Ο Jared Leto μόλις έγινε γνωστό ότι θα πρωταγωνιστήσει σε ένα φιλμ για τον Karl Lagerfeld, που θα είναι συμπαραγωγή της εταιρείας Paradox -που ανήκει στον ίδιο τον Leto και τη σύντροφό του Emma Ludbrook- και του οίκου που άφησε πίσω του ο εκλιπόντας σχεδιαστής. Μάλιστα, ο Pier Paolo Righi, η Caroline Lebar και ο Sébastien Jondeau, που υπήρξαν στενοί του συνεργάτες, θα είναι όλοι τους executive producers του φιλμ.

Οι executive producers και η στενή τους σχέση με τον Lagerfeld

Η Caroline Lebar δούλεψε στενά με τον Karl Lagerfeld για πάνω από 35 χρόνια, ως σύμβουλος τόσο για τον οίκο του όσο και για τις προσωπικές του επικοινωνίες. Ο Pier Paolo Righi υπήρξε CEO του οίκου του για πάνω από μία δεκαετία, ενώ ο Sebastien Jondeau πέρασε 20 χρόνια στο πλάι του, ως προσωπικός βοηθός και σωματοφύλακάς του, ενώ συνεχίζει τη συνεργασία του με τον οίκο Karl Lagerfeld μέχρι σήμερα, ως σύμβουλος στυλ.

Getty Images

Οι ανταλλαγές φιλοφρονήσεων

"Ο Karl ήταν πάντα μια πηγή έμπνευσης για μένα", δήλωσε ο Leto. "Ήταν ένας αληθινά ευρυμαθής άνθρωπος, ένας καλλιτέχνης, ένας καινοτόμος, ένας ηγέτης και, το πιο σημαντικό απ' όλα, ένας ευγενής άντρας. Όταν βρεθήκαμε με την ομάδα του Karl Lagerfeld, αμέσως μοιραστήκαμε το κοινό δημιουργικό μας όραμα να φτιάξουμε μια σεβάσμια ωδή στον Karl διευρύνοντας τα καλλιτεχνικά όρια του τι μπορεί να αποτελεί βιογραφικό φιλμ. Είμαι τόσο ευγνώμων στην Karo, τον Pier και τον Seb που μας επέτρεψαν να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι μαζί", συμπλήρωσε, προφανώς διπλωματικά και με αστική ευγένεια, ο Αμερικανός ηθοποιός.

> Διάβασε ακόμα: 20 λεπτά με την Alma Jodorowsky

"Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, μας έχουν προσεγγίσει αρκετοί παραγωγοί του Hollywood που ήθελαν να συνεργαστούμε για μια ταινία πάνω στην iconic ζωή του Lagarfeld", είπε ο Righi. "Νιώσαμε όμως πράγματι εμπιστοσύνη πως όντως η ιστορία θα ειπωθεί με τον καλλιτεχνικό τρόπο που θα άρεσε στον Karl, μόνο αφού συναντήσαμε τον Jared και την Emma. Μέσα από όλες τις συζητήσεις μας, δημιουργήσαμε μια επί ίσοις όροις ειλικρινή και εμπνευστική δημιουργική σχέση, που θα μας επιτρέψει να δουλέψουμε μαζί με μεγάλη ελευθερία σε αυτό το όμορφο project", συνέχισε ανταποδίδοντας τους κομιλφοϊσμούς (sic).

> Διάβασε ακόμα: Ο Karl Lagefeld δεν ήξερε τι θα πει τσιγάρο και ποτό

Μία φορά Κάιζερ, για πάντα Κάιζερ 

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε ακόμη ποια θα είναι η αφηγηματική γραμμή και η πλοκή πάνω στην οποία θα δομηθεί η ταινία, παρότι έχει επιβεβαιωθεί πως το σενάριό της θα καλύπτει τις σχέσεις που καθόρισαν τη ζωή του Κάιζερ της μόδας. 

Για την ιστορία, ο Karl Lagerfeld μας άφησε χρόνους στις 19 Φεβρουαρίου του 2019, σε ηλικία 85 ετών, ενώ την Παρασκευή που μας πέρασε, στις 30 Σεπτεμβρίου, η Anna Wintour και το Μητροπολητικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν ότι το Met Gala του 2023 θα είναι αφιερωμένο σε εκείνον, την iconic δουλειά και την καριέρα του. Ο τίτλος του θα είναι Karl Lagerfeld: A Line of Beauty.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.