Η εξ Αμερικής ερχόμενη Evangelia φέρνει πολλά παραπάνω από τον super φρέσκο ήχο και την ευχάριστη παρουσία της στην ελληνική και διεθνή pop σκηνή. Τα τρία πρώτα της singles -το Páme Páme, το Fotiá και το Diving- είναι ένα αυθεντικό mix από international και ελληνότροπα ηχητικά στοιχεία, που δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια. Γι' αυτό και αποφασίσαμε να τη γνωρίσουμε καλύτερα, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του MadWalk 2021 by Serkova Crystal Pure, για μία εμφάνιση-έκπληξη.

Ζεις κυρίως στην Αμερική, σκέφτεσαι να εγκατασταθείς μόνιμα στην Ελλάδα; Η αλήθεια είναι ότι θέλω να πηγαινοέρχομαι και να μην είμαι μόνιμα πουθενά. Φαντάζομαι, βέβαια, ότι καθώς οι συγκυρίες αλλάζουν, μπορεί να πρέπει κι αυτό να αλλάξει στη ζωή μου.

Έχεις ένα international μουσικό προφίλ που καταφέρνει να φέρει μέσα του, τελείως αβίαστα, ελληνικούς ήχους. Ποντάρεις σε αυτό το mix για να ξεχωρίσεις στο εξωτερικό; Αυτό το mix βγαίνει με αυθεντικότητα γιατί είναι προϊον του τρόπου με τον οποίο μεγάλωσα. Στο εξωτερικό, βέβαια, κάνει εντύπωση, καθώς δεν είναι κάτι συνηθισμένο. π.χ. σαν τη latin μουσική που έχει γίνει πλέον mainstream. Ελπίζω, όσο περνάει ο καιρός, να καταφέρω να φτάσει αυτός ο ήχος μου σε όλες τις άκρες του κόσμου.

Το δισκογραφικό συμβόλαιο 2 εβδομάδες πριν από το lockdown και το... ποδόσφαιρο

Πριν από το 'Diving', το τελευταίο σου τραγούδι με τον Kelvin Jones, έκανες δύο τεράστιες επιτυχίες με το 'Páme Páme' και το 'Fotiá'. Πιστεύεις ότι στο μεσοδιάστημα η πανδημία σε κράτησε πίσω ή βρήκες τρόπους να την εκμεταλλευτείς δημιουργικά; Και τα δύο. Είχα πολλά σχέδια για την καριέρα μου, όπως το να πηγαίνω στην Ευρώπη συχνά και να κάνω συναυλίες αλλά όλα αυτά σταμάτησαν πριν καν ξεκινήσω. Υπέγραψα το δισκογραφικό μου συμβόλαιο στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2020, δύο εβδομάδες πριν από τη γενική απαγόρευση κυκλοφορίας. Το 'Páme Páme' κυκλοφόρησε τον Μαϊο του 2020 και -ευτυχώς- είχα γυρίσει το βιντεοκλίπ το καλοκαίρι του 2019. Ήταν δύσκολο όλο αυτό διότι ήθελα να κάνω πολλά αλλά νιώθω ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να κυκλοφορήσω τη μουσική μου.

Στην καραντίνα, εγώ και ο Jay Stolar, που είναι ο σύντροφος και παραγωγός μου, αγοράσαμε μία καλή κάμερα και μάθαμε να κάνουμε διάφορες παραγωγές μόνοι μας, όπως live acoustic videos στην αυλή, φωτογραφίες, τα πάντα. Aκόμα και σήμερα, τις επίσημες φωτογραφίες μου συνεχίζει να τις βγάζει ο Jay.

Πες μας κάτι το οποίο δεν γνωρίζουμε για σένα... Απο 5 εως 16 ετών, οι προτεραιότητές μου ήταν το σχολείο και το ποδόσφαιρο. Έπαιζα σε σοβαρές ομάδες με σκοπό να παίξω για ομάδα πανεπιστημίου. Στα 16 μου, όμως, έπαθα ρήξη χιαστού και δεν μπορούσα να παίξω για 6 μήνες. Τότε βρήκα καταφύγιο στην μουσική, η οποία έγινε 'χόμπι προτεραιότητας'. Όταν έγινε καλά το γόνατό μου αποφάσισα να μην προσηλωθώ τόσο πολύ στην μπάλα και πλέον παίζω ποδόσφαιρο μόνο για διασκέδαση, αν και συνεχίζει να είναι ένα άθλημα που λατρεύω.

