Κι όμως η κόντρα LaRusso-Lawrence στο Cobra Kai ήταν αληθινή

Οι δύο πρωταγωνιστές στο Cobra Kai είχαν για χρόνια κακές σχέσεις, ωστόσο ο Mr. Miyagi τους ένωσε για τα καλά.

Ήδη από τα πρώτα Karate Kid πίσω στα '80s ήταν δεδομένο ότι μία από τις πιο γνωστές κινηματογραφικές κόντρες ήταν εκείνη στον Ralph Macchio και τον William Zabka. Φτωχοπαίδι από τη Ρεσίντα ο ένας, πλουσιόπαιδο από το Ενσίνο ο άλλος, έμπλεξαν σε μια τοπική διαμάχη καράτε και με αφορμή μια γυναίκα, σκοτώνονταν όπου βρίσκονταν. Τα χρόνια πέρασαν και οι δυο τους βρέθηκαν να κοντράρονται 35 χρόνια αργότερα για λογαριασμό του τηλεοπτικού Cobra Kai. Η αντιπαλότητα μπροστά από τις οθόνες κράτησε δεκαετίες, ωστόσο από ότι φαίνεται το ίδιο συνέβαινε και πίσω από τις κάμερες. 

Η γνωστή βίαιη σκηνή του Halloween τους χώρισε

Στις 16 Οκτωβρίου, ο Ralph Macchio μίλησε στον Guardian σε μια αποκλειστική συνέντευξη για το νέο του βιβλίο, Waxing On: The Karate Kid and Me. Αποκάλυψε τα πάντα στα απομνημονεύματά του, συμπεριλαμβανομένης της λύπης του για την ιστορία της πρώην συμπρωταγωνίστριας του Elisabeth Shue για ένα αποτυχημένο κάστινγκ για τα Φιλαράκια. Το κυρίως θέμα που βγήκε όμως από τη συνέντευξη είναι ότι οι Macchio και Zabka δεν τα πήγαιναν ποτέ καλά. 

Το δίδυμο έπαιξε εχθρούς - ο Ralph ως Daniel LaRusso και ο William ως Johnny Lawrence - στην αρχική ταινία του 1984 The Karate Kid. Αν και ενέπνευσε μια ιστορία επιτυχίας δεκαετιών με τους δύο να επαναλαμβάνουν τους ρόλους τους για την ταινία Cobra Kai του Netflix, αποδεικνύεται ότι η διαμάχη τους ακολούθησε και εκτός οθόνης.

Ο Mr. Miyagi τους ένωσε με το θάνατό του

Σύμφωνα με το The Guardian, υπήρξε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της μάχης του Halloween που κατέληξε με τον Ralph να βγαίνει όντως νοκ άουτ, κάτι που προκάλεσε έναν μικρό χαμό τότε. Αν και το δίδυμο μιλούσε μόνο με τα καλύτερα λόγια ο ένας για τον άλλον στον Τύπο, η φιλία τους δε δημιουργήθηκε παρά μόνο χρόνια αργότερα -το 2005, για την ακρίβεια- όταν ξανασυναντήθηκαν για πρώτη φορά στην κηδεία του Pat Morita (γνωστού και ως Mr. Miyagi). "Μου τράβηξε την προσοχή", είπε ο Ralph στα απομνημονεύματά του για τη συνάντηση. "Χωρίς χαμόγελο, μόνο ένα απλό χαμόγελο".

> Διάβασε ακόμη: Οι νέοι χαρακτήρες της 5ης σεζόν του Cobra Kai

Λίγο πριν κυκλοφορήσει η 5η σεζόν του Cobra Kai, ο William μίλησε επίσης για τη φιλία τους. "Ένας σκηνοθέτης μας διάλεξε και τους δύο από το σύμπαν και μας πέταξε στον ίδιο καμβά. Και τότε η ταινία μετατράπηκε σε κλασική. Με τα χρόνια, ο Ralph και εγώ είχαμε δει ο ένας τον άλλον, είχαμε πέσει ο ένας πάνω στον άλλον σε διάφορα φεστιβάλ. Όμως αυτό που μας ένωσε ήταν ένα μνημόσυνο για τον Pat Morita".

Αυτό μάλλον ήταν και το βήμα προς τα εμπρός που χρειαζόντουσαν, καθώς ο Ralph αργότερα συμμετείχε με τον William σε μερικά άλλα έργα, συμπεριλαμβανομένης μιας εμφάνισης στο How I Met Your Mother. Στην πραγματικότητα, ένα διαρκές αστείο στην κωμική σειρά σχετικά με το τι θα μπορούσαν να κάνουν ο Daniel και ο Johnny ως μεσήλικες άνδρες, προμήνυε λίγο από το τι επρόκειτο να ακολουθήσει για τους δύο. Σήμερα πια έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με τα Miyagi-Do και Eagle Fang, σε μια ιστορική τηλεοπτική συμφιλίωση.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά φέρει την υπογραφή των δημιουργών του Westworld.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Στo Sugar του Apple TV+, ο Colin Farrell μας μυεί στο καλό ουίσκι

Σε αυτήν τη noir σειρά, ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλοι μιλούν για το The Sympathizer με τον Robert Downey Jr.

Το νέο συναρπαστικό κατασκοπευτικό θρίλερ του HBO από ό,τι φαίνεται τα έχει όλα και κυρίως, έναν αγνώριστο Robert Downey Jr..

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο David August έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα

Ο καινοτόμος παραγωγός πρόκειται να μας προσφέρει μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ,VĪS.

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης