Όλα όσα γνωρίζουμε για τo 2o μέρος της νέας σεζόν του Lucifer

Αναλυτικά ό,τι πληροφορία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για την πολυαναμενόμενη 5Β σεζόν.

Ξέρω κόσμο που προ ολίγων ημερών αντάλλασσε απεγνωσμένα μηνύματα του τύπου "Πού είναι ο Lucifer" και δεν έκανε πλάκα. Η αγωνία των Lucifans έλαβε τέλος εξαιτίας μίας "μικροσκοπικής" γκάφας μέσω ενός update στη σελίδα της σειράς στο Netflix. Λίγο αργότερα η πλατφόρμα streaming αποφάσισε να αυτοτρολαριστεί και να επιβεβαιώσει σχεδόν αναγκαστικά ότι το 2ο μέρος της σειράς όντως θα γίνει διαθέσιμο στις 28 Μαΐου. 

Όσοι δεν ξέρουν την ιστορία του Lucifer και του πώς το Netflix κατάφερε να "αναστήσει" μία σειρά που βρέθηκε στα κατάστιχα του Fox μετά από το διαδικτυακό αγώνα των Lucifans, ίσως θεωρήσουν λιγάκι υπερβολικά τα παραπάνω. Ωστόσο, απτή απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι μιλώντας με κινηματογραφικούς όρους, η πρεμιέρα του 1ου μέρους της 5ης σεζόν του στις 21 Αυγούστου του 2020 έκανε το πιο εντυπωσιακό άνοιγμα σαββατοκύριακου για τα δεδομένα του Netflix, αφήνοντας πίσω του το The Umbrella Academy. Εξάλλου, λίγους μήνες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 23 Ιουνίου, είχαμε ενημερωθεί ότι ο Luci θα έβαζε πλώρη για την 6η και τελευταία σεζόν του. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucifer (@lucifernetflix)

Τι θα δούμε στην 5b σεζόν

Τα νέα επεισόδια αποτελούν τη συνέχεια των πρώτων 8 που μας άφησαν σε "cliffhanger", με ένα αγωνιώδες φινάλε δηλαδή. Σύμφωνα με τον D.B. Woodside (Amenadiel) ξεκινούν 2 δευτερόλεπτα μετά από το σημείο που έχουμε μείνει. Ο Θεός (Dennis Haysbert) εμφανίζεται και προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη μεταξύ των τέκνων του. 

"Όταν ο Θεός έρχεται, το χάος ακολουθεί. Η πλοκή συνεχίζεται κυριολεκτικά δύο δευτερόλεπτα από το σημείο που σταμάτησε και ο Amenadiel είναι πραγματικά ταπεινωμένος που ο Θεός τον είδε να συμπεριφέρεται έτσι όπως ήταν με τα αδέρφια του και επειδή είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία, έπρεπε να είναι εκείνος που θα έδινε το καλό παράδειγμα - και δεν το έκανε!", δήλωσε σχετικά ο ηθοποιός στο TVLine.

Τα πρώτα στοιχεία θέλουν το 5Β μέρος να είναι πολύ πιο συναισθηματικό σε σχέση με το 5Α. Ένα teaser tweet στις 23 Νοεμβρίου από τον επίσημο λογαριασμό της σειράς υπαινίχθηκε μάλιστα πως η παραμονή του Θεού στη γη θα είναι παρατεταμένη. Επίσης, ο Michael δεν έχει πει την τελευταία του λέξη ("Oh, you’ll just have to wait and see."), ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι αν η σειρά ακολουθήσει το πρωτότυπο κόμικ, μπορεί και να μας συνδέσει απευθείας με τη δημιουργία του εκτεταμένου σύμπαντος της DC (wtf?!?!).

Παράλληλα, μάλλον ήρθε η ώρα να αντικρύσουμε το δαιμονικό πρόσωπο της Maze, αφού όπως αποκάλυψε η Lesley-Ann Brandt θα το δούμε σε μία δική της σκηνή με το Θεό. 

Το επεισόδιο - musical

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, ο Lucifer ήταν μία από τις σειρές που συμμετείχε στο δεύτερο μέρος του DC Fandome event και το πάνελ του προέβη σε μίνι αποκαλύψεις. Ιδού η περίληψη της παρουσίασής του: 

"Ο Lucifer επιστρέφει από την κόλαση και η σειρά θα προβάλλει ένα blooper απόσπασμα από την 4η σεζόν μαζί με ένα κλιπ από το Another One Bites the Dust του επερχόμενου musical επεισοδίου. Ο σκηνοθέτης Sherwin Shilati και οι δημιουργοί-παραγωγοί Joe Henderson και Ildy Modrovich συζητούν τι χρειάστηκε για να συνθέσουν ένα τέτοιο μουσικό έπος - και πώς κατόρθωσαν να το κρατήσουν κρυφό για τόσο καιρό".

