Plisskën Festival: Μία μέρα καλοκαίρι στην καρδιά του χειμώνα

Το φεστιβάλ που γεννήθηκε λίγο μετά το πρώτο μνημόνιο, γαλουχήθηκε με το δεύτερο και εδραιώθηκε κατά τη διάρκεια του τρίτου μας περιμένει στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου.

Έχει πλάκα να μεγαλώνεις. Γιατί μεγαλώνοντας μπορείς να βρεις χαρά όχι μόνο στη γνώση αλλά στην ανακάλυψη. Σε πολλούς τομείς της ζωής. Ένας από αυτούς μπορεί να είναι και κάποιο μουσικό φεστιβάλ, όπου θα βάλεις τα καλά σου και θα το επισκεφτείς πρώτα για να περάσεις καλά και μετά για να δεις τι καινούργιο ανακάλυψες. Πόσο σοφότερος έγινες, τι νέο έμαθες για να βάλεις να ακούσεις τις επόμενες μέρες στο σπίτι, στο γραφείο, στο αμάξι. Κάτι τέτοιο θα γίνει ξανά φέτος στο μεγάλο δεκεμβριάτικο dance πολιτιστικό ραντεβού της πόλης.

Η εισαγωγή αφορά το Winter Plisskën Festival λοιπόν που για μία ακόμη χρονιά θα είναι πιστό στο ετήσιο χειμερινό ραντεβού του. Το φεστιβάλ που ορίζει τις τάσεις, που αγκαλιάζει τον underground ηλεκτρονικό ήχο και μας μαθαίνει αρκετά νέα ονόματα είναι έτοιμο να φέρει το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και πάλι μερικούς από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες του σήμερα στους χώρους των Piraeus 117 Academy και Wave Athens.

Και το φετινό φεστιβάλ θα είναι πολυπολιτισμικό, καινοτόμο, περιπετειώδες. Τα ευχάριστα νέα, βέβαια, είναι άλλα και θέλουν άμεση επιστροφή της θερινής edition για τον Ιούνιο του 2019. Έτσι, το χειμερινό μπορεί να εμφανίζεται κάπως κουτσουρεμένο από άποψη ονομάτων (10 σε σχέση με τα 40 περσινά και μία ημέρα έναντι δύο) ωστόσο θα λειτουργήσει σαν το βαρβάτο ορεκτικό πριν το 5αστερο μενού των 27-28/6.

Plisskën Festival: Μία μέρα καλοκαίρι στην καρδιά του χειμώνα

Και πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί μία βραδιά που θα κρατήσει μέχρι νωρίς το πρωί της Κυριακής και στην οποία θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους, η πολυαναμενόμενη εμφάνιση του παιδιού θαύματος της γερμανικής σκηνής David August, ενός εκ των καλύτερων live acts του κόσμου που σαν σκοπό έχει να κάνει το Piraues 117 Academy ένα τεράστιο Boiler Room; Ή της φοβερής tech τριανδίας με τον Νορβηγό new disco πρωτοπόρο Lindstrøm, τον Γερμανό μινιμαλιστή Pantha Du Prince και τον techno genious Νathan Fake; Και δεν εμφανίζονται μόνο αυτή, καθώς στο lineup του Main Stage υπάρχουν ονόματα σαν της Ιαπωνίδας Object Blue που τα πειραματικά της set λαμβάνουν διθυραμβικές κριτικές, την Ιταλίδα Elena Colombi που εκπροσωπεί το ιταλικό new wave του σήμερα, την Παλαιστίνια deep house παραγωγό Sama, την Mεξικανή μύστρια του dark electro Lockier, την Debonair και τους δικούς μας Black Athena.

Plissken

Them Legends. Them Masters. Them Stars, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι διοργανωτές. Τα υπόλοιπα, στο dancefloor το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου. #wpf18

Kεντρική φωτογραφία: © Πηνελόπη Γερασίμου

INFO

8 Δεκεμβρίου 2018

Εισιτήρια:  33€ - B' Προπώληση (από 1 Νοεμβρίου)

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr/ Τηλεφωνικά στο 11876/ Viva kiosks (Σύνταγμα και Τεχνόπολη)/ athinorama.gr/ Seven Spots/ Reload Stores/ Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30

Χώροι / Stages

Main Stage: Piraeus 117 Academy, Πειραιώς 117

Αquarium: Wave Athens, Ηρακλειδών 61

www.plisskenfestival.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.