10 άγνωστες ιστορίες για τον Freddie Mercury

Λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής του frontman των Queen, με αφορμή τη σημερινή επέτειο των 31 ετών από το θάνατό του.

Στις 23 Νοεμβρίου του 1991, ο Freddie Mercury ανακοινώνει στον Τύπο που είχε κατασκηνώσει έξω από το σπίτι του στο Κένσινγκτον στο Λονδίνο, ότι έπασχε από AIDS. Ένα εικοσιτετράωρο αργότερα, αφήνει την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 45 ετών. Ο θρύλος του ροκ και frontman των Queen ήταν ένας από τους πρώτους διάσημους που έπεσε θύμα της "μάστιγας" του ιού του HIV στη δεκαετία του '80.

Με αφορμή τα 31 χρόνια από το θάνατό του, που συμπληρώνονται σήμερα, Τρίτη 24 Νοεμβρίου, συγκεντρώσαμε μερικές άγνωστες πτυχές της ζωής του και ιδιαίτερες ιστορίες για τον καλλιτέχνη που έσπασε τα ταμπού σε μουσική, μόδα, στην κοινωνία ολόκληρη.

Κυκλοφόρησε σόλο σινγκλ με ψευδώνυμο

Το 1973, κι ενώ ήταν μέλος των Queen, δουλεύοντας πάνω στο πρώτο άλμπουμ του γκρουπ, ο Freddie Mercury ηχογράφησε και κυκλοφόρησε ένα σόλο σινγκλ με δύο διασκευές τραγουδιών το I Can Hear Music των Ronettes και το Goin' Back του Dusty Springfield.

Κι επειδή αντιλήφθηκε ότι δεν θα ήταν σωστό να βγει ο δίσκος στην αγορά με το ονοματεπώνυμό του, χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο Larry Lurex, εμπνευσμένο από τον Gary Glitter, που εκείνη την εποχή βρισκόταν στην κορυφή των βρετανικών charts.

Ήταν εκείνος που σχεδίασε το λογότυπο των Queen

Όπως επίσης κι εκείνος που χάρισε στο γκρουπ το όνομά του. Το σχέδιο που κοσμεί το logo του συγκροτήματος ήταν δικής του έμπνευσης, αλλά και σχεδίασης. Άλλωστε, ήταν απόφοιτος του Ealing Art College στο Λονδίνο, όπου σπούδασε γραφιστική.

Κατασκεύασε αυτοσχέδια σκηνή για τον David Bowie...

Η συνεργασία τους στο Under Pressure το 1981 έμεινε στην ιστορία με χρυσά γράμματα. Ωστόσο, Bowie και Mercury γνωρίζονταν ήδη από τη δεκαετία του '60. Η πρώτη τους συνάντηση είχε λάβει χώρα στο κολέγιο όπου σπούδαζε ο δεύτερος και στο οποίο ο πρώτος είχε παρευρεθεί για ένα επίσημο γεύμα. Ενθουσιασμένος ο Mercury του ζήτησε να τον πάρει μαζί τους στις συναυλίες του και να γίνει το παιδί για τα θελήματα. Ο Bowie δέχτηκε με χαρά και τον έστρωσε κανονικότατα στη δουλειά, ζητώντας του ακόμα και μια αυτοσχέδια σκηνή να του φτιάξει.

... Και του χάρισε ένα ζευγάρι vintage μπότες

Λίγο καιρό μετά, ο Mercury άνοιξε με τον Roger Taylor ένα μαγαζί με vintage ρούχα και αξεσουάρ στο Kensington Market. Όταν κάποια στιγμή τους επισκέφθηκε ο Starman, ο Mercury του χάρισε ένα ζευγάρι ρετρό μπότες που του άρεσαν.

Τραγούδησε συνοδεία του Royal Ballet Company

Τον Αύγουστο του 1979, το Royal Ballet αναζητούσε ένα καλλιτέχνη μεγάλου βεληνεκούς για να συντροφεύσει τους χορευτές του στην παράσταση που θα έδιναν στις 17 Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς στο Coliseum Theater του Λονδίνου. Το αρχικό όνομα που έπεσε στο τραπέζι ήταν εκείνο της Kate Bush, η οποία αρνήθηκε την πρόταση. Όχι όμως και ο Mercury, που είπε το μεγάλο "ναι" και βρέθηκε να τραγουδάει το Bohemian Rhapsody και το επερχόμενο σινγκλ των Queen Crazy Little Thing Called Love, ζωντανά συνοδεία ορχήστρας και ημίγυμνων αντρών χορευτών, με τους 2.500 θεατές να τον αποθεώνουν.

Έγραψε το Crazy Little Thing Called Love στη μπανιέρα του

Ήταν Ιούνιος του 1979, όταν οι Queen βρίσκονταν στο Μόναχο δουλεύοντας τα τραγούδια του νέου τους άλμπουμ The Game. Ο Mercury ήταν κλεισμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου Bayerischer Hof. "Χαλάρωνα μες στη μπανιέρα και μέσα σε δέκα λεπτά -δεν ξέρω πώς- έγραψα το Crazy Little Thing Called Love παίζοντας με την κιθάρα μου", είχε δηλώσει ο ίδιος.

Μεταμφίεσε την πριγκίπισσα Diana και την πήγε σε γκέι κλαμπ

Η φιλία του μαζί της είναι γνωστή. Εκείνο όμως που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι ένα βράδυ ο Mercury έπεισε την Lady D. να τον συνοδεύσει σε ένα γκέι κλαμπ του Λονδίνου. Εκείνη δέχθηκε, αν και ήταν τρομοκρατημένη και αφού τη μεταμφίεσε ώστε να μην την αναγνωρίσει ο κόσμος και οι δυο τους πέρασαν ένα αλησμόνητο βράδυ.

Ηχογράφησε τραγούδια με τον Michael Jackson, παρουσία ενός λάμα

Με τον βασιλιά της ποπ, τον ένωνε μια στενή φιλία και μία αμοιβαία αγάπη και εκτίμηση. Οι δυο τους ηχογράφησαν πολλά τραγούδια στο στούντιο που είχε δημιουργήσει στο σπίτι του στην Καλιφόρνια ο Jackson. Μόνο που το κατοικίδιό του έσπαγε συνέχεια τα νεύρα του Mercury, καθώς έμπαινε στο στούντιο την ώρα της ηχογράφησης.

Τηλεφωνούσε στις γάτες του όταν έλειπε σε περιοδεία

Λάτρης των αιλουροειδών, ο Mercury ζούσε στο σπίτι του με έναν ολόκληρο στρατό από γάτες. Η αγάπη του για εκείνες ήταν τόσο μεγάλη, που κάθε φορά που έλειπε σε περιοδεία τηλεφωνούσε στο σπίτι για να μιλήσει μαζί τους. Μάλιστα, έγραψε ακόμη και τραγούδι για την αγαπημένη του απ' όλες, την Delilah.

Ήθελε να κρατηθεί επτασφράγιστο μυστικό το μέρος όπου θα σκορπίζονταν οι στάχτες του

Το άψυχο κορμί του αποτεφρώθηκε στο νεκροταφείο Kensal Green του Δυτικού Λονδίνου, με την αγαπημένη του Mary Austin να παραλαμβάνει το δοχείο με τις στάχτες του και να το φυλάσσει για δύο ολόκληρα χρόνια στο σπίτι της. Μέχρι που αποφάσισε να τις σκορπίσει στο μέρος, όπου ο Mercury της είχε ζητήσει. Ποιο ήταν αυτό; Παραμένει ακόμη και σήμερα ένα μεγάλο μυστήριο. Κάποιοι λένε ότι οι στάχτες του σκορπίστηκαν στη Ζανζιβάρη, ενώ κάποιοι άλλοι ότι βρίσκεται θαμμένος στο Kensal Green, κάτι το οποίο η Austin έχει διαψεύσει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.