Τελευταία, ο Quentin Tarantino ζει μία δεύτερη καριέρα ως συγγραφέας. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια ενός podcast -που μπορείς να ακούσεις με ένα κλικ εδώ- για την προώθηση του πρώτου του μυθιστορήματος Once Upon A Time In Hollywood (ναι, βασίζεται στην ταινία που σκηνοθέτησε), σύστησε στο αναγνωστικό κοινό τέσσερα αγαπημένα του βιβλία, τα οποία μπορούν άνετα να αποτελέσουν και τα δικά σου αναγνώσματα για την παραλία φέτος το καλοκαίρι, ειδικά αν γνωρίζεις καλά αγγλικά. 

O Quentin Tarantino και ο Brad Pitt φωτογραφίζονται στις Κάννες το 2019, για την προώθηση του "Once Upon A Time In Hollywood". (c) Getty Images

Τα δύο βιβλία του John Minahan

Δύο από τα τέσσερα βιβλία φέρουν την υπογραφή ενός συγγραφέα, του John Minahan, για τον οποίο δεν υπάρχει καν σελίδα στη Wikipedia. Το πρώτο είναι το 9/30/55 (The world was forever changed the day James Dean died) που κυκλοφόρησε το 1977 και βρίσκεται στη θέση 14.816.199 όσον αφορά τα ευπώλητα βιβλία του Amazon.

Το Eyewitness που κυκλοφόρησε το 1981 είναι το δεύτερο βιβλίο του κυρίου Minahan που προτείνει ο Tarantino στο κοινό του. Δυστυχώς, όμως, όχι μόνο βρίσκεται εκτός κυκλοφορίας αλλά και η τιμή ενός μεταχειρισμένου αντιτύπου του έχει τιμή εκκίνησης στο Amazon τα 978 δολάρια.

To "Moviegoer" του Walker Percy

Το υπαρξιακό μυθιστόρημα The Moviegoer του Walker Percy, που κακώς δεν καταφέραμε να βρούμε μία ελληνική του μετάφραση, κυκλοφόρησε το 1980 και κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Μυθοπλασίας στις ΗΠΑ. Το περιοδικό Time, μάλιστα, το έχει συμπεριλάβει στη λίστα του με τα 100 καλύτερα μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ στην αγγλική γλώσσα από το 1923 έως το 2005.

Η "Προφητεία" του David Seltzer

Την τετράδα ολοκληρώνει το μόνο βιβλίο που μπορούμε να βρούμε μεταφρασμένο στα ελληνικά και που δεν είναι άλλο από την Προφητεία (The Omen), το θρίλερ του David Seltzer που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο δύο φορές, το 1976 και το 2006.

Έπειτα από έρευνα που κάναμε σε ηλεκτρονικά παλαιοβιβλιοπωλεία, διαπιστώσαμε ότι έχουν γίνει τρεις (τουλάχιστον) διαφορετικές εκδόσεις του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, οι δύο δερματόδετες (από τους εκδοτικούς οίκους Δυρός και Μανιατέα) και η τρίτη με χάρτινο εξώφυλλο (από τις εκδόσεις Ζάρβανος).

> Διάβασε ακόμα: Τα σχέδια του Quentin Tarantino για το Kill Bill 3

Το συγγραφικό και θεατρικό μέλλον του Tarantino

Στο ίδιο podcast ο "βαμμένος με αίμα" σκηνοθέτης που προς το παρόν έχει συμφωνήσει με τον εκδοτικό του οίκο για την κυκλοφορία δύο μόνο βιβλίων, εξέφρασε το ενδιαφέρον του να προσαρμόσει σε μυθιστόρημα το Reservoir Dogs, να ολοκληρώσει ένα γουέστερν που έχει αρχίσει να γράφει αλλά και να μεταφέρει στο χαρτί ταινίες που δεν έχει γυρίσει ο ίδιος.

> Διάβασε ακόμα: H παράξενη ιδιοφυΐα του Quentin Tarantino

Παρόλα αυτά, το δεύτερο βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει δεν θα είναι μυθιστόρημα, έχει ήδη πάρει τον τίτλο Cinema Speculation και είναι σχεδόν ολοκληρωμένο.

Τέλος, πριν επιστρέψει απ' ότι δείχνουν τα πράγματα στα κινηματογραφικά πλατό, ίσως δούμε το Once Upon A Time In Hollywood και στη σκηνή, καθώς έχει τελειώσει τη θεατρική του διασκευή.