Ξεκίνησε παίζοντας μπάσο και κιθάρα σε rock μπάντες, μεταπήδησε γρήγορα στον ηλεκτρονικό ήχο, ξεκίνησε να πειραματίζεται, ήταν από εκείνους που συνδύασαν πρώτοι την techno, την house και τις pop μελωδίες, κίνησε το ενδιαφέρον του κοινού και των κριτικών και κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα: κυρίες και κύριοι, ο πολυπράγμων Pantha Du Prince​​ είναι πια ένα τοτέμ της ηλεκτρονικής σκηνής, τα εξειδικευμένα περιοδικά κάνουν ουρά για μία συνέντευξή του, τα μεγαλύτερα venues του πλανήτη ανοίγουν τις πόρτες για να ανέβει στα decks.

Τι πιστεύει όμως ο ίδιο ο Γερμανός, ο οποίος από το 2002 έως σήμερα συνεχίζει να ανακατεύει την ηλεκτρονική με την indie μουσική, λίγο πριν την εμφάνισή του στο φετινό χειμωνιάτικο Plissken Festival; Ας δούμε τις σκέψεις του μέσα από τα δικά του λόγια.

Για το πού ακριβώς στέκεται μεταξύ techno και indie: Οι φίλοι μου που προέρχονται από την techno σκηνή με έχουν κριτικάρει πολλάκις για τις συνεργασίες μου ή τα σημεία στα κομμάτια μου που είναι πιο pop, πιο indie. Από την άλλη οι indie, ας πούμε, φίλοι μου με ρωτάνε για πολλές συνθέσεις μου γιατί χρειάζομαι τα techno beats. Προσωπικά ρισκάρω κάθε φορά προσπαθώντας να είμαι λίγο πιο μπροστά από την εποχή μου κι ας δημιουργώ σύγχυση σε κοινό και κριτικούς παρά να φτιάχνω τις σωστές για εκείνη τη στιγμή συνθέσεις που θα μου φέρουν την άμεση επιτυχία.

Για τα όνειρα που βλέπει: Ονειρεύομαι τοπία να μεταμορφώνονται σε κτίρια και σε αυτά τα κτίρια να μένουν άνθρωποι που είναι φτιαγμένοι από σκουπίδια και χώμα. Αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να φτιάξουν μια πίστα σκι την οποία να μπορούνε να χωρέσουν σε μια καμπίνα ώστε να την μεταφέρουν από κτίριο-τοπίο σε κτίριο-τοπίο.

Για τη σχέση του με τη φύση: Kάθε χρόνο, ακριβώς λίγο πριν αρχίσει το φθινοπωρινό κρύο επισκέπτομαι τη Νεκρά Θάλασσα στο Ισραήλ. Πηγαίνω όταν όλα γύρω μου στη φύση αρχίζουν και πεθαίνουν για να υποδεχτούν σιγά σιγά το βαρύ χειμώνα της Γερμανίας. Επιπλέω επί μία εβδομάδα στη Νεκρά Θάλασσα και είναι ο τρόπος μου για να ταξιδεύω σε έναν άλλο πλανήτη.

Για το πώς είναι να χαρακτηρίζεται Γερμανός techno καλλιτέχνης: Είναι η ιστορία μας. Οτιδήποτε κάνω προφανώς προέρχεται από πρωτοπόρους του ιδιώματος όπως οι Kraftwerk. Είναι μια αέναη μάχη μεταξύ της ιδέας ότι είμαστε φύση Γερμανοί όμως ταυτόχρονα θέλουμε να είμαστε και να οριστούμε ως κάτι διαφορετικό. Είναι το ίδιο παράδοξο με το να προσπαθείς να κάνεις κάτι καινούριο μουσικά και ταυτόχρονα να απαρνείσαι οτιδήποτε προέρχεται από τον Αγγλο-Αμερικανικό ροκ κόσμο.

Για τη ζωή ενός μουσικού στο δρόμο και ενός DJ: Μου αρέσει να περιοδεύω. Από τη στιγμή που δεν πίνω ούτε κάνω ναρκωτικά, νομίζω ότι το να βρίσκεσαι στο δρόμο και να παίζεις καθημερινά όντας σε περιοδεία ανά τον κόσμο είναι πολύ πιο υγιές από την τρέλα του DJ lifestyle όπου παίζεις και ταξιδεύεις πολύ μέσα σε ένα εκτεταμένο Παρασκευοσαββατοκύριακο και αναγκάζεσαι μετά να ξεκουράζεσαι την υπόλοιπη εβδομάδα. Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο πολύς κόσμος είναι ότι οι DJs είναι περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στα αεροδρόμια και στις μετακινήσεις προκειμένου να παίξουν ένα δίωρο σετ σε μη συνήθεις ώρες. Από την άλλη, αν πληρώνεσαι καλά...

Τι πιστεύει για την μουσική: Η μουσική είναι εκεί, πάντα, παντού, ακόμα και χωρίς τους ανθρώπους να τη δημιουργήσουν.

INFO

8 Δεκεμβρίου 2018

Εισιτήρια:  33€ - B' Προπώληση (από 1 Νοεμβρίου)

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr/ Τηλεφωνικά στο 11876/ Viva kiosks (Σύνταγμα και Τεχνόπολη)/ athinorama.gr/ Seven Spots/ Reload Stores/ Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30

Χώροι / Stages

Main Stage: Piraeus 117 Academy, Πειραιώς 117

Αquarium: Wave Athens, Ηρακλειδών 61

www.plisskenfestival.gr