Στις 20 Οκτωβρίου, το Amazon έδωσε στους δημοσιογράφους μία πρώτη γεύση για το Borat Subsequent Moviefilm μέσα από advanced screeners. Τι ακριβώς είδαν μεταξύ άλλων; Τη χοντρή φάρσα που έστησε ο Sacha Baron Cohen στον πρώην Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Rudy Giuliani το καλοκαίρι που μας πέρασε. Στη σκηνή πρωταγωνιστεί η ανερχόμενη Maria Bakalova, που εμφανίζεται ως Tutar Sagdiyev, η κόρη του Borat δηλαδή, και παίρνει μία συνέντευξη από τον Giuliani παριστάνοντας τη συντηρητική δημοσιογράφο που σκοπεύει να προσφέρει τον εαυτό της στον δικηγόρο του Donald Trump (σ.σ: ναι, αυτός είναι ο Giuliani) ως ερωμένη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, η Tutar αγγίζει το πόδι του Giuliani, πίνει μαζί του ένα ποτό και, τελικά, του προτείνει να πιουν άλλο ένα στην κρεβατοκάμαρα της σουίτας που νοικιάζει και όπου λαμβάνει χώρα η συνέντευξη. Τότε, από ότι φαίνεται η Tutar αφαιρεί το μικρόφωνο από το πουκάμισο και το σακάκι του Giuliani. Σε αυτό το σημείο, ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης ξαπλώνει στο κρεβάτι και βάζει τα χέρια του μέσα στο παντελόνι, αφού πρώτα έχει πει: "Μπορείς να μου δώσεις το τηλέφωνο και τη διεύθυνσή σου". Κάπου εκεί εμφανίζεται ο Cohen φορώντας ένα δαντελωτό ροζ εσώρουχο και σταματά τη συνέντευξη, φωνάζοντας: "Είναι μόλις 15 χρονών! Πολύ μεγάλη για τα γούστα σου!". Ο Guiliani αφήνει να του ξεφύγει ένα "ωπ" και πετιέται από το κρεβάτι. Ύστερα από μία σύντομη συνομιλία μαζί του, ο Cohen και η Bakalova αποχωρούν.

Το βίντεο

Η σκηνή, όπως εμφανίζεται στην ταινία είναι πολύ διαφορετική από τον τρόπο που περιέγραψε ο Giuliani την φάρσα ή αλλιώς fake interview στην οποία ήταν πρωταγωνιστής το περασμένο καλοκαίρι.

Λίγες ώρες πριν η σκηνή ανέβει online, μία σκηνή που δείχνει -κατά τα φαινόμενα- τον δικηγόρο του Donald Trump να ακουμπά την "ευαίσθητη" περιοχή του με νόημα, έδωσε την απάντησή του μέσω Twitter.

"Το βίντεο του Borat αποτελεί σκευωρία. Έβαζα το πουκάμισό μου μέσα στο παντελόνι μετά την αφαίρεση των συσκευών ηχογράφησης" έγραψε ο Giuliani. "Καμία στιγμή πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη συνέντευξη δεν συμπεριφέρθηκα με ανάρμοστο τρόπο. Αν ο Sacha Baron Cohen αφήνει να εννοηθεί οτιδήποτε διαφορετικό τόσο είναι ένας στυγνός ψεύτης".

Το ζήτημα είναι πολύ λεπτό ενώ η δικαστική διαμάχη δε μοιάζει καθόλου απίθανη. Μάλιστα, δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι ακραίες καλλιτεχνικές του Cohen τον φέρνουν μέχρι τα δικαστήρια. Η πρωτοπορία, άλλωστε, κοστίζει πολλές φορές ακριβά. Όσο για τον Giuliani; Αυτό το "τέρας" ηθικής που πρεσβεύει το δόγμα της "ησυχίας, τάξης και ασφάλειας" στο πλευρό του Donald Trump; Η σκηνή, μάλλον, μιλάει από μόνη της - ή μπορεί και όχι, ο κάθε θεατής μπορεί να τον κρίνει με βάση τα δικά του πιστεύω.