Ο θαυμασμός για την Ελένη Φουρέιρα και η αγάπη για ένα τραγούδι του Παύλου Σιδηρόπουλο

Υπάρχουν σύγχρονοί σου καλλιτέχνες που να νιώθεις ότι 'μιλάτε την ίδια γλώσσα' (και ποιοι) και άλλοι, παλαιότεροι, που να θαυμάζεις την καριέρα τους και να τους βλέπεις ως πρότυπο; Πιστεύω ότι εγώ και η Ελένη Φουρέιρα μιλάμε την ίδια γλώσσα, με τον δικό μας τρόπο. Υπάρχουν, φυσικά, διαφορές στο ύφος της μουσικής μας, όμως αυτό που μας συνδέει αμετάκλητα είναι ο ζήλος και η εργατικότητα. Θαυμάζω στην Ελένη την προσήλωσή της και την τελειομανία της, με την καλύτερη σημασία της λέξης.

> Διάβασε ακόμα: Ilia Darlin: Η μεγάλη επιστροφή και η αλλαγή του ονόματός της σε IOTA PHI

Από τους παλαιότερους, σίγουρα ξεχωρίζω τη Χάρη Αλεξίου. Νομίζω ότι ακόμα κι η ταμπέλα 'παλαιότερη' είναι λάθος, καθώς αποτελεί διαχρονική παρουσία στα ελληνικά μουσικά δρώμενα και νομίζω ότι η φωνή της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους καημούς, τα ντέρτια του ελληνικού λαού. Τα τραγούδια, η φωνή και η ερμηνεία της μυρίζουν θάλασσα και φωτιά. Περισσότερο σήμερα παρά άλλοτε θαυμάζω και το σθένος της να αναγνωρίσει και να πάρει τη μεγάλη απόφαση να αποχωρήσει από τα μουσικά δρώμενα. Νομίζω ότι πρόκειται για ηθική και αυτογνωσία που σπανίζει στις μέρες μας που το χρήμα και η εύκαιρη δημοσιότητα καθορίζουν λίγο πολύ τα βήματά μας.

Αν είχες τη δυνατότητα να διασκευάσεις ένα μόνο ελληνικό τραγούδι, ποιο θα ήταν αυτό; Δύσκολη ερώτηση γιατί θέλω να διασκευάσω πολλά. Ας πούμε το 'Να μ’ αγαπάς' του Παύλου Σιδηρόπουλου. Είναι από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια. Όταν μπαίνει το ρεφρέν νιώθω αυτόματα τόσο όμορφα στην καρδιά μου, κάτι το οποίο δεν μπορώ να περιγράψω.

Αν ήσουν Ελληνίδα τραγουδίστρια στα 90s, ποια θα ήσουν; Η Δέσποινα Βανδή. Είμαι παιδί των 90s και ακούγαμε συνέχεια στο σπίτι και στο αυτοκίνητο τα τραγούδια της. Έχω πολλές αναμνήσεις συνδεδεμένες με αυτά. Επίσης, μου αρέσει που είναι χαμαιλέοντας και προσαρμόζεται στις τάσεις. Η μουσική και το στυλ της έχουν μία φυσική και αβίαστη εξέλιξη.

> Διάβασε ακόμα: Η ιστορία του Lil Nas X έχει ζουμί

Το MadWalk, η Eurovision και τα νέα τραγούδια

Στο σημερινό MadWalk 2021 by Serkova Crystal Pure Madwalk, θα κάνεις μία special εμφάνιση. Τι μπορείς να μας αποκαλύψεις γι' αυτή; Μπορώ να σας πω ότι θα δείτε μία συνεργασία η οποία για μένα είναι ένα όνειρο πραγματοποιημένο.

Θα σε ενδιέφερε να εκπροσωπήσεις κάποια στιγμή την Ελλάδα στη Eurovision; Ναι. Έστειλα κάποια τραγούδια φέτος αλλά δυστυχώς δεν πέρασαν στο επόμενο στάδιο. Νιώθω τεράστια υπερηφάνεια που έφτασα μέχρι αυτό το σημείο. Μπορεί προς το παρόν να μην ευδοκίμησαν οι καρποί των κόπων μου όσον αφορά τον διαγωνισμό, όμως δεν το βάζω κάτω, συνεχίζω τον δρόμο μου με το κεφάλι ψηλά. Μπορεί να προσπαθήσω πάλι άλλη χρονιά, ο καιρός θα το δείξει.

Τι να περιμένουμε από εσένα μουσικά στο άμεσο μέλλον; Πολλά καινούργια τραγούδια. Έχω τόσα πολλά στον υπολογιστή μου τα οποία περιμένουν να κάνουν το ντεμπούτο τους. Ανυπομονώ πολύ να τα ακούσετε.


Info: Η Evangelia ανήκει στο μουσικό δυναμικό της Sony Music / Panik Records.