Ο William Shatner από τις αρχές της δεκαετίας του '50 είχε ξεκινήσει να γράφει τη δική του ιστορία στην υποκριτική. Οι αναλυτές της εποχής τον τοποθετούσαν στην ίδια γραμμή με ηθοποιούς όπως ο Steve McQueen, ο Paul Newman και ο Robert Redford. Ο Shatner είχε την ευχή και κατάρα να ταυτιστεί με έναν από τους πιο γνωστούς ρόλους στην ιστορία του κινηματογράφου, αυτόν τον James Kirk, από το Star Trek και η καριέρα του για καιρό ταυτίστηκε με αυτόν και μόνο. Σήμερα, ο Shatner συμπληρώνει 92 χρόνια ζωής και εμείς θυμόμαστε τις κορυφαίες ατάκες του από τη συνέντευξη που είχε δώσει στο αμερικανικό Esquire τον Μάιο του 2012.

Τα μαθήματα ζωής του William Shatner 

>Οι παραστάσεις είναι πολύ συναισθηματικές για μένα. Γιατί αν αποδέχεστε την παράσταση, αποδέχεστε κι εμένα. Έδωσα στον εαυτό μου την αποστολή να τις τελειοποιώ όσο το δυνατόν περισσότερο. Βεβαιώθηκα ότι κάθε λέξη συνθέτει το σωστό συναίσθημα - την αγωνία και την αγάπη. 

>Άρχισε να μπαίνει στο μυαλό μου η πιθανότητα της αποτυχίας. Και σκέφτηκα: Τι θα γίνει αν δεν αρέσει στους ανθρώπους. Και έγινε εφιάλτης. Έγινε ένα θηρίο που έπρεπε να κατακτήσω κάθε μέρα. Κατέβασα το κεφάλι μου και συνέχισα να κάνω αυτό που έκανα, προσπαθώντας να βρω τις σωστές ιστορίες, τις σωστές λέξεις, τους σωστούς τόνους. 

>Δε διαβάζω κριτικές, γιατί φοβάμαι ότι θα υπάρξει μια δυσάρεστη λέξη και θα πληγωθούν τα αισθήματά μου. 

>Όταν το κοινό ξεσηκώνεται, με συγκινεί μέχρι δακρύων. Παλεύω με το συντριπτικό συναίσθημα. Επιτρέπω στο συναίσθημα να υπάρχει, αλλά το να καταρρεύσω θα ήταν ανάρμοστο. Όμως τόσο συγκινούμαι.

>Έγραψα ένα τραγούδι για την επιτυχία, το οποίο ονόμασα "It Hasn't Happened Yet". Επειδή η επιτυχία δεν υπάρχει ποτέ. Η επιτυχία θα πρέπει πάντα να είναι ακριβώς πέρα από τις δυνατότητές σου. 

>Τα σκυλιά καταλαβαίνουν αγγλικά. Λέω στον σκύλο μου, "Ξέρω ότι σκέφτεσαι να πεθάνεις" - είναι 11 ετών - "Πες μου τι σκέφτεσαι. Όχι. Έλα εδώ. Έλα κάτσε. Θέλω να μου πεις." Δεν έχω μείνει ποτέ χωρίς σκύλο. Έχω κάνει ταξίδια σε όλη τη χώρα με σκύλο. Έχω περάσει αυτή την αγωνία της μοναξιάς, όπου είσαι πραγματικά μόνος στο σύμπαν. Μόνος, μαζί με τον σκύλο σου. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.