Τι εννοείς δε σου αρέσει να βλέπεις χριστουγεννιάτικες ταινίες όσο πλησιάζει η εορταστική περίοδος; Όσο κι αν το αρνούμαστε, οι περισσότεροι από εμάς, είτε από επιλογή είτε από συμβιβασμό όλο και κάποια κομεντί έχουμε παρακολουθήσει στο πλαίσιο του κλασσικού πλέον και αγαπημένου Νetflix & chill. Τις τελευταίες ημέρες, στο top των ελληνικών θεάσεων φιγουράρει το Love Hard και πρόκειται για ακριβώς αυτό, με μία ωραιότατη ανατροπή όμως, για να μη βαριόμαστε. Το ζήτημα είναι όμως το εξής: Να το δει κανείς ή να μη το δει;

Η πλοκή

Η Nina Dobrev υποδύεται τη Natalie, μια αρθρογράφο που -δυστυχώς για εκείνη- κοντεύει να γίνει ειδήμων πια σε κάκιστα ραντεβού. Αλλά τουλάχιστον είναι σε θέση να εξαργυρώνει τις καταστάσεις αυτές σε μετρητά γράφοντας μία στήλη χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο.

Bettina Strauss/Netflix

Ωστόσο, έρχεται η στιγμή που βρίσκει κάποιον που φαίνεται πολύ καλός για να είναι αληθινός και κατά κάποιο τρόπο δεν είναι (δε θα spoilerιάσουμε άλλο) και συνεπώς το μέλλον της στήλης της παραμένει στον αέρα. Καθώς λοιπόν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, η Natalie αποφασίζει να πετάξει από το Λος Άντζελες στο Lake Placid της Νέας Υόρκης για να κάνει έκπληξη στον διαδικτυακό της σύντροφο Josh και εκεί ξεκινούν τα μπλεξίματα.

Όταν φτάνει, δυστυχώς έρχεται αντιμέτωπη με την αλήθεια: Οι φωτογραφίες που έχει δεν είναι δικές του -ανήκουν σε ένα τύπο που τον λένε Tag- ενώ ο πραγματικός Josh είναι ένας τύπος που ανέκαθεν περνούσε από όλους απαρατήρητος και του αρέσει να φτιάχνει κεριά (Jimmy O. Yang). Θα μπορέσει άραγε ο Josh να τα φτιάξει στη Natalie και στον Tag; Η Natalie από την άλλη, θα τηρήσει την υπόσχεσή της να ποζάρει ως η κοπέλα του, ώστε να μην τον επισκιάσει και πάλι ο μεγαλύτερος αδερφός του;

Ο τίτλος και τι μας θύμισε

Αν είσαι φαν του είδους, σίγουρα θα σου έρθουν στο μυαλό οι παρακάτω ταινίες: While You Were Sleeping, Holiday in Handcuffs, Love the Coopers και Holidate. Το Love Hard ωστόσο, σίγουρα υπερτερεί έναντι άλλων τέτοιου είδους παραγωγών, καθώς έχει νόημα ως τίτλος και αποτελεί ένα σχεδόν spoiler που εξηγεί πολλά. Μεταξύ μας πάντως, όσο εύκολο κι αν για κάποιους μοιάζει ένα καλό romcom, άλλο τόσο δύσκολο είναι στην πραγματικότητα. Κάθε χρόνο κυκλοφορούν άπειρα στην τηλεόραση και τις πλατφόρμες και τα περισσότερα είναι σχεδόν πανομοιότυπα και ανέμπνευστα.

Για να υπάρξει αξιοπρεπές αποτέλεσμα, πρέπει να ακολουθείται η βασική φόρμουλα που σχετίζεται με τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις, χωρίς να το παρακάνει, όπως επίσης και χωρίς να τις χλευάζει.

Ένα σωρό εορταστικές ταινίες παρακάμπτουν τελείως τον ρομαντισμό και την κωμωδία και αντ' αυτού είναι μοιάζουν με διαφημίσεις για πολυτελή χριστουγεννιάτικα δέντρα που τοποθετούνται σε μία παραμυθένια αμερικανική πόλη που στην πραγματικότητα είναι ανύπαρκτη.  

Ευτυχώς, το Love Hard ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Προφανώς, αν περιμένεις κουλτούρα και διανόηση, μην το δεις. Αν θέλεις να γελάσεις, να διασκεδάσεις και να ξεχαστείς περνώντας ανάλαφρα το βράδυ σου, τότε μην το αναβάλλεις άλλο. Οι ερμηνείες είναι φροντισμένες επίσης, τη στιγμή που και οι χαρακτήρες δε στερούνται πολλαπλών διαστάσεων. Από εμάς, είναι ναι.