Η σκόνη από τις τελευταίες εντυπωσιακές σκηνές της πέμπτης σεζόν του Peaky Blinders δεν έχει ακόμα καταλαγιάσει. Ο τελευταίος κύκλος της ατμοσφαιρικής σειράς έφυγε από τα σκοτεινά σοκάκια του υποκόσμου κι έφτασε μέχρι το βρετανικό κοινοβούλιο των 30s για να συναντήσει ακόμα πιο σκοτεινούς χαρακτήρες: Ο αρχιφασίστας Oswald Mosley κυριάρχησε με την παρουσία του σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ποιο όμως θα είναι το μέλλον της εγκληματικής οικογένειας στην έκτη σεζόν; Πώς θα αντιδράσουν οι Peaky Blinders σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω τους; Τι θα κάνει η θεία Polly, o Arthur και ο ανερχόμενος Michael; Κυρίως, όμως, πώς θα καταφέρει να γλιτώσει ο Tommy από τη μέγγενη που σφίγγει σιγά σιγά τον λαιμό μου; Ακολουθούν (με τα απαραίτητα spoilers) όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τον επόμενο κύκλο.

Η πρεμιέρα

Δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση, υπάρχουν όμως βάσιμες ενδείξεις: Ο σκηνοθέτης Anthony Byrne αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2020, αφού πρώτα το τελικό σενάριο έχει εγκριθεί από τον δημιουργό Steven Knight. Φυσικά, υπάρχει κίνδυνος καθυστερήσεων, αφού ο τελευταίος έχει υπογράψει ένα διαστημικό συμβόλαιο με την Apple TV για την υπερπαραγωγή που ακούει στο όνομα See με πρωταγωνιστή τον Jason Momoa.

O Tommy Shelby

Ένα όπλο στο κεφάλι του αρχηγού των Peaky Blinders. Θα πατήσει ή όχι άραγε τη σκανδάλη; Οι μικρές και μεγάλες καταστροφές, οι τύψεις, οι ενοχές, τα προβλήματα, το άπειρο αλκοόλ και τα τραύματα που κουβαλά από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο μοιάζουν σιγά σιγά να καταβάλουν τον χαρακτήρα που υποδύεται ο Cillian Murphy. Παρόλα αυτά, όπως συνήθως συμβαίνει στη σειρά, λογικά θα βρει άλλον έναν κρυμμένο άσσο στο μανίκι από το καλοραμμένο του κοστούμι.

Ο Oswald Mosley

Ο άτυπος πρωταγωνιστής της πέμπτης σεζόν είναι ένα τέρας που δείχνει να μεγαλώνει λεπτό με το λεπτό, όπως δηλαδή κι ο φασισμός στη δεκαετία του 1930. Το σχέδιο του Tommy να τον εξοντώσει έμοιαζε ιδιοφυές, τελικά όμως ο Mosley κατάφερε να κερδίσει στο παιχνίδι των σκιών. Τι πρέπει να περιμένουμε; Ο Βρετανός πολιτικός, δυστυχώς, υπήρξε υπαρκτό πρόσωπο. Έτσι, κι επειδή είναι άκαιρο να παραποιεί κανείς την ιστορία, το πιο λογικό σενάριο είναι ο Steven Knight να ακολουθήσει τα πραγματικά γεγονότα: Μέχρι, δηλαδή, την Μάχη της Cable Street του Λονδίνου, όταν ο Mosley και οι οπαδοί του προσπάθησαν να κάνουν επίδειξη δύναμης σε μία γειτονιά με μεγάλο ποσοστό Εβραίων για να φάνε τελικά τα μούτρα τους ενάντια στους αντιφασίστες που είχαν μαζευτεί για να τους αντιμετωπίσουν.

O Alfie Solomons

Επέστρεψε κυριολεκτικά από τους νεκρούς, αφού ακόμη και ο ίδιος πίστεψε ότι είχε αποχωρήσει από τον μάταιο τούτο κόσμο. Με εμφανή τα σημάδια από τη "μετά θάνατον" εμπειρία που βίωσε, είναι σχεδόν απίθανο να επέστρεψε απλά για μερικά λεπτά στον πέμπτο κύκλο. Στην έκτη σεζόν αναμένεται να παίξει ηγετικό ρόλο, καθώς οι Εβραϊκοί πληθυσμοί του Λονδίνου θα έρθουν αντιμέτωποι με τα φασιστικά σχέδια του Mosley.

Τα subplots

Εκτός, όμως, από τον κεντρικό άξονα της ιστορίας που έχει υφανθεί με τις πολιτικές εξελίξεις της εποχής, τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε; Έχουν κυκλοφορήσει φήμες που θέλουν τις αμερικάνικες business του Michael να τον φέρνουν μέχρι τον θρυλικό Al Capone - αφού ο γιος της θείας Polly δεν φαίνεται να έχει κανέναν φραγμό στην προσπάθειά του να αναρριχηθεί μέχρι την κορυφή. Όσο για την τελευταία; Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, μετά τη δολοφονία του άντρα που είχε παντρευτεί μερικές μέρες πιο πριν από τους φασίστες. Μάλιστα θα μπορούσε να κατηγορήσει και τον Tommy, αφού το δικό του αποτυχημένο σχέδιο έστειλε τον Aberama Gold στον τάφο.

Οι επόμενες σεζόν

Μετά τον έκτο κύκλο θα μας μείνει μονάχα το μεγάλο φινάλε. Η πέμπτη σεζόν τελείωσε το 1932, ενώ η Μάχη του Cable Street που -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα δούμε στην έκτη σεζόν έλαβε χώρα το 1936. Έτσι, με απλά μαθηματικά, η έβδομη και τελευταία σεζόν θα πρέπει να καλύψει τρία χρόνια μέχρι το 1939· το τέλος της σειράς, όπως έχει αποκαλύψει παλιότερα ο Steven Knight, θα έρθει όταν χτυπήσουν για πρώτη φορά οι σειρήνες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι guest stars

Το όνομα του David Beckham παίζει πάντα πολύ δυνατά, αν και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ευσεβείς πόθους. Έτσι, και σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς ο δημιουργός της σειράς οι πιο πιθανοί υποψήφιοι για μικρό ρόλο ή cameo είναι οι εξής: Brad Pitt, Julia Roberts και οι rappers Snoop Dog και ASAP Rocky.