Οι Citizen Jim επιστρέφουν με το νέο δίσκο LOOM
Οι Citizen Jim επιστρέφουν με το Loom ένα πολύχρωμο δίσκο με υπαρξιακές αιχμές ακόμη και στα πιο μινιμαλιστικά του σημεία.
Οι Citizen Jim επιστρέφουν με το νέο τους άλμπουμ LOOM, ένα έργο που κινείται στο λεπτό όριο ανάμεσα στο όνειρο και τον εφιάλτη, στον ανιμισμό και τον υπαρξισμό. Με κεντρικό σύμβολο την ονειροπαγίδα, ο δίσκος ξετυλίγει τους εύθραυστους μύθους που υφαίνουμε για να δώσουμε νόημα στο σύμπαν μέσα από τους δικούς μας περιορισμούς.
Παράλληλα, το συγκρότημα προτείνει μια πιο διευρυμένη, κοσμική ματιά: μια οπτική βαθιά ριζωμένη στη φύση, όπου η ζωή ακολουθεί κυκλικές διαδρομές και η αρμονία γίνεται εφικτή όταν αναγνωρίζουμε τη θέση μας ως μέρος ενός ευρύτερου, αλληλένδετου οικοσυστήματος.
Μουσικά, το LOOM εξευγενίζει την χαρακτηριστική υβριδικότητα των Citizen Jim σε μια πιο στοχευμένη και συμπαγή μορφή. Ατμοσφαιρικές διακυμάνσεις, ηλεκτρονικοί παλμοί, fusion-προσεγγίσεις και rock εκρήξεις αναδεύονται σε μια ισορροπημένη αλληλεπίδραση ανάμεσα στην ευθραυστότητα και την επιθετικότητα, την περιπλάνηση και τον χορό, την παραμονή και την ώθηση. Είναι ένας πολύχρωμος δίσκος με υπαρξιακές αιχμές ακόμη και στα πιο μινιμαλιστικά του σημεία· κινούμενος πάντα μεταξύ στην περιέργεια και την αναστάτωση.

Αυτή η ένταση αντανακλάται και στο εξώφυλλο του άλμπουμ, μια ψηφιακή ζωγραφιά από τη καλλιτέχνιδα Krita Apterus που απεικονίζει ένα μυστήριο μωβ-ροζ δάσος, όπου μανιταρόσπιτα, αράχνες και κιτρινωπά φωτεινά σημεία δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ταυτόχρονα παιχνιδιάρικη και ανατριχιαστική.
Το LOOM μεταμορφώνει μια στοιχειωμένη αθωότητα σε φόβο, επαναπλαισιωμένο ως χιουμοριστική φαντασία που συλλαμβάνει το ανοίκειο και τα φιλτράρει μέσα από ένα κοσμικό, καλειδοσκοπικό χιούμορ. Είναι ένας ζωντανός, σκοτεινός και παράξενος κόσμος· ένας κόσμος που επεκτείνει το σύμπαν της μπάντας.
Πάρτε μια ιδέα από το νέο φανταστικό album:
Credits:
Φωνητικά, στίχοι & κιθάρες: Πολίτης Δημήτρης
Πλήκτρα: Κώστας Στεργίου
Κιθάρες: Μάριος Σάμαρης
Μπάσο: Θεόδωρος Σταυριανός
Τύμπανα: Χρήστος Βίγκος
Μίξη & ηχογράφηση: Νίκος Χαλκούσης
Mastering: Βασίλης Λαγός
Εικαστικά: Krita Apterus
Καλλιτεχνική επιμέλεια & γραφιστικά: Babak Ahteshamipour
Φωτογραφία: Νίκος Τσιρογιαννίδης
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
PS5 Pro: Sold Out στη Γερμανία λίγο πριν την αύξηση της τιμής
Τι σημαίνει η αύξηση τιμών και που οδεύουμε για την επόμενη μέρα των παιχνιδοκονσολών.
Ο Paul McCartney δεν σταματά να κάνει καλή μουσική-Αυτό είναι το νέο τραγούδι του
Ο Paul McCartney παρουσιάζει το νέο τραγούδι "Days We Left Behind", εμπνευσμένο από τις αναμνήσεις της νιότης του και τα πρώτα του βήματα στη μουσική. Θα περιλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ του.
Στον Παγκόσμιο Χάρτη IQ για το 2026, οι Έλληνες είμαστε not bad, not terrible
H λίστα κυκλοφόρησε και φαίνεται πως οι επενδύσεις στην παιδεία και τις δεξιότητες αποδίδουν καρπούς.
Το In Bruges έδωσε στον Brendan Gleeson την δόξα που του άξιζε
Σε ένα πιο εναλλακτικό και μαύρου χιούμορ Pulp Fiction, o Βορειοιρλανδός ηθοποιός δίνει ρεσιτάλ υποκριτικής.
O Donnie Yen επιστρέφει ως Caine στο σύμπαν του John Wick
Μετά το Ballerina, o Caine αποκτάει επιτέλους τη δική του ιστορία.
Το Lord of the Rings επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με νέα ταινία-Όλα όσα γνωρίζουμε
Η Μέση Γη επιστρέφει με νέα ταινία Lord of the Rings που εξερευνά διαφορετική οπτική της ιστορίας και ανοίγει νέο κεφάλαιο στο σύμπαν του Tolkien.
Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης