Η πραγματική ιστορία πίσω από το Beef του Netflix

H τηλεοπτική σειρά τελευταία σαρώνει στα trends της πλατφόρμας streaming.

Λίγες ημέρες μετά την έναρξη της κυκλοφορίας του, το Beef του Netflix κατάφερε να εδραιωθεί στα trends της πλατφόρμας παγκοσμίως και να βρεθεί ψηλότερα από κορυφαίες σειρές. Στην σειρά πρωταγωνιστούν ο Steven Yeun (The Walking Dead) και η Ali Wong (Love, Victor) ως Danny Cho και πολύ γρήγορα μπορείς να καταλάβεις που αναφέρεται ο τίτλος. 

Αν στα πρώτα επεισόδια παρατηρείς την άτυπη κόντρα μεταξύ μιας επιτυχημένης επιχειρηματία και ενός εργολάβου που του πάνε όλα στραβά, γρήγορα αντιλαμβάνεσαι ότι η σειρά ασχολείται με πολλά παραπάνω θέματα. Το δημιούργημα του Νοτιοκορεάτη Lee Sung Jin (Dave και Silicon Valley) δεν αναφέρεται μόνο στην κόντρα που δημιουργείται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που τρακάρουν και που στη συνέχεια προσπαθούν να καταστρέψουν ο ένας τη ζωή του άλλου. Παρόλα αυτά όμως, σαν ιδέα γεννήθηκε ακριβώς για αυτόν τον λόγο. 

Είναι το Beef μία αληθινή ιστορία;

Το Beef είναι η πρώτη του σειρά του Lee, αυτή που τον έκανε γνωστό ως σεναριογράφο. Η ιδέα του ήρθε σε μια στιγμή οργής κατά τη διάρκεια της οδήγησής του, όπως αποκάλυψε πρόσφατα. Σε συνέντευξή του, θυμήθηκε το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα την άνοιξη του 2019. Μια μέρα, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του από τη δουλειά, ο Lee περίμενε σε ένα φανάρι στο Λος Άντζελες, όταν δεν το πρόλαβε να ανάψει. Ως αποτέλεσμα, ένας οδηγός με ένα λευκό SUV σταμάτησε δίπλα στο αυτοκίνητό του και τον έβρισε. Η βρισιά αυτή ώθησε τον Lee να ακολουθήσει το SUV και έφυγε μόνο αφού έριξε στον οδηγό ένα απειλητικό βλέμμα. Όσο γελοίο κι αν φαίνεται, το περιστατικό αυτό, του χάρισε την κορυφαία εισπρακτική επιτυχία της ζωής του. 

Διαβάστε Επίσης

Το αντίστοιχο περιστατικό αποτελεί την υπόθεση του Beef, το οποίο βέβαια αφηγείται μάλλον ανησυχητικά γεγονότα. Ωστόσο, σε αντίθεση με τη σειρά, κατά την οποία βλέπουμε τον Danny και την Amy να εμπλέκονται ο ένας στη ζωή του άλλου, να παρακολουθούν ο ένας τον άλλον και να σχεδιάζουν την εκδίκησή τους, ο Lee αποφάσισε να αφήσει το περιστατικό στο παρελθόν σχετικά γρήγορα. Και πολύ καλά έκανε. 

Μιλώντας στο Rolling Stone, ο πρωταγωνιστής Steven Yeun μίλησε επίσης για το concept της σειράς. "Τα πάντα είναι πλέον κομμένα και ραμμένα στα μέτρα μιας ατομικής ύπαρξης. Σπάνια αισθανόμαστε ότι μοιραζόμαστε κάτι", δήλωσε. Η σειρά μεταξύ άλλων σχολιάζει τη σημερινή κατάσταση της κοινωνίας, κατά την οποία οι άνθρωποι αναζητούν έναν τρόπο για να προβάλλουν τις ανασφάλειές τους. Την ανάγκη για εκτόνωση με άλλα λόγια. Είναι πολλές φορές που πιάνεις τον εαυτό σου να ταυτίζεται με τους δύο ήρωες, όσο διαφορετική κι αν είναι η κοινωνικο-οικονομική τους κατάσταση και αυτό κάνει τη σειρά επιτυχημένη. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.