Πολύ πριν το Netflix και το bingewatching, στη ζωή όσων υπήρξαμε gamers υπήρχαν οι κονσόλες. Amiga, Game Boy, NES, Sega Megadrive, Super Nes και κάποια στιγμή η αποκάλυψη που άκουγε στο όνομα PlayStation της Sony. Μάλιστα μετά το πρώτο σοκ, δεν άργησε να έρθει κι ένα δεύτερο: τα χειριστήρια έτριζαν σαν τρελά σε κάθε πυροβολισμό, κάθε έκρηξη και κάθε φορά που ο ήρωάς μας έτρωγε κάποιο γερό χτύπημα. Η εμπειρία του gaming είχε αλλάξει για τα καλά. Δεν ήταν πια μόνο η όραση και η ακοή οι αισθήσεις που χτυπούσαν κόκκινο. Η αφή είχε μπει για τα καλά στο παιχνίδι.

Πώς θα σου φαινόταν τώρα, αν το smartphone παλλόταν την ώρα που έβλεπες Netflix ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που πάλλονται τα dualshock χειριστήρια; Το Project Rumble Pack ξεκίνησε σαν ένα πείραμα με θέμα την αφή, φαίνεται όμως ότι έχει έρθει για να μείνει. 

Ανάλογα με το πρόγραμμα που παρακολουθείς (καλύτερα blockbusters παρά ρομαντικές κομεντί) το νέο αυτό hack για τον λογαριασμό του Netflix μπορεί πραγματικά να απογειώσει την εμπειρία του bingewatching, μετατρέποντας το κινητό σε έναν ευαίσθητο δέκτη που αντιδρά ανάλογα με την σκηνή. Μένει να δούμε αν αυτό το project θα ξεφύγει από το επίπεδο της ευρεσιτεχνίας κι αν θα μπορέσει να περάσει στην πραγματική αγορά. Ποιος δεν θα ήθελε άλλωστε λίγη ακόμη αδρεναλίνη στον καναπέ του;


φωτό © freestocks.org on Unsplash