Είναι αρκετά εύκολο να αντιληφθεί κάποιος γιατί η Apple δεν περιέλαβε το Servant στις πρώτες σειρές του Apple TV+. Μία σειρά που ισορροπεί με μία πρώτη ματιά ανάμεσα στο μυστήριο, τον τρόμο και την κοινωνική σάτιρα είναι αρκετά βαρύ χαρτί για να "καεί" στη σκιά άλλων παραγωγών όπως το The Morning Show. Η νέα δουλειά των Tony Basgallop και M. Night Shyamalan λειτουργεί περισσότερο ως ο άσος στο μανίκι για το φιλόδοξο streaming project του Κουπερτίνο.

Από πολλές απόψεις το Servant ικανοποιεί μπόλικα ένστικτα του τηλεθεατή με τους πρωταγωνιστές να συμπεριφέρονται ουσιαστικά χωρίς λογική, σε ένα αλλόκοτο όσο και παράξενο ευρύτερο πλαίσιο. Δεν χρειάζεται να υπάρχει μεγαλύτερη δόση αληθοφάνειας - αρκεί, όπως και σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα projects του Shyamalan, όλα να συνδέονται με απροσδόκητο τρόπο και ασφαλώς να υπάρχουν οι ανατροπές που μας έχει συνηθίσει ο 49χρονος σκηνοθέτης. Από αυτές, πολύ συχνά, εξαρτάται η συνολική επιτυχία του.

Το Servant δίνει μία εικόνα για τα άγχη και τις ανησυχίες που προκαλεί η μητρότητα. Η ιστορία κυλά γύρω από τον χαρακτήρα της Dorothy Turner (Lauren Ambrose) και του άντρα της, Sean (Toby Kebbell): Πρόκειται για ένα ευκατάστατο ζευγάρι που ζει στη Φιλαδέλφεια και μετά τον ξαφνικό θάνατο του παιδιού του, αποφασίζει να το αντικαταστήσει με μία αλλόκοτη, υπερρεαλιστική κούκλα. Ειδικά η Dorothy συμπεριφέρεται στην τελευταία σαν έμβιο ον.

Τόσο ο σύζυγός της όσο και οι υπόλοιποι άνθρωποι που εμπλέκονται στη ζωή της, θεωρούν φυσιολογικό να τη στηρίξουν σε αυτό, προκειμένου να μην βρεθεί σε ακόμη χειρότερη ψυχολογική κατάσταση. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν στην οικία των Turners καταφθάνει η Leanne Grayson (Nell Tiger Free), μία περίεργη και υπερβολικά θρήσκα έφηβη που αναλαμβάνει το ρόλο της νταντάς του "βρέφους".

Η Leanne αντιμετωπίζει την κούκλα (και αυτή) σαν πραγματικό μωρό, ακόμη και στις περιπτώσεις που η Dorothy δεν βρίσκεται στον χώρο, κάτι που προκαλεί την περιέργεια και τον εκνευρισμό του Sean. Όπως όλες οι ανατριχιαστικές ταινίες και σειρές, το Servant χρησιμοποιεί την φανταστική ιστορία του για να καταλήξει σε φόβους που όλοι μπορεί να έχουν στην καθημερινή, πραγματική, ζωή. Η Dorothy ζει ουσιαστικά σε έναν σκιώδη κόσμο και την έχει κυριεύσει μία εμμονή μητρικής αυταπάτης, την οποία ενισχύει η Leanne. Φυσικά, ο Sean δεν αναγνωρίζει πλέον τον άνθρωπο που έχει δίπλα του. 

Οι χαρακτήρες μοιάζουν να κινούνται εντός προβλέψιμων γραμμών αλλά το ίδιο το show βοηθά ώστε να δημιουργηθούν απροσδόκητα δυνατές εντάσεις. Ίσως σε αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο και η κούκλα. Και όπως όλοι γνωρίζουν, οι τηλεοπτικές και κινηματογραφικές κούκλες είναι πάντοτε τρομακτικές.

Από: Esquire US