To John Wick δεν είναι απλά το κορυφαίο action saga των τελευταίων ετών αλλά εκείνο που άλλαξε το ίδιο το είδος στον 21ο αιώνα. Ο Keanu Reeves κατόρθωσε -έστω και για μερικά χρόνια- να αποτινάξει από πάνω του τη σφραγίδα του Neo από το Matrix με τον ιδανικότερο τρόπο (αν και επιστρέφει πάντοτε σε αυτή), ενώ η τρίτη ταινία αποτέλεσε εισπρακτική -και κινηματογραφική- επιτυχία. Όλοι επομένως ανυπομονούν για το επόμενο μέρος, το οποίο βρίσκει τον πρωταγωνιστή τσαντισμένο και έτοιμο για τα γνωστά και αγαπημένα. Τι γνωρίζουμε όμως μέχρι στιγμής για το John Wick 4, εκτός από τον τίτλο του (Hagakure) που έγινε γνωστός πριν λίγες ημέρες;

Η ημερομηνία κυκλοφορίας

Η αρχική ανακοίνωση σχετικά με το πότε το John Wick 4 θα έβγαινε στους κινηματογράφους είχε γίνει μέσω ενός SMS και εκείνοι που έμαθαν πρώτοι τα νέα ήταν όσοι είχαν κάνει εγγραφή στην υπηρεσία γραπτών μηνυμάτων της εταιρείας παραγωγής Lionsgate. "You have served. You will be of service. John Wick: Chapter 4 is coming – May 21, 2021" ήταν το λιτό περιεχόμενο του μηνύματος.

Ο χαρακτήρας του Keanu Reeves επρόκειτο να επιστρέψει αρχικά λοιπόν τον περασμένο Μάιο αλλά για τους γνωστούς λόγους αυτό δε συνέβη. Η επίσημη πρεμιέρα της ταινία έχει μετατεθεί για τις 27 Μαΐου 2022.

Το cast

Ο Keanu Reeves επιστρέφει φυσικά, όπως και ο Ian McShane, που υποδύεται τον διευθυντή του ξενοδοχείου Continental, Winston. Το δεξί χέρι του τελευταίου, Charon (Lance Reddick), έχει παίξει και στις 3 ταινίες μέχρι τώρα και το ίδιο θα συμβεί και στο Hagakure.

Από εκεί και πέρα, θα δούμε ακόμη τους Donnie Yen, Bill Skarsgård, Laurence Fishburne, Hiroyuki Sanada, Shamier Anderson, Scott Adkins, Natalia Tena και Rina Sawayama. 

Η πλοκή

Με βάση τις μέχρι τώρα ταινίες του saga, αλλά και το φινάλε του John Wick 3, θα έχεις διαπιστώσει την άψογη σεναριακή πλοκή, που αφήνει ένα ευρύ πεδίο χτισίματος. Το κοινό θα πάρει μία ακόμη εκρηκτική παραγωγή, σε συνέχεια των γεγονότων του John Wick: Chapter 3 - Parabellum.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει trailer για το John Wick: Chapter 4 αλλά αυτό ίσως δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες εβδομάδες.