Ας πέσει λοιπόν το προαναφερθέν blooper reel:

Οι guest εμφανίσεις

Guests τριγύρω πολλοί πάρα πολλοί. Η εμφάνιση του Θεού, Dennis Haysbert είχε ανακοινωθεί από τον Ιανουάριο του 2020, οπότε την προσπερνάμε στα γρήγορα και εστιάζουμε στην επιστροφή της Inbar Lavi (Eve) και του Chris Payne Gilbert (John Decker). Το Entertainment Weekly επιβεβαίωσε την είδηση, που χάρη στο Instagram γνωρίζαμε ήδη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Inbar Lavi (@inbarlavi)

Το Μάιο του 2020 μάθαμε ότι Alison McAtee (The Haves and the Have Nots, Californication) θα υποδυθεί την Elizabeth Newman στο 14ο επεισόδιο, τον περασμένο Σεπτέμβριο πληροφορηθήκαμε επίσης τη συμμετοχή της Catherine Dent (The Shield) στο επεισόδιο-musical ως Dr. Alice Porter, της Teri Reeves (The Punisher, Once Upon a Time, Chicago Fire) και του Scott Porter (Speed Racer, Prom Night, Ginny & Georgia).

Ο τελευταίος όλα δείχνουν ότι θα πάρει μέρος και στην 6η σεζόν. Τα fansites διαδίδουν πως μάλλον θα υποδυθεί τον άγγελο Castiel.

Επιπλέον, στο καστ προστίθενται η Merrin Dungey (Alias) ως η λογική αστυνομικός Sonya που "δένεται" με τον Amenadiel και η Brianna Hildebrand (The Exorcist). Η Rory ως επαναστάτρια και νευρική αγγελική παρουσία θέλει να ακολουθήσει πάση θυσία τα βήματα του Lucifer. 

Μερικά επιπρόσθετα ονόματα: Mark Adair-Rios ως Juan Perez (επεισόδιο 10), Daniel Hoetmer ως April Peterson (επεισόδιο 9), Jenny Tran ως Larper Kim (επεισόδιο 14). 

> Διάβασε ακόμη: Οι καλύτερες σειρές του Netflix αυτή τη στιγμή

Οι τίτλοι επεισοδίων

Ίσως βγάλεις άκρη και μπορέσεις να πάρεις μία μικρή ιδέα του τι θα διαδραματιστεί διαβάζοντας τους τίτλους των επεισοδίων. Το 16ο πάντως, δεν προβλέπεται πολύ αισιόδοξο αν θες τη γνώμη μου ("a chance";).

Episode 9: Family Dinner

Episode 10: Resting Devil Face

Episode 11: Bloody Celestial Karaoke Jam

Episode 12: Daniel Espinoza: Naked and Afraid

Episode 13: A Little Harmless Stalking

Episode 14: Nothing Lasts Forever

Episode 15: Is This Really How It's Going To End?!

Episode 16: A Chance At a Happy Ending

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucifer (@lucifernetflix)

Η 6η σεζόν και ο κορονοϊός

Προφανώς ούτε τα γυρίσματα του Lucifer δε μπόρεσαν να αποφύγουν το "κεφάλαιο" κορονοϊός. Ο Tom Ellis μιλώντας στο DA MAN Magazine επεσήμανε: "Θα είναι πρόκληση, το λιγότερο. Έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να παραμείνουμε ασφαλείς, αλλά και παραγωγικοί. Έτσι κι αλλιώς, τα set των ταινιών είναι ένα μελίσσι με τους συντελεστές να κάνουν συνέχεια προσαρμογές και διορθώσεις της τελευταίας στιγμής σε μικρούς, περιορισμένους χώρους. Τώρα με τους περιορισμούς, όλοι έπρεπε να πάρουν σειρά για να κάνουν τη δουλειά τους, οπότε αυτό θα έχει παράπλευρες συνέπειες στο πόσα γυρίσματα μπορούμε να κάνουμε μέσα σε μία ημέρα".

Συνεπώς, το πιο πιθανό είναι η 6η σεζόν να περιέχει αναγκαστικά λιγότερες σκηνές με πλήθος κόσμου και περισσότερα εξωτερικά γυρίσματα για τους ευνόητους λόγους. Ο συνδημιουργός της σειράς πάντως, δεν έχει σκοπό να ενσωματώσει για τα καλά την πανδημία στο σενάριο, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο Variety: "Αναφορικά με την πανδημία, ίσως κάνουμε μερικές σύντομες αναφορές σε αυτήν, αλλά δεν πρόκειται να καταναλώσουμε περισσότερη ενέργεια από ό,τι χρειάζεται. Αισθανόμαστε πως καλώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι τότε θα έχει περάσει.".

>Διάβασε ακόμη: Τι επίπτωση έχει στο περιβάλλον μία ώρα Netflix

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.