Να και κάτι που δεν περιμέναμε να συμβεί σύντομα: Ο Kevin Spacey ετοιμάζει την επιστροφή του στον κινηματογράφο. O 61χρονος ηθοποιός, όπως μεταδίδει το Variety, θα πάρει μέρος σε μία ιταλική ταινία που υπογράφει ο σκηνοθέτης Franco Nero. Ο Louis Nero, ο παραγωγός του επερχόμενου indie και χαμηλού προϋπολογισμού L'uomo Che Disegnò Dio, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο Spacey πρόκειται να κάνει μία cameo εμφάνιση στην ταινία. Κατά τον Nero, ο Spacey θα υποδυθεί ένα μικρό ρόλο ενός αστυνομικού. Ο Franco Nero από την άλλη, θα είναι και ο πρωταγωνιστής στην υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω ρόλος είναι ο πρώτος μετά από το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει το 2017 εξαιτίας των καταγγελιών εναντίον του για πολλαπλές σεξουαλικές επιθέσεις. 

Το cast και η πλοκή

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ABC News στο μεταξύ, στην ταινία παίζει επίσης και η Vanessa Redgrave, η σύζυγος δηλαδή του Franco Nero. Και στη δική της περίπτωση περιμένουμε μία cameo εμφάνιση βάσει της οποίας θα υποδυθεί μία καθηγήτρια πιάνου. Ακόμη δεν είναι γνωστό ωστόσο, αν θα μπορέσει όντως να το κάνει αυτό, καθώς θα πρέπει να μπορεί να ταξιδέψει από τη Βρετανία στην Ιταλία για τα γυρίσματα. 

"Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Kevin συμφώνησε να πάρει μέρος στην ταινία μου. Τον θεωρώ σπουδαίο ηθοποιός και ανυπομονώ να ξεκινήσω την ταινία", δήλωσε σχετικά ο σκηνοθέτης Franco Nero.

Η υπόθεση του L'uomo Che Disegnò Dio αφορά την εξέλιξη, αλλά και την "πτώση" ενός τυφλού καλλιτέχνη που διαθέτει το σπάνιο χάρισμα να δημιουργεί ζωντανά πορτρέτα, ακούγοντας μόνο τη φωνή του εκάστοτε μοντέλου του.

Το βεβαρημένο παρελθόν

Θυμίζουμε ότι ο Spacey "απομακρύνθηκε" από τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Frank στο House of Cards του Netflix το Νοέμβριο του 2017, δεδομένων των κατηγοριών για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά. Για την ακρίβεια, τουλάχιστον 20 νέοι άντρες από το θέατρο Old Vic, στο οποίο είχε διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής τον κατήγγειλαν πριν από 4 χρόνια. Ένα χρόνο αργότερα, ο ηθοποιός κατηγορήθηκε για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας λόγω ενός περιστατικού στο οποίο εμπλεκόταν και ένα ανήλικο αγόρι. Εκείνος τότε είχε δηλώσει αθώος και η κατηγορία σταμάτησε να υφίσταται αφού το φερόμενο ως θύμα αποφάσισε να αποσύρει την αγωγή που είχε καταθέσει. 

Εκείνη την περίοδο, οι αρχές στο Λος Άντζελες κλήθηκαν να εξετάσουν δύο ακόμη καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον του Spacey, αλλά τελικά αποφάσισαν ότι η μία υπόθεση δεν ενέπιπτε στο δικό τους καταστατικό, ενώ η δεύτερη απορρίφθηκε όταν το φερόμενο ως θύμα έφυγε από τη ζωή. Πέρυσι, ένας άντρας στη Νέα Υόρκη άσκησε αγωγή κατά του Spacey ανώνυμα, ισχυριζόμενος ότι ο ηθοποιός τον κακοποίησε σεξουαλικά κατά τη δεκαετία του 1980 όταν ήταν 14ων χρόνων. Όμως, στις 3 Μαΐου, ένας ομοσπονδιακός δικαστής αποφάσισε ότι ο άνδρας δεν μπορεί να προχωρήσει στην αγωγή όσο παραμένει ανώνυμος.

Ουσιαστικά δηλαδή, η τελευταία φορά που είδαμε τον Spacey στη μεγάλη οθόνη ήταν το 2018, στην ταινία Billionaire Boys Club, η οποία δεν κατάφερε να ξεπεράσει το ντροπιαστικό ποσό των 2,7 εκατ. δολαρίων σε έσοδα στο box office, για τους ευνόητους λόγους.