Η εβδομάδα αυτή σηματοδότησε την επιστροφή των δεινοσαύρων στη μεγάλη οθόνη. Με την κυκλοφορία του, το Jurassic World: Dominion ολοκλήρωσε την ομώνυμη τριλογία, επισφραγίζοντας το γεγονός ότι το διάσημο franchise έχει αλλάξει δραστικά και μάλιστα προς το καλύτερο. Πράγματι, οι νέες προσθήκες και οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί λειτουργούν υπέρ του γενικού αποτελέσματος που -γι' αυτό που είναι, το τονίζουμε- δείχνει πολύ πιο σύγχρονο και πλήρες. 

Στα εν λόγω στοιχεία, που αναβάθμισαν τη σειρά ταινιών ρίχνουμε μία αναλυτική ματιά παρακάτω.

Δεινόσαυροι, πολλοί πάρα πολλοί

...και διαφορετικοί. Το αρχικό Jurassic Park επικεντρώνεται κυρίως στον T-Rex και τον (Velociraptor) Βελοσιράπτορα. Η πλοκή δηλαδή, κύλησε χρησιμοποιώντας αυτούς τους δύο τύπους δεινοσαύρων ως τις κύριες απειλές για τους ανθρώπους. Οι νέες ταινίες που ακολούθησαν, συνέχισαν να προβάλλουν τα συγκεκριμένα αρπακτικά, αλλά ενέταξαν στο περιεχόμενό τους πολλούς νέους τύπους δεινοσαύρων και βρήκαν διαφορετικούς τρόπους να αξιοποιήσουν τους "σταρς". Ήταν άδικο να μένουν τόσα είδη στην αφάνεια και στην προκειμένη περίπτωση το δίκαιο έγινε πράξη, εμπλουτίζοντας την πλοκή με νέες πτυχές.  

>Διάβασε ακόμη: 12 ταινίες δράσης για το 2022

Ένα παγκόσμιο φαινόμενο 

Αν και στο The Lost World βλέπουμε έναν Τυραννόσαυρο να κυκλοφορεί ελεύθερος κι ωραίος στο Σαν Ντιέγκο, η πλοκή του franchise επικεντρώνεται σε μία μικρή ομάδα ανθρώπων που βιώνει την επέλαση των δεινοσαύρων σε ένα νησί. Οι ταινίες Jurassic World άλλαξαν την κατάσταση φέρνοντας χιλιάδες επισκέπτες στο πάρκο, βγάζοντας τους δεινόσαυρους από το νησί και δείχνοντας πώς η κλωνοποίησή τους έχει επηρεάσει τον υπόλοιπο κόσμο.

Owen και Claire

Ενώ και οι δύο συνέχειες του Jurassic Park εισήγαγαν νέους χαρακτήρες στο franchise, είχαν πάντα δευτερεύοντα ρόλο σε σχέση με τους εκείνους που επέστρεφαν, όπως ο Alan Grant και ο Ian Malcolm. Από την πλευρά του, το Jurassic World μετέτρεψε τους αρχικούς χαρακτήρες σε δευτερεύοντες  και έδωσε περισσότερο χρόνο και χώρο στον Owen Grady και τη Claire Dearing, προσδίδοντας αέρα ανανέωσης στη σειρά ταινιών. Μεταξύ μας, τον είχε πολλή ανάγκη.

Η εξέλιξη του Dr. Henry Wu

Ως ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες της InGen, ο Dr. Henry Wu παίζει ένα μικρό αλλά σημαντικό ρόλο στο Jurassic Park, επιδεικνύοντας μια συγκλονιστικά αδιάφορη στάση απέναντι στις προσπάθειες της εταιρείας να ελέγξει τη φύση. Επιστρέφει στο franchise σε έναν πιο κακόβουλο ρόλο στις ταινίες Jurassic World, ηγείται των πρότζεκτ για τους υβριδικούς δεινόσαυρους και εκτιμά την πρόοδο περισσότερο από την ηθική ή την ασφάλεια.

>Διάβασε ακόμη: Ταινίες με Βίκινγκς για να δεις πριν το The Northman

Ο Wu έκανε μεγάλη εντύπωση στην πρώτη του εμφάνιση, αλλά δεν είχε αρκετό χρόνο στην οθόνη για να αναπτυχθεί πλήρως ως χαρακτήρας. Συνεπώς, η ενίσχυση της παρουσίας του στο Jurassic World είναι καλοδεχούμενη και αναλύει μία προϋπάρχουσα και ανεξερεύνητη μέχρι πρότινος πλευρά του franchise. 

Το πλήρως λειτουργικό πάρκο

Εξαιτίας όλων των τεχνικών δυσκολιών, οι fans δεν απέκτησαν ποτέ πλήρη εικόνα του θεματικού πάρκου στο Jurassic Park. Στο Jurassic World, μπορούν επιτέλους να δουν όλα τα διαφορετικά αξιοθέατα, όπως ο ζωολογικός κήπος και να λύσουν όσες απορίες τους είχαν δημιουργηθεί στα χρόνια που μεσολάβησαν. Για παράδειγμα, όσοι αναρωτιόντουσαν πώς θα ήταν το θεματικό πάρκο δεινοσαύρων αν είχε πράγματι ανοίξει, το Jurassic World απαντά και προσφέρει μία διασκεδαστική, αν και κάπως σύντομη, ματιά σε αυτό.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.