Σε μια εποχή όπου οι περισσότερες φωτογραφίες χάνονται μέσα σε ένα ατελείωτο camera roll, η Polaroid και τα Pokemon ποντάρουν ξανά στη χαρά του στιγμιαίου και χειροπιαστού. Οι δύο κόσμοι ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια συλλεκτική σειρά από κάμερες, φιλμ και αξεσουάρ που μοιάζει σχεδιασμένη για να ξυπνήσει τη νοσταλγία όσων μεγάλωσαν κυνηγώντας τον Pikachu.
Η συνεργασία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 30 χρόνια των Pokemon και αποτελεί τη μεγαλύτερη συλλογή ειδικής έκδοσης που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η Polaroid. Συνολικά περιλαμβάνει εννέα προϊόντα, με τα φώτα να πέφτουν πάνω σε τρεις instant κάμερες εμπνευσμένες από τον Pikachu, τη Sylveon και την κλασική Poke Ball.
Οι δύο μικρότερες προτάσεις βασίζονται στην Polaroid Go Generation 3, την ιδιαίτερα compact κάμερα της εταιρείας. Η Pikachu Edition έρχεται στο χαρακτηριστικό έντονο κίτρινο χρώμα, διαθέτει μικρές σχεδιαστικές αναφορές στον διάσημο ήρωα και συνοδεύεται από λουράκι που θυμίζει την κεραυνοειδή ουρά του. Η Sylveon Edition κινείται σε πιο απαλή χρωματική παλέτα, συνδυάζοντας λευκές, ροζ και γαλάζιες αποχρώσεις με ένα λουράκι εμπνευσμένο από τις κορδέλες του Pokemon.
Κάτω από τη θεματική τους εμφάνιση, οι δύο κάμερες διατηρούν τα χαρακτηριστικά της Polaroid Go τρίτης γενιάς. Διαθέτουν ισχυρότερο φλας και φακό που επιτρέπει λήψεις από μικρότερη απόσταση, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα σε ταξίδια, εξόδους και στιγμές που αξίζουν κάτι περισσότερο από ακόμη μία φωτογραφία στο smartphone.
Η τρίτη και μεγαλύτερη κάμερα της συλλογής είναι η Polaroid Now Generation 3 - Pokemon Edition. Ο σχεδιασμός της δανείζεται το κόκκινο, το λευκό και το μαύρο της Poke Ball, ενώ ακόμη και το κουμπί λήψης έχει πάρει το χαρακτηριστικό κυκλικό της σχήμα. Χρησιμοποιεί φιλμ κανονικού μεγέθους i-Type και διαθέτει σύστημα αυτόματης εστίασης δύο φακών, με βελτιωμένους αισθητήρες απόστασης. Η νέα θέση του αισθητήρα φωτισμού βοηθά επίσης την κάμερα να υπολογίζει καλύτερα την έκθεση της φωτογραφίας.
Σε επίπεδο τεχνολογίας, πρόκειται για ειδικά σχεδιασμένες εκδόσεις υπαρχόντων μοντέλων και όχι για ολοκαίνουργιες κάμερες. Το πραγματικό ενδιαφέρον βρίσκεται στην εμφάνιση και στον συλλεκτικό χαρακτήρα τους, ακριβώς εκεί όπου η συνεργασία ανάμεσα σε Polaroid και Pokemon γίνεται δύσκολο να αγνοηθεί.
Το θεματικό makeover συνεχίζεται και στα φιλμ. Η συλλογή περιλαμβάνει διπλά πακέτα Polaroid Go Color Film με πλαίσια αφιερωμένα στον Pikachu και τη Sylveon, καθώς και Color i-Type Film με διαφορετικά Pokemon. Ακόμη και τα προστατευτικά dark slides που εμφανίζονται κατά την τοποθέτηση ενός νέου φιλμ αποκτούν συλλεκτικά σχέδια. Η Polaroid ετοιμάζει, μάλιστα, ειδική online σελίδα στην οποία οι κάτοχοι θα μπορούν να καταγράφουν ποια σχέδια έχουν βρει.

Τη σειρά συμπληρώνουν μια θήκη για την Polaroid Go σε σχεδιασμό Poke Ball, θεματικό άλμπουμ φωτογραφιών και λουράκι συμβατό και με τις δύο κατηγορίες καμερών.
Οι εκδόσεις Pikachu και Sylveon της Polaroid Go κοστίζουν 99,99 ευρώ η καθεμία, ενώ η μεγαλύτερη Polaroid Now Pokemon Edition βρίσκεται στα 139,99 ευρώ. Τα ειδικά φιλμ ξεκινούν από 21,99 ευρώ και τα αξεσουάρ από 14,99 ευρώ. Οι προπαραγγελίες άνοιξαν στις 25 Αυγούστου, με την παγκόσμια κυκλοφορία να έχει προγραμματιστεί για τις 5 Οκτωβρίου και τη διαθεσιμότητα να είναι περιορισμένη.
Για όσους θέλουν να τα συλλέξουν όλα, λοιπόν, αυτή τη φορά το Pokedex μάλλον θα χρειαστεί και χώρο για φωτογραφίες.


