Αξίζει να δεις την "Ανατομία ενός Σκανδάλου" στο Netflix;

Μία ματιά στη σειρά που εμφανίζεται πρώτη στις θεάσεις του ελληνικού Netflix.

Ο David E. Kelley έχει καταφέρει να συνεχίσει την επί δεκαετίες παραγωγική καριέρα του, αναλαμβάνοντας διασκευές αισθησιακών μυθιστορημάτων που μετατρέπονται σε κάτι αντίστοιχο για τις ανάγκες της τηλεόρασης, όπως για παράδειγμα τα Big Little Lies και The Undoing. Συνήθως αφορούν σε ανθρώπους της ανώτερης τάξης που φαινομενικά ζουν ειδυλλιακές ζωές, μέχρι που ένα σκάνδαλο που συνήθως βασίζεται σε κάποιο ειδεχθές έγκλημα, ανατρέπει τα πάντα. Το τελευταίο του πρότζεκτ λοιπόν, Anatomy of a Scandal (Ανατομία ενός Σκανδάλου) δε διαφέρει. 

Η πλοκή

Καθώς η μεγαλοδικηγόρος Kate Woodcroft (Michelle Dockery) γιορτάζει δουλεύοντας στην επόμενη υπόθεσή της, η Sophie Whitehouse (Sienna Miller) παρευρίσκεται στο πάρτι γενεθλίων του συζύγου μιας φίλης της. Εκεί μαθαίνει κάτι για το σύζυγό της, James (Rupert Friend), ο οποίος είναι υπουργός Εσωτερικών και ένα από τα πρόσωπα της κυβέρνησης με στενούς δεσμούς με τον πρωθυπουργό. 

>Διάβασε ακόμη: Οι νέες σειρές της άνοιξης

Συγκεκριμένα, πρόκειται να βγει στη δημοσιότητα το γεγονός ότι διατηρούσε πολύμηνη σχέση με μία υφισταμένη του, την Olivia Lytton (Naomi Scott), η οποία έληξε μόλις λίγες εβδομάδες πριν. Εκείνος λέει στη Sophie ότι "τα σκάτωσε", εκείνη προσπαθεί μάταια να διατηρήσει την ψυχραιμία της. Ξέρει πως διακυβεύονται άπειρα πράγματα εάν και εφόσον αποφασίσει να τον εγκαταλείψει. 

Αξίζει να δεις την "Ανατομία ενός Σκανδάλου" στο Netflix;Ana Cristina Blumenkron

Ο James από την άλλη, προτείνει να αφήσει στην άκρη την πολιτική για να αφοσιωθεί στη Sophie και την οικογένειά τους, γεγονός που φαίνεται να μαλακώνει λίγο τη στάση της. Τα πράγματα όμως, παίρνουν διαφορετική τροπή όταν η υπόθεση περνάει στα χέρια της Kate.

Να το δω τελικά;

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε πως αυτό το κείμενο το γράφει άνθρωπος που αγαπά μυστήρια, σκάνδαλα και δικαστικές υποθέσεις στις σειρές, ενώ συμπαθεί επίσης αφόρητα τη Lady Mary του Downton Abbey (τη Michelle Dockery ντε!).

Anatomy of a ScandalAna Cristina Blumenkron

Στην προκειμένη περίπτωση, η σειρά που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Sarah Vaughn από το 2018, δε ρολάρει γρήγορα από την αρχή. Ουσιαστικά πρόκειται για μια σειρά από ανειλικρινείς συγγνώμες του James, ο οποίος επιμένει ότι η εξωσυζυγική σχέση δε σημαίνει τίποτα, παρότι φαίνεται να διατηρεί μερικές τρυφερές αναμνήσεις.

Anatomy of a ScandalAna Cristina Blumenkron

Ύστερα από την πλευρά της η Sophie, άσχετα από το αν κατορθώνει να διατηρήσει την ψυχραιμία της, είναι κάπως περίεργο που δε διακρίνει τα ψέματα του James, το ενδεχόμενο βέβαια να στρουθοκαμηλίζει δεν αποκλείεται. Όταν το πραγματικό σκάνδαλο βγαίνει στη φόρα στο δικαστήριο, τα πράγματα σκουραίνουν. 

>Διάβασε ακόμη: Αξίζει τελικά να δεις το "Επιχείρηση Άνταμ" στο Netflix;

Οι σκηνές στο δικαστήριο είναι αρκετά διασκεδαστικές, καθώς γνωρίζουμε επιτέλους το χαρακτήρα του Dockery, δε μένουμε απλά στα εκτελεστικά της καθήκοντα. Η Miller επίσης, δεν είναι καθόλου κακή, ούτε ο Friend ως γλοιώδης πολιτικός. Ναι, η σειρά σώζεται αρκετά από τις ερμηνείες των τριών τους. Ο Kelley ωστόσο, είναι σα να ακολουθεί ένα οικείο μονοπάτι μετά το The Undoing και η πλοκή ενδεχομένως να μην δείχνει τη σοβαρότητα που αρμόζει στο θέμα της σεξουαλικής επίθεσης. Γι᾽αυτόν το λόγο κυρίως, τείνουμε προς το όχι. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης