Παρά μία τριάκοντα οι χρονιές που ο θεσμός των Χρυσών Σκούφων βραβεύει τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και στην εικοστή ένατη αναλαμβάνει μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία (4 Απριλίου, στη "Μεγάλη Βρεταννία"). Οι Χρυσοί Σκούφοι συντονίζονται με το πνεύμα του ΟΗΕ, που έχει βάλει στόχο τη μείωση των διατροφικών απορριμμάτων κατά 50% παγκοσμίως μέχρι το 2030, και αναλαμβάνουν δράση, σφραγίζοντας το concept του μενού στην τελετή απονομής των βραβείων με τη λογική του Zero Food Waste. Πρόκειται για μια ενέργεια που γίνεται για πρώτη φορά τόσο συμβολικά στο χώρο της υψηλής γαστρονομίας στην Ελλάδα.
Τη δημιουργία και το μαγείρεμα των πιάτων του μενού της τελετής απονομής, που θα γίνει στις 4 Απριλίου στη "Μεγάλη Βρεταννία", έχουν αναλάβει δύο προικισμένοι και γνωστοί για την οικολογική τους ευαισθησία σεφ, που έχουν βραβευτεί και από τους Χρυσούς Σκούφους και από τον Guide Michelin: ο Τάσος Μαντής, που πρόσφατα άνοιξε το δικό του εστιατόριο ("Soil"), και ο executive chef της "Μεγάλης Βρεταννίας" και του "King George", Αστέριος Κουστούδης.
Η συνέχεια στο Athinorama.gr