Ως ολυμπιονίκης, η Σοφία Μπεκατώρου, είχε συνηθίσει να επισκέπτεται το Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να δεχθεί τα συγχαρητήρια του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα για την επιτυχία της στον αθλητισμό. Σήμερα όμως η συνάντηση της με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 2 το μεσημέρι θα αφορά μία ακόμα μεγάλη της νίκη που μπορεί να μην αφορά τον αθλητισμό, αλλά ίσως να είναι η πιο σημαντική και προσωπική της επιτυχία.

Η συγκλονιστική αποκάλυψη για την σεξουαλική κακοποίηση που είχε δεχθεί η Σοφία Μπεκατώρου από τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας, ευαισθητοποίησε άμεσα και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία την κάλεσε στον Προεδρικό Μέγαρο.

Πρόκειται για μια κίνηση υψηλού συμβολισμού καθώς εκτός από την στήριξη της στην ολυμπιονίκη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενισχύσει με την δική της φωνή την προσπάθεια της Σοφίας Μπεκατώρου προκειμένου να μπει ένα τέλος στην σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών.

Σακελλαροπούλου: Μηδενική ανοχή

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ανάρτηση της στις 25 Νοεμβρίου παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας και την κακοποίηση των γυναικών είχε τονίσει πως τα φαινόμενα αυτά "σπάνια καταγγέλλονται και ακόμη σπανιότερα τιμωρούνται" καλώντας όλους σε επαγρύπνηση. "Μηδενική αποδοχή και ανοχή της βίας κατά των γυναικών. Τιμωρία των ενόχων και αυστηρή εφαρμογή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου" είχε αναφέρει στο μήνυμα της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η ώρα της δικαιοσύνης

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η Σοφία Μπεκατώρου να κληθεί από τον εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει τα όσα κατήγγειλε, να απαντήσει αν είχε δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση και μετά το 1998 και αν είχαν συμβεί παρόμοια περιστατικά σε άλλες συναθλήτριες της. Την υπεράσπιση της έχουν αναλάβει οι δικηγόροι Νίκος Κωνσταντόπουλος, Έλλη Ρούσσου και Ζωή Κωνσταντοπούλου, που με ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι θα πραγματοποιήσουν μια σειρά διαβημάτων προς τις αρμόδιες αρχές, με στόχο την άμεση ενεργοποίησή τους στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Από: Thetoc.gr