Το The Queen’s Gambit σπάει τα ρεκόρ στο Netflix

Είναι και επίσημα η μίνι σειρά με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στην πλατφόρμα.

Ποιος θα το φανταζόταν ότι μία σειρά με κεντρικό θέμα ένα από τα πιο βαρετά για κάποιους, δυσνόητα για άλλους παιχνίδια, όπως είναι το σκάκι θα κέρδιζε τη μερίδα του λέοντος στο Netflix. Θα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον των χρηστών, καταβροχθίζοντας αδηφάγα τα επεισόδιά του και στέλνοντάς το ως εκ τούτου στην κορυφή της πλατφόρμας. Κι όμως, αυτό ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του The Queen’s Gambit.

Το ρεκόρ τηλεθέασης

Το σκακιστικό διαμάντι είναι και επίσημα η μίνι σειρά με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία του Netflix: κατά τον πρώτο μήνα προβολής του, το παρακολούθησαν 62 εκατομμύρια λογαριασμοί, έστω και για 2 λεπτά. Βρέθηκε επίσης στο Top 10 τηλεθέασης 92 χωρών και στο Νο 1 αυτού σε 63 από αυτές. Και όλα αυτά διόλου τυχαία. Το καλογραμμένο σενάριο και η ατμοσφαιρική σκηνοθεσία του Scott Frank και φυσικά η καθηλωτική ερμηνεία της Anya Taylor-Joy δεν θα μπορούσαν να μην το καταστήσουν ένα από τα καλύτερα, πρωτότυπα σόου της πλατφόρμας.

Η υπόθεση της σειράς βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Walter Tevis και τοποθετείται ιστορικά στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, τις δεκαετίες του ‘50 και του ‘60 στην Αμερική. Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα ορφανοτροφείο του Κεντάκι, εκεί όπου μας συστήνεται ένα κορίτσι με ιδιαίτερα χαρίσματα- ένα σπάνιο ταλέντο στο σκάκι, που παλεύει ωστοσο με τους δαίμονες του παρελθόντος και τον εθισμό στις ουσίες, αλλά και το χάρισμα της ιδιοφυΐας.

Να σημειωθεί ότι η 1η σεζόν της σειράς The Witcher είναι η πιο δημοφιλής με 76 εκατομμύρια λογαριασμούς να την έχουν παρακολουθήσει, ενώ το docuseries Tiger King η πιο δημοφιλής σειρά/ντοκιμαντέρ με 64 εκατομμύρια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης