Ο Jason Sudeikis πέρα από το Ted Lasso

Από το Saturday Night Live, στο Horrible Bosses και το We’re The Millers, ο αγαπημένος αμερικανός κωμικός γίνεται σήμερα 48 χρονών.

Esquire Team
Γράφει: Μάνος Νομικός 18 Σεπτεμβρίου 2023

Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή. Όχι, ο Jason Sudeikis δεν έχει ελληνικές ρίζες. Πρέπει αυτές να τις αναζητήσουμε προς Ιρλανδία, Λιθουανία και Γερμανία μεριά. Όπως και να έχει, ο αμερικανός ηθοποιός είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο comedy asset στο Χόλιγουντ. Ο ομώνυμος ρόλος του στη σειρά Ted Lasso, δηλαδή αυτός του προπονητή κολεγιακής ομάδας του American football που από τη μία μέρα στην άλλη βρέθηκε στην Αγγλία να ηγείται ποδοσφαιρικής ομάδας που παρέπαίε στην Premier League, του έφερε πολλά βραβεία, διακρίσεις και υψηλή τηλεθέαση.

Ο Jason Sudeikis γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 1975 στο Fairfax της Virginia και σήμερα γίνεται 48 χρονών. Μετά από χρόνια στις σκηνές της κωμωδίας και του αυτοσχεδιασμού, με σημαντική συνεισφορά και στο βραδινό show Saturday Night Live, η αναγνώριση ήρθε πιο αργά, στα 36 του, με την κωμωδία του 2011, Horrible Bosses.

Με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια, θυμόμαστε 7 ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει για να τον γνωρίσεις καλύτερα.

Horrible Bosses (2011)

Τρεις κολλητοί φίλοι, Jason Sudeikis, Charlie Day, Jason Bateman, μισούν θανάσιμα τα σαδιστικά αφεντικά τους (αντίστοιχα οι Colin Farrell, Jennifer Aniston και – πολύ λογικά - ο Kevin Spacey). Τι πιο λογικό, ψάχνουν έναν επαγγελματία δολοφόνο να τους βγάλει από τη μέση. Το Horrible Bosses γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία και ακολούθησε και ένα εξίσου ξεκαρδιστικό δεύτερο μέρος το 2014.

We're the Millers (2013)

Η οικογένεια Miller είναι διαφορετική από τις άλλες. Δεν υπάρχει! Την έφτιαξε ο βετεράνος (μικρο)έμπορος ναρκωτικών David Clark (Jason Sudeikis), προσέλαβε γυναίκα (Jennifer Aniston), γιο (Will Poulter) και κόρη (Emma Roberts), νοίκιασε ένα τροχόσπιτο και οργάνωσε ένα ταξίδι στο Μεξικό. Όχι, δεν πηγαίνει για διακοπές στο Μεξικό, με την fake οικογένεια. Θέλει να γυρίσει πίσω στις ΗΠΑ με μία μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Η τεράστια εμπορική επιτυχία της ταινίας, έβαλε τον Jason Sudeikis στον χάρτη των μεγάλων κωμικών της εποχής του.

Sleeping With Other People (2015)

Δύο φίλοι που είχαν έρθει πολύ κοντά πριν από πολλά χρόνια, ο Jake (Jason Sudeikis) και η Elaine (Alison Brie), συναντιούνται ξανά σε μία συνεδρία για ανθρώπους εθισμένους στο σεξ. Μπορεί αυτή η τυχαία γνωριμία και νέα έλξη που δημιουργείται ανάμεσα στους δύο παλιούς φίλους να τους οδηγήσει σε κάτι σοβαρότερο και να τους "θεραπεύσει"; Ναι, αυτή είναι μία πολύ όμορφη ρομαντική κωμωδία, στην οποία εκτός του Sudeikis, πρωταγωνιστούν και οι Adam Scott, Natasha Lyonne και Jason Mantzoukas.

Race (2016)

Το Race είναι μία παρένθεση του Jason Sudeikis από τις κωμωδίες και αποδεικνύει ότι μπορεί να σταθεί εξίσου καλά και σε ένα δράμα. Είναι η αληθινή ιστορία του αφροαμερικανού δρομέα Jesse Owens (τον υποδύεται ο Stephan James) που θριάμβευσε μπροστά στο ναζιστικό καθεστώς, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936.

O Jason Sudeikis υποδύεται τον προπονητή του Jesse Owens, Larry Snyder.

Kodachrome (2017)

To Kodachrome είναι μία μικρή δραματική κωμωδία του Netflix που, όμως, έχει μεγάλη καρδιά. Είναι το τελευταίο road trip ενός πατέρα (Ed Harris), ένας διάσημος φωτογράφος που πεθαίνει από καρκίνο, με τον αποξενωμένο γιο του (Jason Sudeikis). Ταξιδεύουν προς το Kansas με σκοπό να βρουν το τελευταίο ειδικό εργαστήριο που μπορεί να εμφανίσει τέσσερα ρολά Kodachrome.

Driven (2018)

Η κωμωδία Driven – με μπόλικη δράση και δόσεις θρίλερ – βασίζεται στην αληθινή ιστορία του αμερικανού πιλότου Jim Hoffman (Jason Sudeikis) που συλλαμβάνεται για κατοχή μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης. Για να γλιτώσει τη φυλακή, έρχεται σε μία συμφωνία με τις διωκτικές αρχές: Να γίνει πληροφοριοδότης τους και να έρθει κοντά με τον επιχειρηματία John DeLorean (ιδρυτής της πρωτοπόρας – για την εποχή της - μάρκας αυτοκινήτων, DeLorean, εδώ τον υποδύεται ο Lee Pace). Υπάρχουν υποψίες ότι και ο επιχειρηματίας έχει εμπλοκή με εμπόριο κοκαΐνης.

Booksmart (2019)

Στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της πρώην συζύγου του, Olivia Wilde, ο Jason Sudeikis έχει ένα μικρότερο αλλά σημαντικό και απολαυστικό ρόλο. Παίζει τον διευθυντή ενός σχολείου, εκεί που οι δύο συμμαθήτριες και καλές φίλες, Molly (Beanie Feldstein) και Amy (Kaitlyn Dever), πολύ επιμελείς αλλά δεν τις λες και τις πιο δημοφιλείς, αποφασίζουν να διασκεδάσουν μέχρι τελικής πτώσεως. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν πάνω από ένα βιβλίο. Μπορούν να αναπληρώσουν τον 'χαμένο χρόνο' διασκέδασης σε ένα βράδυ; Σαρωτικό.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.