Η εβδομαδιαία κινηματογραφική συγκομιδή αποτελείται από 4 νέες ταινίες και τρεις επανεκδόσεις κλασσικών αριστουργημάτων. Ποικιλία για κάθε προτίμηση σε είδος υπάρχει, οπότε το μόνο που μένει είναι να δώσουμε ραντεβού στα θερινά σινεμά για τις ταινίες της εβδομάδας. 

Minari

Η ταινία που για κάποιους είναι ο "αντικαταστάτης" του Parasite φέτος, μας έχει ήδη απασχολήσει εκτενώς εδώ στο Esquire. Θυμίζουμε ότι πλέον φέρει μαζί της και ένα όσκαρ β' γυναικείου ρόλου. Διάβασε περισσότερα, asap εδώ

Monday

Η avant premiere της νέας dramedy του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (Suntan, Bank Bang) πραγματοποιήθηκε προχθές στο Cine Θησείον με θέα την Ακρόπολη. Η συμπαραγωγή των Faliro House Productions, COSMOTE TV, Automatik, DJ Films, Oxymoron Films και Blonde είναι ακριβώς αυτό που υπόσχεται, μία ευχάριστη καλοκαιρινή ταινία που αφηγείται το απρόσμενο ειδύλλιο δύο Αμερικανών, του Μίκι και της Κλόι που ερωτεύονται και μένουν στην Αθήνα. Από εμάς είναι ναι, και ένα παραπάνω για τον πρωταγωνιστή Sebastian Stan που αυτή τη στιγμή υποδύεται τον Tommy Lee στο πλαίσιο των γυρισμάτων του Pam & Tommy.

Αμερικανική Προδοσία (American Traitor: The Trial of Axis Sally)

Μετά το "Άρωμα Γυναίκας" μου είναι πολύ δύσκολο να παρακαμψω έτσι απλά μία ταινία με τον Al Pacino, πόσω μάλλον όταν βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Εδώ, υποδυόμενος τον εκκεντρικό και χαρισματικό δικηγόρο James Laflin αναλαμβανει την υπόθεση υπόθεση υπεράσπισης της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Mildred Gillars που κατηγορείται για αισχάτη προδοσία από την κυβέρνηση των Η.Π.Α.

Οι Διαρρήκτες (The Vault)

Τελευταία οι Ισπανοί διαπρέπουν στις ληστείες στη μικρή και μεγάλη -στην προκειμένη- οθόνη. Αγωνία, ανατροπές δια χειρός Jaume Balagueró και ένας Freddie Highmore που ως μηχανικός Tom, σχεδιάζει να ξαφρίσει έναν πολύτιμο θησαυρό που θα μεταφερθεί στο χρηματοκιβώτιο της Τράπεζας της Ισπανίας για δέκα μέρες. Μήπως σας θυμίζει κάτι η πλοκή; Λέμε εμείς τώρα...

Το Αίνιγμα (Garde à Vue) - 1981

Τα καλοκαίρια είναι για επανεκδόσεις ψυχολογικών θρίλερ, ειδικά αν πρόκειται να βλέπουμε ηθοποιούς όπως η Romy Schneider. Εδώ, ένας πλούσιος και ισχυρός δικηγόρος, κρίνεται ύποπτος για τον βιασμό και την δολοφονία δύο μικρών κοριτσιών, ωστόσο η αστυνομία δεν έχει επαρκή ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του. Το κλειδί της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια της συζύγου του.

Μπλε Βελούδο (Blue Velvet) - 1986

Το Blue Velvet του David Lynch του χάρισε μία υποψηφιότητα για όσκαρ σκηνοθεσίας το 1986 και όχι άδικα, αφού πρόκειται για μία από τις πιο ανατρεπτικές ταινίες του. Το δε cast απαρτίζεται από πρωτοκλασάτους ηθοποιούς, βλ. Kyle MacLachlan, Isabella Rossellini, Dennis Hopper και Laura Dern.

Μπομπ ο Χαρτοπαίκτης (Bob le flambeur) - 1956

Επιστρέφουμε στο 1956 για το noir του Jean-Pierre Melville που καταπιάνεται με ένα βετετάνο χαρτοπαίκτης και γκάνγκστερ που δε λέει να αφήσει πίσω του τις κακές του συνήθειες. Τι θα γίνει όταν αποφασίσει να ληστέψει ένα καζίνο;