To έπος του Stranger Things έβαλε μία άνω τελεία την προηγούμενη εβδομάδα με την κυκλοφορία των δύο τελευταίων και μαραθώνιων σε διάρκεια επεισοδίων της 4ης σεζόν. Ο απόηχος είναι μέχρι στιγμής θετικός και πιθανότατα, η 5η να δώσει και το οριστικό τέλος στη σειρά που τα πάει εξαιρετικά σε θεάσεις και συνεχίζει στο ίδιο ρυθμό μόλις τροφοδότησε το κοινό της με νέο υλικό. Η εξαιρετική της πορεία ωστόσο, είναι και εκείνη που προφανώς δε θα περάσει ανεκμετάλλευτη από τους δημιουργούς της, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Η αποκάλυψη

Χάρη λοιπόν στο podcast Happy, Sad, Confused του Josh Horowitz, μάθαμε πως οι δημιουργοί της σειράς Matt και Ross Duffer επιβεβαίωσαν ότι κάποια στιγμή θα δούμε ένα spinoff του Stranger Things, που όμως δε θα είναι καθόλου προβλέψιμο: "Έχω διαβάσει αυτές τις φήμες ότι θα υπάρξει ένα spinoff της Eleven, ότι θα υπάρξει ένα spinoff του Steve και του Dustin. Αυτό δε μου φαίνεται ενδιαφέρον γιατί τα έχουμε κάνει όλα αυτά. Ξοδέψαμε δεν ξέρω πόσες ώρες για να τα εξερευνήσουμε όλα αυτά. Οπότε είναι πολύ διαφορετικό", αποκάλυψαν μεταξύ άλλων.

>Διάβασε ακόμη: Η 5η σεζόν του Stranger Things ίσως αργήσει περισσότερο από ό,τι αντέχουμε

Η αλήθεια είναι πως το spinoff που ετοιμάζεται έχει ευρύ πεδίο για να επεκταθεί. Μπορεί για παράδειγμα να γυρίσει πίσω στις αρχές της δεκαετίας του '50, όταν τα πειράματα MKUltra οδήγησαν την Terry Ives να γεννήσει ένα παιδί με υπερδυνάμεις, δηλαδή την Eleven. Ή, όπως και να τελειώσει το Stranger Things, θα μπορούσε να λάβει χώρα μία ή δύο δεκαετίες στο μέλλον, με κάποιο είδος μετενσάρκωσης του Upside Down. "Ο πιο σημαντικός συνδετικός κρίκος θα έλεγα ότι είναι η αφηγηματική ευαισθησία του", συμπλήρωσαν οι Duffers, επισημαίνοντας ότι το spinoff θα είναι "1000% διαφορετικό" από την αρχική σειρά: "Υπάρχει ιστορία που συνδέεται με τον κόσμο του Stranger Things, αλλά στην πραγματικότητα έχει να κάνει περισσότερο με το πώς θα αφηγηθούμε αυτή την ιστορία".

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, δεν είναι καθόλου απίθανο οι Duffer Brothers να αφήσουν σε κάποια στιγμή το τιμόνι του Stranger Things. "Η ιδέα, τελικά, είναι να δώσουμε τη σκυτάλη σε κάποιον άλλον, κάποιον που ελπίζουμε να είναι πραγματικά ταλαντούχος και παθιασμένος", δήλωσε ο Matt Duffer για να συμπληρώσει: "Ακόμα και η ιδέα του Ross και εγώ, ας πούμε, να κάνουμε έναν πιλότο και να τον αφήσουμε, μου φαίνεται ανόητη. Πρέπει πραγματικά να είσαι εκεί από την αρχή μέχρι το τέλος. Νομίζω ότι πρέπει να βρούμε έναν συνεργάτη που θα μας βοηθήσει σε αυτό".

Ό,τι καταλάβατε, καταλάβαμε,

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.