Στις 5 Μαρτίου 1982 ο John Belushi βρίσκεται νεκρός από υπερβολική δόση (ηρωίνης και κοκαΐνης) στο μπανγκαλόου αριθμός 3, στο θρυλικό ξενοδοχείο Château Marmont, στο Λος Άντζελες. Ο χαρισματικός ηθοποιός και μουσικός με την απίθανη ενέργεια, ήταν μόλις 32 χρονών.

Το λαμπερό αστέρι των αξεπέραστων Blues Brothers, υπήρξε ένας από τους πιο χαρισματικούς περφόρμερ της σύγχρονης ιστορίας. Το 2015 το περιοδικό Rolling Stone τον ψήφισε ως τον κορυφαίο από τα 145 μέλη που έχουν περάσει από το καστ του κωμικού τηλεοπτικού θεσμού ζωντανής μετάδοσης που λέγεται Saturday Night Live και έχει ξεπεράσει τα σαράντα χρόνια ζωής.

Από εκείνη τη μέρα που βρέθηκε νεκρός στο περιβόητο τότε άντρο της πριβέ παρακμής, το ξενοδοχείο Chateau Marmont στο Χόλιγουντ, εξαιτίας υπερβολικής δόσης "speedballs" (εκρηκτικό μίγμα ηρωίνης και κοκαΐνης) την προηγούμενη νύχτα (παρουσία μάλιστα των Robin Williams και Robert De Niro), το όνομά του έγινε συνώνυμο με τον άγριο ηδονισμό.

Ο John Belushi γεννήθηκε και μεγάλωσε στα προάστια του Σικάγο και ήταν ο μεγαλύτερος γιος (ο αδελφός του James είναι επίσης διάσημος ηθοποιός, άλλου εντελώς βεληνεκούς όμως) Αλβανών μεταναστών. Οι γονείς του ποτέ δεν ενσωματώθηκαν και νομίζω ότι αυτό ήταν σκληρό για τον John, πηγαίνοντας σ' ένα σχολείο που κανείς δεν είχε ιδέα ούτε καν ότι υπήρχε μια χώρα που λεγόταν Αλβανία.

Υπήρχε πάντα μια αίσθηση ανησυχίας πάνω του και προσπαθούσε να την αναπληρώσει με κάτι. Και τα drugs ήταν μέρος αυτού, σημαντικό μέρος.Υπάρχει μάλιστα ένα βιβλίο που εξιστορεί όχι μόνο τι συνέβη εκείνη τη νύχτα, αλλά πώς λειτουργούσε το Χόλιγουντ, πώς έκανε τα στραβά μάτια το προσωπικό του θρυλικού Chateau Marmont και πώς ο κολλητός φίλος Robert De Niro στη γειτονική σουίτα ήταν απλά λίγο πιο τυχερός από τον John Belushi που πλήρωσε τον εθισμό του.

The Castle on Sunset

Το βιβλίο "The Castle on Sunset" του Σον Λέβι συγκεντρώνει ιστορίες που διαδραματίστηκαν στο μυθικό ξενοδοχείο "Chateau Marmont" στη Sunset Boulevard (τον εξίσου διάσημο δρόμο του Χόλιγουντ, με όλα τα κλαμπς που γέννησαν θρύλους και όπου σύχναζαν θρύλοι).

Η συνέχεια στο WomanToc.gr