Κάποιες έχουν ξεκάθαρα χριστουγεννιάτικο πρόσημο· μερικές απλώνονται σε μίνι προγράμματα, άλλες εκμεταλλεύονται απλά το κλίμα της εποχής και τη σχετική ανάπαυλα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι επιλογές των πιο μεμονωμένων συναυλιών για το διάστημα από 23/12/2022 έως και 3/1/2023 είναι τόσες, ώστε να μην ξέρεις πού να πρωτοπάς, εάν έχεις φανταστεί τις φετινές γιορτές σε jazz ή pop-rock ρυθμούς.

Τα μίνι προγράμματα

Από το πλούσιο "μενού" ξεχωρίζουν κάποιες βραδιές με επαναλαμβανόμενη συχνότητα, που εφάπτονται βέβαια με τους σχεδιασμούς των μουσικών σκηνών, μα δεν παύουν να διατηρούν και τον συναυλιακό τους χαρακτήρα. Στις 23/12, λ.χ., η Αλέξια εκκινεί για πέντε συναυλίες, επιχειρώντας να φέρει στο "Half Note" κάτι από την ατμόσφαιρα των αμερικάνικων jazz clubs. Κατόπιν, δίνει τη σκυτάλη στους Λονδρέζους Jive Aces, οι οποίοι θα χορέψουν την Αθήνα swing από τις 28/1 έως και τις 3/1 του Νέου Έτους.

Σχέδια για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς έχουν και οι Burger Project, που ανεβάζουν στο "six d.o.g.s" την παράσταση "Φιέστα Κουραμπιέ" –θέαμα με πειραγμένα κάλαντα και καινούρια τραγούδια. Αλλά και το "Gazarte" σκοπεύει να γιορτάσει τις δύο παραμονές μετά μουσικής, αρχικά με ένα jazz trio, έπειτα με τους 48 Ores. Αντιθέτως, το club του "Σταυρού Του Νότου" προσανατολίζεται προς ανήμερα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, προγραμματίζοντας δύο βραδιές με τους Polkar. 

Η συνέχεια στο Athinorama.gr