Πρώτο teaser για το επικότερο ντοκιμαντέρ για τον Muhammad Ali

Σκηνοθέτης και παραγωγός δημιουργούν υψηλές προσδοκίες για το What's My Name.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 20 Σεπτεμβρίου 2018

Τα ντοκιμαντέρ για τους θρύλους των σπορ συχνά λαμβάνουν τεράστια ανταπόκριση από το κοινό. Συναρπαστικές εικόνες γεμάτες ένταση και δράση, άγνωστες λεπτομέρειες και αθέατες πλευρές που έρχονται στο φως είναι μόνο μερικά από τα συστατικά της επιτυχίας τους. Οπότε δεν προκαλεί σχεδόν καθόλου έκπληξη που ένα σωρό παραγωγές έχουν ασχοληθεί με τον απόλυτο θρύλο της πυγμαχίας και ένα από τα πιο αδιαμφισβήτητα icons όλων των εποχών, τον Muhammad Ali. 

Το What's My Name είναι το πιο πρόσφατο ντοκιμαντέρ για τον τεράστιο Αμερικάνο αθλητή και το HBO δημοσίευσε το πρώτο teaser για αυτό. 

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ προέρχεται από έναν από τους πιο περιβόητους αγώνες μποξ της ιστορίας. Ήταν 6 Φεβρουαρίου του 1967 όταν ο Ali αντιμετώπιζε τον Ernie Terell. Ο τελευταίος αποκαλούσε σχεδόν ειρωνικά τον Ali με το κανονικό του όνομα (Clay), που παρέπεμπε στις εποχές που οι πρόγονοί του ήταν ακόμη σκλάβοι. Ο Ali είχε ήδη ασπαστεί τον Ισλαμισμό και είχε αλλάξει το ονοματεπώνυμό του, αλλά μόνο λίγοι δημοσιογράφοι χρησιμοποιούσαν την καινούρια του ταυτότητα.  

Ο G.O.A.T. ήταν πολύ ανώτερος από τον αντίπαλό του και παρότι μπορούσε να τον ρίξει νοκ άουτ δεν το έκανε: Κέρδισε τους 13 από τους 15 γύρους του παιχνιδιού, φωνάζοντας συνέχεια στον Terell το χαρακτηριστικό "What's my name, Uncle Tom , what's my name?" πριν του προσγειώσει κάποιο κροσέ στο σώμα ή το πρόσωπο. Ήταν η τιμωρία του Ali για την ασέβεια προς την πλευρά του. 

Για το What's My Name συνεργάστηκαν κάποιοι από τους πιο δυνατούς παίκτες της βιομηχανίας: Σκηνοθέτης είναι ο Antoine Fuqua, που μεταξύ άλλων έχει γυρίσει το Training Day, το Shooter και το The Equilizer ενώ την παραγωγή έχει αναλάβει η SpringHill Entertainment του LeBron James.

Και σύμφωνα με τον ίδιο τον LeBron θα έχουμε σίγουρα ένα must see κομμάτι. 

Το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2019. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Το καστ της Μεγάλης Εβδομάδας που δεν χορταίνουμε να βλέπουμε

Από τον Ιησού του Robert Powell μέχρι τον επικό Charlton Heston, οι ηθοποιοί που ταυτίστηκαν με τις βιβλικές ταινίες και έγιναν κομμάτι της πασχαλινής παράδοσης.

Daredevil S2: Το μεγάλο comeback του Punisher

Tο trailer της 2ης σεζόν του Daredevil: Born Again δείχνει έναν πιο σκοτεινό κόσμο, με τον Daredevil απέναντι στον Kingpin και την επιστροφή του Punisher να ανεβάζει την ένταση.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης

Μελέτης Ηλίας, ο MVP της ελληνικής τηλεόρασης

Ο Σάββας από "Το Σόι Σου", μπορεί να μην είναι συγγενής μας, αλλά σίγουρα είναι ο κολλητός που θα θέλαμε όλοι. Και αυτή η συνέντευξη είναι η απόδειξη.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

ΒΙΚΟΣ & ΒΙΚΟΣ COLA στα TASTY AWARDS x ESQUIRE by Ploom: Εκεί όπου η γεύση εξελίσσεται

Το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ και η ΒΙΚΟΣ COLA συμμετέχουν για 7η χρονιά στα Tasty Awards 2026, στηρίζοντας την ελληνική γαστρονομία από την παράδοση έως το σύγχρονο street food.

Between Flesh and Steel: Η πρώτη εικαστική δράση του NYX Hotel Thessaloniki με την υπογραφή του Γιάννη Μπογατίνη

To NYX Hotel Thessaloniki, αναπόσπαστο –πλέον– κομμάτι του αστικού ιστού της Θεσσαλονίκης, ενισχύει τη σύνδεσή του με τη δημιουργική ενέργεια της πόλης φιλοξενώντας την πρώτη του εικαστική δράση στην Τσιμισκή 1.

Ο Sébastien Tellier έρχεται στο Release Athens x SNF Nostos 2026

Ο Sébastien Tellier έρχεται στο SNF Nostos 2026 στο ΚΠΙΣΝ, μαζί με τον Jean-Michel Jarre, για μια ξεχωριστή βραδιά ηλεκτρονικής μουσικής και οπτικοακουστικής εμπειρίας.