"Τι είναι ένα κακό θαύμα;": Αυτό αναρωτιέται ο βραβευμένος με Oscar Jordan Peele, που συντάραξε και επαναπροσδιόρισε το μοντέρνο σινεμά τρόμου με τις ταινίες Τρέξε! (Get Out) και Εμείς (Us). Φέτος δίνει μια νέα πνοή στο σινεμά του φανταστικού με έναν νέο ποπ εφιάλτη: Το έπος κοσμικού τρόμου με τίτλο Ούτε Καν (Nope). Το Nope έχει ήδη σαρώσει στις ΗΠΑ και από 25 Αυγούστου το all-star καστ έρχεται στους κινηματογράφους από την Tulip Entertainment. 

Η ταινία φέρνει κοντά τον επίσης βραβευμένο με Oscar Daniel Kaluuya (Get Out, Judas and the Black Messiah), με την Keke Palmer (Hustlers, Alice) και τον υποψήφιο για Oscar Steven Yeun (Minari, Okja), που είναι οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου φαραγγιού της ενδοχώρας στην Καλιφόρνια, οι οποίοι θα γίνουν μάρτυρες μιας ανείπωτης αποκάλυψης.

> Διάβασε ακόμη: Όλοι περιμένουν το Nope

Ο Jordan Peele τα κάνει όλα και συμφέρει

Η ταινία στην οποία συμπρωταγωνιστούν ο Michael Wincott (Hitchcock, Westworld) και ο Brandon Perea (The OA, American Insurrection) είναι και γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Jordan Peele, ενώ παραγωγός είναι ο Ian Cooper (US, Candyman) μαζί με τον Peele, για λογαριασμό της Monkeypaw Productions. Την ταινία διανείμει παγκοσμίως η Universal Pictures.

 

H πλοκή

Η πρωτότυπη και ατμοσφαιρική ταινία Nope, στην οποία οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου ράντσου στην Καλιφόρνια γίνονται μάρτυρες μιας ανείπωτης αποκάλυψης, συνδυάζει την επιστημονική φαντασία με το σινεμά τρόμου και απέσπασε 44 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τριήμερο προβολών της στην Αμερική, κάτι που αποτελεί φετινό ρεκόρ εισπράξεων ταινίας με πρωτότυπο σενάριο και με αυτόν τον τρόπο την τοποθετεί στην οσκαρική κούρσα.

  • Σενάριο και Σκηνοθεσία: Jordan Peele
  • Παραγωγοί: Ian Cooper, Jordan Peele
  • Executive Producers: Steven Spielberg, Alexandra Derbyshire, Colin Trevorrow
  • Πρωταγωνιστούν: Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun, Michael Wincott, Brandon Perea 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.