Αν το Netflix έφερε την επανάσταση στο streaming, το HBO ήταν εκείνο που πρώτο εκτόξευσε την ποιότητα των τηλεοπτικών παραγωγών στην στρατόσφαιρα. Μάλιστα, ακόμα κι όταν κάνει λάθος κινήσεις απογοητεύοντας το φανατικό του κοινό (φινάλε Game of Thrones) πάντα έχει κρυμμένο έναν άσο στο μανίκι του για να γυρίσει τα αρνητικά συναισθήματα υπέρ του (Chernobyl). Μέχρι σήμερα, τα δύο δίκτυα δεν βρίσκονταν σε άμεσο ανταγωνισμό μεταξύ τους, αντίθετα είχαν συχνή συνεργασία, η τελευταία ανακοίνωση του HBO όμως φαίνεται να αλλάζει όλα τα δεδομένα.

Το αμερικανικό δίκτυο δήλωσε κι επίσημα ότι ετοιμάζει μία νέα streaming πλατφόρμα που θα ονομάζετε HBO Max. Έτσι μετά το Hulu και το Amazon Prime που αμφισβητούν ανοικτά την παντοκρατορία του Netflix, το HBO ετοιμάζεται να μπει κι εκείνο δυνατά στο παιχνίδι. Η συνεργασία των δύο δικτύων μπαίνει σε περίοδο κρίσης: Το Friends, το Pretty Little Liars και γενικά οποιαδήποτε παραγωγή ανήκει στην Warner Media (όπου και ανήκει το HBO) θα μετακομίσει στη νέα πλατφόρμα. Το Netflix θα αναγκαστεί από εδώ και μπρος να στηρίζεται ακόμα περισσότερο στις δικές του δυνάμεις και τις πρωτότυπες παραγωγές.

Τηλεοπτικά αριστουργήματα όπως το Sopranos θα βρίσκονται ένα κλικ μακριά ενώ είναι σίγουρο ότι το αμερικανικό δίκτυο θα επενδύσει ακόμα περισσότερα χρήματα για να κερδίσει το μεγάλο αυτό στοίχημα που λέγεται streaming. Όσο για το πότε θα ανέβει στο διαδίκτυο; Η Warner Media θεωρεί πιο πιθανή ημερομηνία την άνοιξη του 2020, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει με σιγουριά μία τελική ημερομηνία. Τέλος, δυστυχώς, οι πρώτες πληροφορίες λένε πως το ΗΒΟ Max δε θα είναι διαθέσιμο από την πρώτη μέρα σε όλον τον πλανήτη αλλά μόνο στις Η.Π.Α.