Feelgood κωμωδίες, ρομαντικά φιλμ, εκτυφλωτικά θρίλερ και γκανγκστερικές περιπέτειες οι οποίες ταιριάζουν απόλυτα με την καυτή ατμόσφαιρα της εποχής. Διαβάστε παρακάτω για 5 ταινίες, ιδανικές για το καλοκαίρι. 

"Η Πωλίν στην Παραλία" (Ερίκ Ρομέρ, 1984)

Δεν υπάρχουν πολλοί με ικανότητα αντίστοιχη του Γάλλου Ερίκ Ρομέρ στο να ψηλαφούν τις διαφορετικές πτυχές της νοσταλγίας. Είτε οφείλεται σε μια εποχιακή μελαγχολία είτε σε μια εφήμερη στεναχώρια, ο σκηνοθέτης είναι δεξιοτέχνης στο να απεικονίζει και να θίγει τα περίπλοκα ζητήματα της καρδιάς, πολύ περισσότερο δε εάν εάν αφορούν τον έρωτα. Σε μια από τις καλύτερες ταινίες της πλούσιας φιλμογραφίας του, ο Ρομέρ σκιαγραφεί τη σεξουαλική αφύπνιση και απότομη ενηλικίωση μιας κοπέλας που περνά τις διακοπές της στη Νορμανδία. Όλα όσα θα θέλαμε να ζούσαμε ή έχουμε βιώσει ως έφηβοι την ώρα που η ελευθερία των καλοκαιριών διακοπών χτυπά κόκκινο, υπάρχουν εδώ. Και αν στο τέλος θελήσετε κι άλλο, ο ίδιος ο Ρομέρ προσφέρει μια ιδανική συνέχεια με τις εξίσου ρομαντικές "Ιστορίες του Καλοκαιριού" (1996).

"Ερωτικό Κτήνος" (Τζόναθαν Γκλέιζερ, 2000)

Με φόντο τα καταγάλανα νερά της Μεσογείου στην Αναδαλουσία, ο σκληροτράχηλος εγκληματίας Ντον (Μπεν Κίνγκσλι) φτάνει σε μια ειδυλλιακή βίλα όπου βρίσκεται ο Γκαλ (Ρέι Γουίνστοουν), ένας πρώην παράνομος ο οποίος πλέον έχει επιλέξει την ήρεμη και ασφαλή ζωή. Ο Ντον του προτείνει να πάρει μέρος σε μια λονδρέζικη ληστεία, μια κίνηση που θα φέρει νέα αδιέξοδα στο Γκαλ και ένα λουτρό αίματος. Το ντεμπούτο του Τζόναθαν Γκλέιζερ ("Κάτω από το Δέρμα") εκμεταλλεύεται το μαγευτικό τοπίο για να στήσει ένα καθηλωτικό heist movie με έντονα στοιχεία κατάμαυρης κωμωδίας, ενώ οι Κίνγκλι – Γουίνστοουν δίνουν ρεσιτάλ ερμηνειών, με τον πρώτο μάλιστα να αποσπά υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr