Κάθε μήνα, τα ντοκιμαντέρ του Netflix -πρωτότυπα ή μη- προσφέρουν το κάτι διαφορετικό στο περιεχόμενο της δημοφιλούς πλατφόρμας streaming. Το τελευταίο χρονικό διάστημα το εν λόγω είδος έχει γίνει πιο δημοφιλές από ποτέ, οπότε μέσα στο μήνα θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αρκετά προγράμματα που αφορούν τη ζωή -οποιουδήποτε είδους- στον πλανήτη. Σε περίπτωση πάντως, που αναζητάς κάποιο highlight, οι περιπτώσεις των My Daughter's Killer και της ζωής του Shimon Peres είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ NETFLIX

Το Κορίτσι στη Φωτογραφία - Girl in the Picture (06/07)

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, μια γυναίκα που βρέθηκε να ξεψυχά σε έναν δρόμο αφήνει πίσω της έναν γιο, έναν υποτιθέμενο άντρα και ένα μυστήριο που ξετυλίγεται σαν εφιάλτης.

Πώς να Αλλάξεις το Μυαλό - How to Change Your Mind (12/07)

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, ο συγγραφέας Μάικλ Πόλαν μάς ξεναγεί στην ιστορία και τις χρήσεις των ψυχεδελικών ναρκωτικών, όπως το LSD, η ψιλοκυβίνη, το MDMA και η μεσκαλίνη.

>Διάβασε ακόμη: "Ο Δικηγόρος με τη Λίνκολν": Αξίζει να το δεις στο Netflix;

Ο Δολοφόνος της Κόρης μου - My Daughter's Killer (12/07)

Επί δεκαετίες, ένας πατέρας παλεύει να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης τον δολοφόνο της κόρης του στη Γαλλία και τη Γερμανία. Τώρα παίρνει δραστικά μέτρα. Αληθινή ιστορία.

Ντ. Μπ. Κούπερ: Πού Είσαι; - D.B. Cooper: Where Are You?! (13/07)

Το 1971, ένας αεροπειρατής πέφτει με αλεξίπτωτο από ένα αεροπλάνο με μια τσάντα κλεμμένα μετρητά και διαφεύγει. Δεκαετίες μετά, η ταυτότητά του αποτελεί ακόμα μυστήριο.

Μη Σταματάς να Ονειρεύεσαι: Η Ζωή του Σιμόν Πέρες- Never Stop Dreaming: The Life and Legacy of Shimon Peres (13/07)

Στην πολιτική, οι περισσότεροι κυνηγούν την εξουσία. Εκείνος κυνήγησε την ειρήνη. Η επιρροή και η ακεραιότητα του Σιμόν Πέρες ήταν κομβικές για την ιστορία του Ισραήλ.

>Διάβασε ακόμη: Αξίζει να δεις την "Ανατομία ενός Σκανδάλου" στο Netflix;

Street Food: ΗΠΑ - Street Food: USA (26/07)

Αυτή η σεζόν του "Street Food" εστιάζει σε Αμερικανούς μάγειρες, ειδικούς στο μπάρμπεκιου, εξπέρ στα τάκο και, γενικώς, ήρωες της μαγειρικής.

Ο πιο Μισητός Άντρας του Διαδικτύου - The Most Hated Man on the Internet (27/07)

Μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ που καταγράφει την εκστρατεία μιας μητέρας κόντρα στον αδίστακτο ιδιοκτήτη μιας πορνογραφικής σελίδας.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.