Τα "Μήλα" με τον Άρη Σερβετάλη στα Oscars 2021

Η επίσημη υποβολή της Ελλάδας για το χρυσό αγαλματίδιο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Μετά την είδηση ότι η Cate Blanchett αναλαμβάνει χρέη εκτελεστικού παραγωγού -μαζί με τους Andrew Upton και Coco Francini με τους οποίους διατηρεί την εταιρεία παραγωγής Dirty Films- στην ταινία "Μήλα" του Χρήστου Νίκου με τον Άρη Σερβετάλη με σκοπό την προώθησή της παγκοσμίως, όλοι μιλούσαν για πιθανή οσκαρική υποψηφιότητα στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

"Τα Μήλα είναι μία αξέχαστη, καινοτόμα κινηματογραφική εμπειρία. Το φιλμ του Χρήστου Νίκου είναι μοναδικό και όμορφο. Μία ιστορία για την μνήμη και την απώλεια αυτής, που αποκτά τη δική της σημασία στους καιρούς που ζούμε. Νιώθουμε ενθουσιασμένοι που είμαστε σε διάλογο με τον Χρήστο και μπορούμε να συμβάλλουμε στην διάδοση της συναρπαστικής οπτικής του ματιάς", είχε δηλώσει σχετικά με το φιλμ η Blanchett. Η ηθοποιός ήρθε σε επαφή με τη δουλειά του Νίκου στο φετινό 77ο Φεστιβάλ των Καννών, όπου ήταν η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής της διοργάνωσης και τα "Μήλα" ήταν η επίσημη ταινία ανοίγματος των Οριζόντων, κάτι που κατάφερε για πρώτη φορά ελληνικό φιλμ.

Οι προσδοκίες όλων τελικά επιβεβαιώθηκαν, καθώς όπως έγινε γνωστό η ειδική επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού επέλεξε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη ως την επίσημη υποβολή της χώρα μας για το χρυσό αγαλματίδιο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Η τρομακτικά επίκαιρη υπόθεση της ταινίας

Ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία αναπάντεχη πανδημία. Ένας ιός προσβάλει τους ανθρώπους και προκαλεί ξαφνική αμνησία. Ο Άρης πέφτει θύμα αυτού και εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης, προκειμένου να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις. Καλείται να ηχογραφεί καθημερινά τις εμπειρίες του σε βιντεοκασέτα και να βγάζει μια φωτογραφία polaroid ως αποδεικτικό στοιχείο.

Εκτός από την σκηνοθεσία, ο Νίκου συνυπογράφει το σενάριο με τον Σταύρο Ράπτη. Επί της οθόνης οι Αρης Σερβετάλης, Σοφία Γεωργοβασίλη, Αννα Καλαϊτζίδου και Αργύρης Μπακιρτζής.

Να σημειωθεί ότι τα "Μήλα" -ελληνοπολωνοσλοβενική συμπαραγωγή- είναι η πρώτη μεγάλη μήκους ταινία του 36χρονου Έλληνα σκηνοθέτη, που έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη στο πλευρό του Γιώργου Λάνθιμου για τον "Κυνόδοντα" (2009), αλλά και του Richard Linklater για το "Πριν τα Μεσάνυχτα" (2013).

Τα "Μήλα" με τον Άρη Σερβετάλη στα Oscars 2021

Η ελληνική πρεμιέρα του φιλμ θα δοθεί στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του online 61ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος