H τραγική (αληθινή) ιστορία πίσω από το House of Gucci

Η ταινία του Ridley Scott με πρωταγωνιστές τη Lady Gaga και τον Adam Driver θέτει στο επίκεντρο τη δολοφονία του εγγονού του ιδρυτή του οίκου Gucci.

Γράφει: Esquire Editors 12 Μαρτίου 2021

Η ταινία House of Gucci, που γυρίζεται αυτή την περίοδο στη Ρώμη, είναι σίγουρα μια από τις πλέον πολυαναμενόμενες για τους φίλους τόσο του σινεμά όσο της μόδας. Οι πρώτες φωτογραφίες από το σετ έχουν ήδη βγει στη δημοσιότητα. Όπως αυτή με το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Lady Gaga και Adam Driver, στους ρόλους του Maurizio Gucci και της συζύγου του Patrizia Reggiani με υπέρκομψο apres-ski στυλ να ποζάρουν σε ένα χιονισμένο τοπίο.

Καθώς αναφέρεται στην ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους luxury οίκους, το στυλ και η μόδα είναι σίγουρα ένα πολύ σημαντικό μέρος της ταινίας. Πολύ σημαντικό όμως είναι και αυτό που αφορά τη σκοτεινή ιστορία πίσω από τη σχέση του Maurizio Gucci με τη γυναίκα του.

Fairytale gone bad

Όπως συμβαίνει συχνά, η τραγική ιστορία ανάμεσα στον εγγονό του ιδρυτή του οίκου, Guccio Gucci, Maurizio και της  Patrizia Reggiani αρχίζει σαν παραμύθι, με έναν απαγορευμένο έρωτα. Ο Maurizio ένας πολύ-εκατομμυριούχος κληρονόμος μιας τεράστιας δυναστείας στο χώρο της μόδας αψηφά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς του και παντρεύεται την Patrizia, κόρη μιας σερβιτόρας κι ενός πολύ μεγαλύτερού της άντρα που ασχολείται με τα φορτηγά. "Γνωριστήκαμε σε ένα πάρτι κι αμέσως με ερωτεύτηκε τρελά. Ήταν συναρπαστικό, ήταν διαφορετικό" έχει πει η ίδια σε συνέντευξη της για την πρώτη τους συνάντηση.

Επί 12 χρόνια, το ζευγάρι ζούσε ευτυχισμένο. Έκαναν κοσμικές εμφανίσεις, πολυτελείς διακοπές, ταξίδια και απέκτησε δύο κόρες, την Allegra και την Alessandra. Όμως, σύμφωνα με τη Reggiani, στις 2 Μαΐου 1985, ο γάμος τους κατέρρευσε ξαφνικά: εκείνος έφυγε για ένα σύντομο επαγγελματικό ταξίδι στη Φλωρεντία και δεν επέστρεψε ποτέ. 

Η συνέχεια στο Madamefigaro.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης