O Aaron Fischer είναι ο πρώτος gay Captain America

Μία νέα εποχή ξεκινά για το δημοφιλή ήρωα της Marvel.

Γράφει: Esquire Editors 29 Μαρτίου 2021

Τον πρώτο γκέι Captain America στην ογδοντάχρονη ιστορία του υπερήρωα ανακοίνωσε η Marvel. Ο νέος χαρακτήρας, που ακούει στο όνομα Aaron Fischer είναι "ένα πρόσωπο που δημόσια δηλώνει ότι είναι γκέι, θαυμάζει τον Captain America και αγωνίζεται κατά του κακού για να βοηθήσει αυτούς που είναι σχεδόν αόρατοι για την κοινωνία" είπε ο/η εικονογράφος που τον σχεδίασε.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην περιορισμένων τευχών σειρά που αναμένεται με τίτλο "The United States of Captain America", ο Steve Rodgers, ο αρχικός Captain America, και άλλοι χαρακτήρες που έχουν φορέσει τη στολή ξεκινούν σε ένα ταξίδι απ' άκρη σ' άκρη στις ΗΠΑ για να βρουν την κλεμμένη ασπίδα του. Στον δρόμο, συναντούν "καθημερινούς ανθρώπους απ' όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές τάξεις, που έχουν φορέσει τη στολή του Captain America για να υπερασπιστούν τις κοινότητές τους" εξήγησε η Marvel.

H νέα εποχή

Ένας από αυτούς είναι ο νέος χαρακτήρας, ο Aaron Fischer ή Captain America of the Railways, "ένας άφοβος έφηβος ο οποίος προσφέρθηκε να προστατεύει τα παιδιά που το έχουν σκάσει απ' το σπίτι και όσους ζουν στον δρόμο". Ο Fischer θα είναι ο πρώτος ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρας στην ιστορία του κόμικ που θα φορέσει τη στολή του Captain America.

"Ως διεμφυλικό πρόσωπο, έχω χαρά που μπόρεσα να παρουσιάσω (τον Aaron Fischer)... Καθώς τον σχεδίαζα, σκεφτόμουν, εντάξει, ο Cap (σ.σ. ο Captain America) αγωνίζεται εναντίον αφύσικα δυνατών όντων και σχεδόν πάντα σώζει τον κόσμο, αλλά ο Aaron βοηθάει αυτούς που είναι μόνοι τους στο δρόμο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά" υπογράμμισε ο/η εικονογράφος Jan Bazaldua.

"Πηγή έμπνευσης για τον Fischer είναι η γκέι κοινότητα: ακτιβιστές, πρόσωπα που ηγούνται προσπαθειών και καθημερινοί άνθρωποι που διεκδικούν καλύτερη ζωή" τόνισε ο Joshua Trujillo, ο οποίος έγραψε την ιστορία του πρώτου τεύχους της σειράς στην οποία εμφανίζεται ο Fischer. "Υπερασπίζεται τους καταπιεσμένους και τους ξεχασμένους. Ελπίζω να βρει απήχηση στους αναγνώστες η πρώτη του ιστορία και να συντελέσει στο να εμπνευστούν δημιουργοί την επόμενη γενιά ηρώων".

Ο πρώτος γκέι χαρακτήρας της Marvel ήταν ο Northstar, το 1992. Τις επόμενες δεκαετίες έκαναν εμφάνιση και άλλοι ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένου του Iceman, του ήρωα των X-Men, το 2015. Σηματοδοτώντας τα 80ά γενέθλια του Captain America, το πρώτο τεύχος με τον Ααρών Φίσερ θα εμφανιστεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων τον Ιούνιο, που είναι και ο Μήνας Gay Pride.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.