτε την νέα Porsche 911 GT3 S/C (εικόνες, video)
Να που η Porsche είχε μια απίστευτη πασχαλινή έκπληξη για όσους αγαπούν την οδήγηση αλλά όχι τις οροφές. Υποδεχθείτε την πρώτη ανοιχτή GT3.
Γραφει Γιαννης ΤσακαλοςFerrari Luce: Τόσο γρήγορη που ζητήθηκε η βοήθεια της Nasa
Η επιτάχυνση της ηλεκτρικής Luce δοκιμάζει τα όρια του σώματος σε τέτοιο βαθμό, που η Ferrari στράφηκε στη NASA για να καταλάβει πότε μπορεί να γίνει υπερβολική για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Γραφει Γιαννης ΤσακαλοςΔιαθέσιμες οι νέες Vespa Primavera και Vespa Sprint S
Τα πιο νεανικά και αστικά μοντέλα της Vespa φέρνουν σημαντικά νέα χαρακτηριστικά.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςH Maserati ήθελε να "χτυπήσει" την BMW - Δεν τα κατάφερε
Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 η Maserati έφτιαξε ανταγωνιστή για την σειρά 3 της BMW. Τελικά γέλασαν και οι πέτρες και ο λόγος ήταν απλός.
Γραφει Γιαννης ΤσακαλοςΟδηγούμε την πρώτη ηλεκτρική Cayenne, την πιο δυνατή Porsche που έγινε ποτέ
Τελικά η Porsche και θέλει και μπορεί: δημιούργησε το πιο ολοκληρωμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του κόσμου.
Γραφει Γιαννης Τσακαλος7 διαφημίσεις αυτοκίνητων με διάσημους πρωταγωνιστές
Ένα μεγάλο όνομα πίσω από το τιμόνι πάντα πουλάει και οι αυτοκινητοβιομηχανίες το ξέρουν καλά. Διαλέξαμε 7 περίπτωσεις που σούπερ διάσημοι διαφήμισαν ένα νέο μοντέλο.
Γραφει Γιαννης Τσακαλος