Πρίγκιπας Φίλιππος, οι φωτογραφίες

Ο Δούκας του Εδιμβούργου, που αποτέλεσε το μακροβιότερο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο στα 99 του χρόνια.

Γεννημένος στις 10 Ιουνίου 1921 ως πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας, ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου αποτέλεσε το μακροβιότερο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, προτού αφήσει την τελευταία του πνοή στις 9 Απριλίου 2021, σε μία είδηση, που όπως ορίζει το πρωτόκολλο ανακοινώθηκε αρχικά από το παλάτι και έπειτα από το BBC.

Παρά τον γάμο του με τη βασίλισσα, ο πρίγκιπας Φίλιππος, δεν έχει λάβει τον τίτλο του βασιλιά, αφού η βασιλική παράδοση θέλει τον σύζυγο μιας βασίλισσας να ονομάζεται 'prince consort' (σε ελεύθερη απόδοση πρίγκιπας σύζυγός). Έχει λάβει όμως τους τίτλους Δούκας του Εδιμβούργου, Κόμης του Merioneth και Βαρόνος του Greenwich, όταν παντρεύτηκε τη βασίλισσα το 1947. Το 1953, η βασίλισσα τον έχρισε επίσημα Πρίγκιπα του Ηνωμένου Βασιλείου, μέσω βασιλικού διατάγματος.

Το 2017, ο πρίγκιπας Φίλιππος πήρε σύνταξη από τα βασιλικά του καθήκοντα, κι έκτοτε συνήθιζε να πραγματοποιεί σπάνιες εμφανίσεις. Μέσα στο καλοκαίρι, ο 99χρονος γαλαζοαίματος έδωσε το παρών σε μια τελετή στο κάστρο του Windsor, όπου παραχώρησε τον τίτλο του Συνταγματάρχη των The Rifles στην Καμίλα, σύζυγο του πρίγκιπα Καρόλου. 

Οι φωτογραφίες της ζωής του

Πρίγκιπας Φίλιππος, οι φωτογραφίες
1953 - Στην εκπαίδευσή του για το Royal Air Force στο Berkshire.
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 4
1949 - Στη Μάλτα.
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 1
1987 - Στο Green Room του Windsor.
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 6
1981 - Στα 60α γενέθλιά του: 10 Ιουνίου 1981.
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 3
2014 - Στο Royal Ascot.
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 2
2019 - Με τον πρίγκιπα Harry.

 

Δες περισσότερες φωτογραφίες στο Harpersbazaar.gr

 


Διάβασε ακόμη: Οι σειρές που θα σε μάθουν να μιλάς καλύτερα αγγλικά, Charlie Hebdo εναντίον βασίλισσας Ελισάβετ και Operation Forth Bridge: Τι θα συμβεί μετά τον Πρίγκιπα Φίλιππο.


Φωτογραφίες ©Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.