Η 5η σεζόν του Stranger Things ίσως αργήσει περισσότερο από ό,τι αντέχουμε

Η σειρά του Netflix επιμένει να δοκιμάζει την υπομονή μας.

Αν ήσουν από εκείνους που μετρούσαν χρόνια-μέρες-ώρες μέχρι την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία της 4ης σεζόν του Stranger Things, τότε ίσως να μη χαρείς ιδιαίτερα με αυτό που θα διαβάσεις εδώ. Σε ένα είδος ανοιχτής επιστολής προς τους απανταχού fans μέσω του The Hollywood Reporter, οι δημιουργοί της σειράς, Matt και Ross Duffer, αποκάλυψαν ότι η πέμπτη σεζόν θα είναι η τελευταία της. "Πριν από επτά χρόνια, σχεδιάσαμε την πλήρη πορεία της ιστορίας του Stranger Things. Εκείνη την εποχή, προβλέψαμε ότι θα διαρκούσε τέσσερις με πέντε σεζόν. Αποδείχθηκε πολύ μεγάλη για να την αφηγηθούμε σε τέσσερις, αλλά -όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας- τώρα οδεύουμε ολοταχώς προς το φινάλε μας", έγραψαν.

Όπως και να έχει, κρατώντας τη θετική πλευρά -ότι δηλαδή εκκρεμούν από 80 έως και 120 ώρες νέου υλικού- ας κάνουμε μία μικρή ανακεφαλαίωση όσων γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την εξέλιξη της σειράς. 

Πότε θα κυκλοφορήσει η 5η σεζόν

Λαμβάνοντας υπόψη ότι πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια μεταξύ της πρεμιέρας της τρίτης και της τέταρτης σεζόν - εν μέρει εξαιτίας της πανδημίας - το πιο πιθανό είναι η σειρά να μην επιστρέψει πριν από το 2023. Ειδικά αν οι αδελφοί Duffer σχεδιάζουν κάτι που να πλησιάζει έστω και λίγο την κλίμακα της τέταρτης σεζόν, σίγουρα θα πάρει καιρό να γυριστεί.

Τι να περιμένουμε από την πλοκή

Λοιπόν, προφανώς δε μπορούμε να μαντέψουμε πολλά, καθώς περιμένουμε ακόμα το δεύτερο μισό της τέταρτης σεζόν. Δεν ξέρουμε καν αν ο δικός μας Steve θα τα καταφέρει να βγει ζωντανός. Ένα πράγμα που μπορεί να είναι ασφαλές να υποθέσουμε; Ποια ή ποιες δυνάμεις στο Upside Down θα πρέπει να πολεμήσουν οι εναπομείναντες της ομάδας του Stranger Things.

Το Mind Flayer είναι ακόμα τεχνικά στο Upside Down, πιθανότατα σχεδιάζοντας την επόμενη κίνησή του κατά τη διάρκεια των γεγονότων της τέταρτης σεζόν. Ωστόσο, λογικά οι Duffers δεν ξόδεψαν τυχαία τόσο χρόνο για να δημιουργήσουν τον ολοκαίνουργιο κακό Vecna - το πιο πιθανό είναι να αποκτήσει ακόμη περισσότερο χρόνο, στο δεύτερο μέρος της 4ης σεζόν και δη στην 5η. 

>Διάβασε ακόμη: Το μεγάλο ερώτημα της S04 του Stranger Things

Ακόμα και ο ηθοποιός πίσω από τον Vecna, ο Jamie Campbell Bower, φαίνεται να επιβεβαίωσε στο The Hollywood Reporter ότι θα επιστρέψει στην πέμπτη σεζόν. "Επιτρέψτε μου να το θέσω έτσι: Ξέρω για την πέμπτη σεζόν. Πάρτε από αυτό ό,τι θέλετε", δήλωσε ο Campbell, προδίδοντας μάλιστα το πώς θα αλλάξει ο Vecna στα επόμενα επεισόδια. "Νομίζω ότι αυτό που θα δείτε είναι περισσότερο η ανθρώπινη πτυχή του Vecna. Επιτρέψτε μου να πω αυτό το πράγμα. Και υπάρχει ένα τεράστιο, σπουδαίο, ωραίο πράγμα - πρέπει να κρατήσω το στόμα μου κλειστό!!! - αλλά υπάρχει και ένα τεράστιο, σπουδαίο, ωραίο πράγμα που θα δείτε επίσης! Είστε ακόμα μάρτυρες μιας λίγο μεγαλύτερης εξέλιξης - αρκετά μεγαλύτερης εξέλιξης.", δήλωσε σχετικά. 

Ό,τι καταλάβατε από αυτά τα λόγια, καταλάβαμε κι εμείς...

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης