Μπορεί να μην του φαίνεται ούτε στο ελάχιστο, ωστόσο όπως καταλαβαίνουν όσοι τον παρακολουθούν από τα πολύ παλιά του, ο Ralph Macchio είναι πια 61 ετών. Βέρος Νεοϋορκέζος γεννήθηκε μια μέρα σαν κι αυτήν, στις 4 Νοεμβρίου του 1961 και από τα 19 του έκανε αίσθηση. Από τότε έδειχνε μικρότερος, αφού στο πρώτο Karate Kid έπαιζε το λυκειόπαιδο, αλλά ήταν ήδη 23. Ο κινηματογραφικός και αισίως τηλεοπτικός Daniel LaRusso, μπορεί να μην έκανε την καριέρα που όλοι περίμεναν, την τελευταία όμως πενταετία, έχει επιστρέψει για τα καλά, με το Cobra Kai να σπάει όλα τα ρεκόρ. 

Πήρε τους πρώτους του τηλεοπτικούς ρόλους το 1980, για να ακολουθήσει η συμμετοχή του στο "The Outsiders" του Francis Ford Coppola. Εκείνος ο ρόλος ήταν που θα του έδινε αργότερα το εισιτήριο για να μπει στη ζωή του Mr. Miyagi ώστε να γίνει ο κύριος εκπρόσωπος του καράτε στον κινηματογράφο. Πλέον απολαμβάνει ξανά τη δημοσιότητα όλου του πλανήτη, καθώς με το Cobra Kai αναβίωσε την κόντρα του με τον William Zabka και έγινε γνωστός και στις νεότερες γενιές.

Παρακάτω θα διαβάζεις τα 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τον Ralph Macchio:

Ο γιος του πήρε το όνομά του από τον χαρακτήρα του Karate Kid

Είναι αυτονόητο ότι, μετά τα γυρίσματα της τριλογίας "Karate Kid", ο Ralph Macchio συνδέθηκε πολύ με τον εμβληματικό πλέον χαρακτήρα του, Daniel LaRusso. O Macchio είναι μάλιστα ο εμπνευστής του ονόματος, καθώς η πρώτη επιλογή ήταν το Daniel Webber, ήθελε ωστόσο κάτι που να ταιριάζει στο δικό του ιταλικό επώνυμο. Το αγάπησε στη συνέχεια τόσο πολύ, που ονόμασε έτσι τον γιο του. 

Ο Ralph Macchio παντρεύτηκε την αγαπημένη του από το λύκειο

Η πορεία του Ralph Macchio ήταν διαφορετική από πολλούς συναδέλφους του στη βιομηχανία. Ο ηθοποιός είναι παντρεμένος με την αγαπημένη του από το λύκειο, Phyllis Fierro, από το 1987. Είναι με λίγα λόγια μια ζωή μαζί, αφού το φλερτ ξεκίνησε όταν βρίσκονταν ακόμα στην τρυφερή ηλικία των 15. 

Gilbert Carrasquillo/FilmMagic

Το κινηματογραφικό πρώτο ραντεβού

Η σύζυγός του ήταν φίλη της ξαδέρφης του και μίλησαν για πρώτη φορά σε ένα πάρτι. Το πρώτο τους ραντεβού όμως έγινε το 1977, στα 16 τους, όταν και πήγαν μαζί στο σινεμά για να δουν το New York, New York του Martin Scorsese με τους Robert De Niro και Liza Minnelli.

Ο ηθοποιός χρεώνει στους γονείς του τη νεανική του εμφάνιση

Ο Ralph Macchio αναμφίβολα εντάσσεται στη λίστα των ηθοποιών του Χόλιγουντ που δε φαίνεται να γερνούν. Και, ακόμη και στην αρχή της καριέρας του, ο ηθοποιός πίστευε ότι το να δείχνει νέος τον βοήθησε να προχωρήσει στη βιομηχανία. Όταν ρωτήθηκε σε μια συνέντευξη, στα 18 του χρόνια, αν τον ενοχλούσε το γεγονός ότι έμοιαζε "15 ή 14", είπε: "Όσον αφορά στη δουλειά, ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσα να ζητήσω". Φαίνεται ότι ο Macchio προέβλεπε το μέλλον, γιατί, λίγα μόλις χρόνια αργότερα, η νεανική του εμφάνιση θα τον οδηγούσε να παίξει τον ρόλο που θα ανέβαζε την καριέρα του σε ένα επίπεδο που μάλλον δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. 

Είναι φυσικό ο ηθοποιός να ερωτηθεί για τα μυστικά της διατήρησης της ίδιας... αγορίστικης εμφάνισής του τόσα χρόνια μετά. "Ακούστε, κατηγορώ τους γονείς μου. Και οι δύο φαίνονται πολύ νέοι για την ηλικία τους... Νομίζω ότι απλά στάθηκα τυχερός στον τομέα των γονιδίων. Ασκούμαι επίσης τακτικά και μου αρέσει να παίζω τένις και σόφτμπολ", είπε στο Stack.

Ο Ralph Macchio προπονήθηκε μόλις πέντε εβδομάδες για να παίξει στο The Karate Kid

Στο Karate Kid, ο χαρακτήρας του Ralph Macchio, Daniel LaRusso, ξυλοκοπείται από μια συμμορία μετά το σχολείο και, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ζητά τη βοήθεια ενός sensei του καράτε για ένα ταχύρρυθμο μάθημα στο άθλημα. Είχε, λοιπόν, ο σταρ γνώσεις της τέχνης του καράτε τη στιγμή που πήρε τον ρόλο, ξεπερνώντας τους Charlie Sheen, Nicholas Cage και Robert Downey, Jr. για τον ρόλο; Όσον αφορά στη διαδικασία εκπαίδευσης, η οποία, όπως είπε, διήρκεσε πέντε εβδομάδες, παρακολούθησε τουρνουά καράτε στο Λος Άντζελες για να δει από πρώτο χέρι την τεχνική που θα χρησιμοποιούσε στην οθόνη. 

Καθώς ο χρόνος του με το franchise προχωρούσε, απέκτησε ακόμη περισσότερη εμπειρία. "Στη δεύτερη ταινία, στο "Karate Kid: Part II", είχα περισσότερο χρόνο για προπόνηση, οπότε βελτιώθηκα", δήλωσε στο The Wrap. Ο χαρακτήρας του εκπαιδεύεται από τον κύριο Miyagi, τον οποίο υποδύεται ο Pat Morita, που επίσης δεν είχε καμία εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες. 

Το vintage αυτοκίνητο με την ιδιαίτερη σημασία

Ο Ralph Macchio έχει πάντα μια φυσική υπενθύμιση του χρόνου του στα γυρίσματα του Karate Kid. Για να επιστρέψει σε εκείνη την πρώιμη εμπειρία που του άλλαξε τη ζωή, το μόνο που έχει να κάνει είναι να επισκεφθεί την αποθήκη του. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ηθοποιός είναι ιδιοκτήτης του Ford Convertible του 1947 που έδωσε στον χαρακτήρα του ο κ. Miyagi στην ταινία, μέρος της περίφημης σκηνής "wax on, wax off". Τη σκηνή αυτήν την έχει κάνει γνωστή και ο ίδιος στη νεότερη γενιά μέσα από το Cobra Kai. 

Έχει συμμετάσχει στο Dancing with the Stars

Ο Ralph Macchio συμμετείχε στη 12η σεζόν του Dancing with the Stars μαζί με την παρτενέρ του Karina Smirnoff. Το ζευγάρι ήταν το αγαπημένο των θαυμαστών στο σόου και έφτασε ως τον ημιτελικό.

Έχει πάθος για τον Bruce Springsteen 

Θα λέγαμε ότι ο Macchio είναι γκρούπι του Bruce Springsteen, καθώς έχει αποκαλύψει ότι συνολικά τον έχει παρακολουθήσει πάνω από 20 φορές live. 

Είναι λάτρης των σκύλων 

Καθώς τα παιδιά του μεγάλωναν, ζούσαν μαζί με ένα Shih Tzu, την Ginger, στο σπίτι και όταν το αγαπημένο σκυλάκι του γόνου του πέθανε, δεν ήθελε άλλο. Εντούτοις, όταν η σύζυγός του του έδειξε τη φωτογραφία ενός τεριέ Γιορκσάιρ από ένα καταφύγιο στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης όπου ζουν, τα πράγματα άλλαξαν. Ο σκύλος μεταφέρθηκε στο καταφύγιο έχοντας ανάγκη ιατρικής φροντίδας και, παρόλο που ο Macchio δεν είχε υιοθετήσει ποτέ πριν ζώο, ξετρελάθηκε με τον μικρό, τον ονόμασε Oliver και έκτοτε είναι πια γνωστός φίλος της υιοθεσίας ζώων.

Έλεγε εδώ και δεκαετίες "όχι" σε ένα reboot του Karate Kid 

Ο Macchio οφείλει την αναγνωρισιμότητα και την οικονομική του κατάσταση στο Karate Kid. Το ίδιο και ο William Zabka. Και οι δυο τους ήταν επί δεκαετίες αρνητικοί σε μια μεταφορά του Karate Kid στην τηλεόραση. Τι τον έκανε, λοιπόν, να δεχτεί να πρωταγωνιστήσει στο Cobra Kai, το reboot του Karate Kid;

Το οφείλει στους δημιουργούς της σειράς οι οποίοι είναι όλοι πραγματικοί γνώστες των ταινιών. "Ο Jon Hurwitz, ο Josh Heald και ο Hayden Schlossberg γνωρίζουν πολύ περισσότερα για τις ταινίες από ό,τι εγώ", εξήγησε ο Macchio στον Guardian.