Είχαμε μιλήσει και παλαιότερα για τη διάθεση του Netflix να επιβάλλει κυρώσεις σε όσους μοιράζονταν μεταξύ τους τους κωδικούς τους, ωστόσο δεν είχαμε φανταστεί ακόμα τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα γινόταν εφικτό. Σήμερα, η αρχή έγινε στις Η.Π.Α. και έχει οικονομική χροιά, αφού πρόκειται για μία επιπρόσθετη χρέωση.

Και τώρα τι συμβαίνει;

Τα πρώτα e-mails έχουν ήδη αποσταλεί στους χρήστες της πλατφόρμας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Το Netflix αποκάλυψε το ποσό που θα χρειαστεί να πληρώσει όποιος μοιράζεται τον κωδικό του με έναν τρίτο και αυτό αγγίζει τα 7 ευρώ! Με λίγα λόγια εξαναγκάζει τους πάντες να δημιουργήσουν το δικό τους λογαριασμό, εκτός αν είσαι κορόιδο και θες να πληρώνεις για αυτούς. 

Διαβάστε Επίσης

Μέχρι στιγμής η χρέωση ισχύει μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά αρχής γενομένης, είναι βέβαιο ότι κανείς μας δε θα γλιτώσει. Ο περιορισμός ισχύει και για τα Premium μέλη της πλατφόρμας και δεν αφήνει κανένα παραθυράκι, καθώς αυτα θα μπορούν να προσθέσουν δύο έξτρα μέλη με 7.99 ευρώ για κάθε μήνα. Και όποιος χρήστης δεν πληρώνει, απλά δε θα έχει πρόσβαση. 

Από την κίνηση αυτή θα επηρεαστούν περισσότεροι από 100 εκατομμύρια συνδρομητές του Netflix που παρακολουθούν το περιεχόμενο της πλατφόρμας, μέσα από κωδικό που μοιράζονται με κάποιον γνωστό, φίλο ή συγγενή τους. Σύμφωνα με την ίδια την πλατφόρμα, το 1/3 των συνολικά 223+ εκατομμυρίων συνδρομητών του δεν πληρώνει καν για την υπηρεσία και σκοπός της κίνησης είναι να περιορίσει τη χασούρα από αυτό. 
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.