Ίντριγκα, δίψα για ίντριγκα, του έρωτα αυτό το μέγα κακό που σπαράζει τους ανθρώπους. Η ιστορία του ανεπανάληπτου και απίθανου έρωτα που έζησαν η Courtney Love και ο Kurt Cobain προξένησε ίντριγκα. Κι αυτό χωρίς κανείς να γνωρίζει στ' αλήθεια το τι συνέβαινε μεταξύ τους, χωρίς κανείς να μπορεί να εξηγήσει το γιατί η ροκ σχέση τους απασχόλησε τόσο πολύ όχι μόνο τους οικείους των δύο καλλιτεχνών ή τους θαυμαστές τους, που τους νοιάζονταν, αλλά κυρίως τον κίτρινο Τύπο.

Ο θρύλος της femme fatale

Όταν σαν σήμερα στις 5 Απριλίου του 1994 ο Kurt Cobain έβαλε ένα πιστόλι στο στόμα του και τράβηξε τη σκανδάλη, όλοι είχαν να δείξουν την Courtney Love ως ηθική αυτουργό, λες και ήταν τόσο στο μυαλό του αστέρα της grunge όσο και στο δικό της και ήξεραν το τι συνέβαινε εκεί μέσα. 

Η γεννημένη στις 9 Ιουλίου του 1964 μπροστάρισσα των Hole είχε το τέλειο πακέτο για να δαιμονοποιηθεί, για να μετατραπεί σε monstruum, όπως είχε γίνει παλαιότερα με τη Yoko Ono. Ήταν όμορφη, αναπολογητική, με ισχυρό εκτόπισμα, χαρισματική, γεμάτη λάμψη, σαρωτική. Ήταν μια "προσφέρσιμη" γυναίκα για να θεωρηθεί αράχνη ή femme fatale, ξελογιάστρια κι επικίνδυνη.

Getty Images

Η σχέση τους, σύμφωνα με τους άλλους

Ο Kurt Cobain και η Courtney Love παντρεύτηκαν έναν χρόνο μετά από τη γνωριμία τους. Αυτό είναι δεδομένο, το λέμε με βεβαιότητα. Αυτό που κανείς δεν μπορεί να πει στα σίγουρα είναι το αν η Love κυνήγησε τον Cobain όχι από έρωτα αλλά με υπολογιστικούς τρόπους ή αν τον έθισε στην ηρωίνη. Λες και εκείνος ήταν ανήλικος ή άβουλο ον, λες και του έκανε μάγια ή του επέβαλλε με το ζόρι ένα αλλοπρόσαλλο lifestyle που του έκανε κακό.

> Διάβασε ακόμα: O φάκελος του FBI για το θάνατο του Kurt Cobain μίλησε

Το παιδί που έκαναν μαζί

Οι δυο τους, απέκτησαν μια κόρη, τη Frances Bean, που πλέον εργάζεται ως εικαστικός. Λίγο μετά τη γέννησή της, το ζευγάρι δέχτηκε επίσκεψη από την πρόνοια για να διαπιστωθεί το αν το παιδί θα μπορούσε να ανατραφεί από τους βιολογικούς του γονείς ή αν θα έπρεπε να αναλάβει κάποιος άλλος την κηδεμονία του.

> Διάβασε ακόμα: Η Frances Bean Cobain έχει κάτι από το σκοτάδι του πατέρα της

Μετά από την αυτοκτονία του Cobain, η Love έδωσε κανονική μάχη για να της επιτραπεί να μεγαλώσει η ίδια την κόρη της. Στην πραγματικότητα, το παιδί μεγάλωσε τόσο με τη μητέρα του όσο και με τους γονείς του Cobain, καθώς η dirty blonde ρόκερ αντιμετώπισε πολλές φορές τις συνέπειες του νόμου, για τη χρήση παράνομων ουσιών.

Οι βόλτες μιας survivor 

Πλέον, στο Instagram η Courtney Love είναι σκέτη γλύκα. Μπορεί η μουσική της καριέρα με τους Hole να μη γνώρισε σχεδόν ποτέ τη massive απήχηση των Nirvana, αλλά τις επιτυχίες της τις έκανε. Επίσης, όσο κι αν έγινε σάκος του μποξ, όσο κι αν λοιδορήθηκε ως "η πιο διάσημη -και μισητή- χήρα", όσο κι αν ένας σωρός κόσμος έφτυσε πάνω της τον μισογυνισμό του, όσο κι αν τερατοποιήθηκε, παρέμεινε ζωντανή.

Όχι γιατί είναι τάχαμου αναίσθητη και ζαμανφού, αλλά γιατί είναι δυνατή. Αποδείχθηκε survivor, αποτελεί πρότυπο χειραφετημένης γυναίκας, μάχεται για το καλό του κόσμου, είναι fahion icon και βγαίνει από το σπίτι της για να πάει βόλτες με τα πανέμορφα σκυλιά της. Τέλος, κάτι που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος, είναι βουδίστρια.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.