Αφού πέρασε το hype που προκάλεσε η πρώτη κοινή φωτογραφία των Adam Driver και Lady Gaga ως vintage ζεύγος Gucci και αφού διάβασες εδώ τις πρώτες πληροφορίες για το House of Gucci στο οποίο πρωταγωνιστούν, ήρθε η ώρα να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες. To σχετικά νέο -γιατί βρίσκεται στα σκαριά εδώ και μία δεκαετία- και φιλόδοξο πρότζεκτ του Ridley Scott αφηγείται την ιστορία του αείμνηστου Maurizio Gucci (Driver) και της πρώην συζύγου του, Patrizia Reggiani (Gaga), η οποία φέρεται να προσέλαβε εκτελεστή για να τον δολοφονήσει το 1995.

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed της Sara Gay Forden που κυκλοφόρησε πριν από 20 χρόνια και έχει προσαρμοστεί στα τωρινά δεδομένα. 

Το παρασκήνιο

Όταν ο 83χρονος σήμερα σκηνοθέτης, πρωτοπροσπάθησε να ασχοληθεί με την εν λόγω παραγωγή, στο σενάριο θα βοηθούσε η Andrea Berloff και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα κρατούσαν οι Angelina Jolie και Leonardo DiCaprio. Η κατάσταση δε λειτούργησε, στο τραπέζι έπεσαν τα ονόματα των Penelope Cruz και Margot Robbie, ενώ διακυβευόταν ακόμη και το όνομα του ίδιου του Scott με πιθανούς αντικαταστάτες τους Wong Kar-wai και την κόρη του, Jordan Scott. Εν τέλει, ο Scott "κλείδωσε" τη θέση του σκηνοθέτη πριν από 2 χρόνια, με τον Roberto Bentivegna να αναλαμβάνει τη συγγραφή. 

Το cast

Εκτός των Lady Gaga και Adam Driver, ο Al Pacino εμφανίζεται ως Aldo Gucci, ως ο γιος του ιδρυτή του οίκου, ο Jared Leto είναι ο δικός του αγνώριστος γιος, ο Jeremy Irons προορίζεται για το ρόλο του ηθοποιού και επιχειρηματία Rodolfo Gucci (αρχικά ο ρόλος ανήκε στον Robert De Niro), όπως επίσης ο Jack Huston υποδύεται τον Domenico De Sole, τον πρώην επικεφαλής και CEO της εταιρείας Gucci. 

H κυκλοφορία

Υπό κανονικές συνθήκες, η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 24 Νοεμβρίου του 2021 και κατά πάσα πιθανότητα την ίδια περίοδο θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της και στους βρετανικούς κινηματογράφους. Ναι, αν μας ρωτάς, ο Νοέμβριος μοιάζει να είναι πολύ κοντά, δεδομένου του ότι τα γυρίσματα της ταινίας βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. 

Μέχρι τότε, δες περισσότερες φωτογραφίες από τα γυρίσματα:

Esquire UK

Esquire UK

Esquire UK

Esquire UK