Τον περασμένο μήνα, έκανε πρεμιέρα στο Netflix το Deadly Class, μία σειρά από εκείνες που φιλοξενεί χωρίς να αποτελούν δική του παραγωγή. Τίποτα περίεργο δε θα υπήρχε σε αυτό αν δεν επρόκειτο για ένα προϊόν που κυκλοφόρησε σχεδόν αθόρυβα 3 χρόνια πριν στο Syfy και αν δεν γινόταν τόσο μεγάλη επιτυχία ως περιεχόμενο του Netflix πια. Για να έχεις μία καλύτερη εικόνα, από τη στιγμή που προστέθηκε στην πλατφόρμα -εμείς στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόσβαση στη σειρά- το Deadly Class παραμένει στη λίστα με τις 10 κορυφαίες προτιμήσεις των χρηστών που πλέον απαιτούν τη δημιουργία μίας δεύτερης σεζόν. Το ενδεχόμενο αυτό, μέχρι πρότινος δεν υπήρχε καν στον ορίζοντα παρά την εντυπωσιακή ανταπόκριση των τηλεθεατών στο Rotten Tomatoes (91%), το Syfy δηλαδή δεν είχε καμία τέτοια πρόθεση. 

 Deadly Class α λα Elite

Ας είμαστε ειλικρινείς, το "καθυστερημένο" virality της σειράς ξαφνιάζει για έναν ακόμη λόγο: Καταρχάς, η πλοκή του θυμίζει αρκετά το εξαιρετικά δημοφιλές Elite, καθώς διαδραματίζεται σε ένα ιδιωτικό σχολείο. Μόνο που το συγκεκριμένο κολλέγιο αναζητά και "στρατολογεί" μαθητές που έχουν "ταλέντο" στις δολοφονίες ως βλαστάρια διαβόητων εγκληματιών ανά τον κόσμο. Εν ολίγοις δηλαδή, οι κακές κριτικές που έλαβε για το σενάριο δεν ήταν λίγες, αλλά μεταξύ μας, έχουμε δει τηλεοπτικά προϊόντα με πολύ χειρότερες που διήρκεσαν πολλά χρόνια. 

Η φάση θυμίζει Lucifer

Με το Netflix ως από μηχανής θεό να επαναφέρει στο προσκήνιο μία σειρά που το Syfy δεν είχε σε εκτίμηση, ενδέχεται η περίπτωση αυτή να σου φανεί ιδιαίτερα γνώριμη. Θυμίζουμε ότι κάτι παρόμοιο είχε συμβεί μερικά χρόνια με το Lucifer που μετά από το σαρωτικό hashtag #savelucifer στα σόσιαλ μίντια, τράβηξε την προσοχή της πλατφόρμας streaming, η οποία εξασφάλισε τα δικαιώματα από το HBO που δεν ήθελε να το συνεχίσει μετά την 3η σεζόν. η σειρά με πρωταγωνιστή τον Tom Ellis πρόκειται να λήξει με μία 6η σεζόν, όπως ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2020.

Βέβαια, ακριβής σύγκριση δε μπορεί να γίνει, διότι ο Lucifer είχε ήδη ένα αφοσιωμένο και αποφασισμένο κοινό, ενώ το Deadly Class έγινε δημοφιλέστερο εξαιτίας του Netflix. Απλώς το αποτέλεσμα διαφαίνεται ίδιο, αφού μάλλον είναι ζήτημα χρόνου να πέσουν οι υπογραφές για 2η σεζόν, δύο χρόνια μετά από την κυκλοφορία της 1ης. Ποιος θέλει να μένει σε cliffhanger άλλωστε;