"Αν δεν σκεφτόμουν αυτά που έλεγα θα μιλούσα πολύ περισσότερο. Πιθανότατα να μην μπορούσατε να πάτε σπίτια σας από την πολυλογία μου", είπε η αντισυμβατική Νεοϋορκέζα συγγραφέας Fran Lebowitz με τον αυτοσαρκασμό της που εδώ και δεκαετίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς της. Η αίθουσα του Ιδρύματος Ωνάση κατάμεστη, όπως ακριβώς αρμόζει σε μία περσόνα σαν τη Fran. Εκείνη όπως πάντα άνετη, αστεία και πολύ ειλικρινής, μίλησε για όλους και για όλα ενώ στο τέλος δέχτηκε και ερωτήσεις από το κοινό.

> Διάβασε ακόμη: Φανταστικές φωτογραφίες θρυλικών μαγαζιών της Νέας Υόρκης

Την κουβέντα συντόνισε η Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου η οποία συζήτησε με τη διάσημη συγγραφέα – σχεδόν – για τα πάντα.

Viral γιατί μπορεί

Έχοντας απαρνηθεί τις ευκολίες της τεχνολογίας και απέχοντας από οτιδήποτε θεωρείται "viral” στην εποχή μας, η Fran καταφέρνει ακριβώς αυτό: Να είναι viral χωρίς να την απασχολεί καθόλου ο όρος.

Ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του '70 ενώ συνεργάστηκε με μερικούς από τους πιο σπουδαίους ανθρώπους στην ιστορία της ποπ κουλτούρας. Ο διασημότερος ίσως είναι ο Άντι Γουόρχολ τον οποίο ωστόσο δεν συμπάθησε ποτέ.

Γνωστή στο ευρύτερο κοινό, γιατί υπάρχει και το φανατικό κοινό της που την ακολουθεί πιστά, έγινε μέσα από το ντοκιμαντέρ του Νέτφλιξ, "Pretend It's a City" σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε, τον οποίο θεωρεί πολύ καλό της φίλο.

Η συνέχεια στο Womantoc.gr