To 2019, όπως και κάθε χρόνια τα τελευταία δέκα χρόνια, ήταν γεμάτο από superhero movies. Η Captain Marvel με την Brie Larson έγινε πραγματικότητα, το Shazam γνώρισε ένα πολύ ενδιαφέρον reboot ενώ το Avengers: Endgame έσπασε όλα τα ταμεία, καταφέρνοντας παράλληλα να γίνει πρώτο θέμα συζήτησης σε εκατομμύρια παρέες ανά τον κόσμο. Τι επιφυλάσσει, όμως, το άμεσο μέλλον για τους υπερήρωες, αυτήν την κλειστή κάστα χαρακτήρων που γνωρίζει για άλλη μία φορά την αποθέωση, μέσα από το τηλεοπτικό Watchmen του HBO αυτόν τον καιρό;

Η λίστα με τις νέες αφίξεις, τις επιστροφές στον τόπο του εγκλήματος καθώς και τις standalone προσπάθειες που θα βγουν στις αίθουσες μέχρι το 2022 είναι ατέλειωτη: Οι Spider-Man, Batman και Black Panther επιστρέφουν· τον ρόλο του Thor αναλαμβάνει η Natalie Portman σε ένα plot twist που κανείς δεν φανταζόταν μερικά χρόνια πριν· ο Shan-Chi, ο πρώτος Αμερικανοασιάτης superhero θα συστηθεί στο κοινό μέσα από το Legend of the Ten Rings. Προσεχώς, το μέλλον των superheroes δείχνει λαμπρό.

Birds of Prey

Η ηθοποιός και παραγωγός Margot Robbie ευθύνεται για αυτήν την all female προσπάθεια στον κόσμο της DC. Εκείνη θα είναι, για άλλη μία φορά, η Harley Quinn ενώ δίπλα της θα σταθούν οι Mary Elizabeth Winstead (Huntress), Rosie Perez (Renee Montoya) και Jurnee Smollett-Bell (Black Canary).

Πρεμιέρα: 7/2/2020 (στις Η.Π.Α)

The New Mutants

H Arya, κατά κόσμον, Maisie Williams είναι μία μεταλλαγμένη έφηβη με τρομερές δυνάμεις που βρίσκεται κλειδωμένη σε ένα ίδρυμα μέχρι να αποδεχθεί τον εαυτό της και όλα όσα μπορεί να κάνει.

Πρεμιέρα: 3/4/2020 (στις Η.Π.Α)

Black Widow

Ναι, οι fans θα έχουν τη δυνατότητα να δουν επιτέλους μία ολόκληρη ταινία αφιερωμένη στην Scarlett Johansson και την Black Widow, με την ελπίδα να λυτρωθούν μετά τα όσα έγιναν στο Avengers: Endgame.

Πρεμιέρα: 1/5/2020 (στις Η.Π.Α)

Wonder Woman 1984

Μετά τον θρίαμβο της πρώτης ταινίας, η σκηνοθέτις Patty Jenkins και η πρωταγωνίστρια Gal Gadot επιστρέφουν, αυτήν την φορά στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Πρεμιέρα: 1/5/2020 (στις Η.Π.Α)

Morbius

Αφού απέτυχε (μάλλον παταγωδώς) ως Joker, o Jared Leto φορά την στολή ενός ακόμη villain. Ο Morbius είναι ένας βιολόγος που μεταμόρφωσε, κατά λάθος, τον εαυτό του σε βαμπίρ. Ίσως αυτός ο gothic ήρωας να ταιριάξει καλύτερα στον rock star/ηθοποιό.

Πρεμιέρα: 31/7/2020 (στις Η.Π.Α)

Venom 2

Η πρώτη ταινία ήταν τουλάχιστον πολυαναμενόμενη. Μετά την προβολή της οι κριτικοί και το κοινό διχάστηκαν. Σε λίγο καιρό, όμως, ο Tom Hardy θα έχει μία ακόμη ευκαιρία την αξία κόντρα, αυτήν την φορά στον Woody Harrelson που θα υποδυθεί τον villain με το όνομα Carnage.

Πρεμιέρα: 2/10/2020 (στις Η.Π.Α)

The Eternals

Το νέο δυνατό χαρτί της Marvel έρχεται μαζί ένα υπέρλαμπρο cast: Angelina Jolie, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Salma Hayek, Lia McHugh, Don Lee, Barry Keoghan, Gemma Chan, και Kit Harington.

Πρεμιέρα: 6/11/2020 (στις Η.Π.Α)

Shang-Chi And the Legend of the Ten Rings

O πρώτος κινηματογραφικός Αμερικανοασιάτης super hero ή ένα μεγάλο άνοιγμα προς τους Asian Americans και τη μακρινή Κίνα; O Shang-Chi που θα υποδυθεί ο Simu Liu αναμένεται να καταφέρει και τα δύο.

Πρεμιέρα: 12/2/2021 (στις Η.Π.Α)

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερα από το ότι θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2021 κι ότι οι Benedict Cumberbatch και Elizabeth Olsen έχουν ήδη συμφωνήσει. Σύμφωνα, τώρα, με πληροφορίες του Collider αυτή προβλέπεται να είναι η πρώτη "τρομακτική" ταινία του MCU.

Πρεμιέρα: 7/5/2021 (στις Η.Π.Α)

Batman

O Ben Affleck ξεκαθάρισε τη θέση του λέγοντα ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει ξανά το batmobile. Ο νέος εκλεκτός είναι ο Robert Pattinson που θα εμφανιστεί ως η πιο νεαρή εκδοχή του ανθρώπου-νυχτερίδα. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτόν τον καιρό τα πάντα κινούνται στον αστερισμό του Joker.

Πρεμιέρα: 25/6/2021 (στις Η.Π.Α)

Spider-Man

Ύστερα από την σκληρή διαμάχη ανάμεσα σε Sony και Disney για τον άνθρωπο αράχνη, η τρίτη ταινία του Spider-Man με τον Tom Holland βρίσκεται στα σκαριά. Τίτλος ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί, είναι όμως γνωστό ότι η Zendaya θα δώσει ξανά το παρών.

Πρεμιέρα: 16/7/2021 (στις Η.Π.Α)

Suicide Squad

Οι Margot Robbie, Jai Courtney, Viola Davis, Joel Kinnaman, Idris Elba, Nathan Fillion, και Taika Waititi επιστρέφουν στη συνέχεια της πρώτης ταινίας που προβλήθηκε το 2016. Αυτή τη φορά όμως στο τιμόνι της σκηνοθεσίας βρίσκουμε τον James Gunn (Guardians of the Galaxy) που θα αντικαταστήσει τον David Ayer.

Πρεμιέρα: 8/8/2021 (στις Η.Π.Α)

Thor: Love and Thunder

O Taika Waititi θα έχει τη χαρά να σκηνοθετήσει την Natalie Portman στην πιο αναπάντεχη μεταμόρφωση superhero που έχουμε δει ποτέ.

Πρεμιέρα: 5/11/2021 (στις Η.Π.Α)

Black Panther 2

Ευτυχώς η ταινία που απέδειξε ότι το MCU εκτός από άπειρο fun μπορεί να περνά και κοινωνικά μηνύματα θα έχει sequel. Δυστυχώς, όμως, θα πρέπει να κάνουμε λίγη παραπάνω υπομονή μέχρι να εμφανιστεί στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Πρεμιέρα: 6/11/2022 (στις Η.Π.Α)

Από: Esquire US