Πότε επιστρέφουμε στην κανονικότητα χωρίς SMS

Το σχέδιο για άνοιγμα της εστίασης, των σχολείων και του λιανεμπορίου.

Γράφει: Esquire Editors 21 Απριλίου 2021

Στην πρωινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους λοιμωξιολόγους, κλειδώνουν ουσιαστικά οι αποφάσεις για την περίοδο του Πάσχα, όπου οι πολίτες θα περάσουν στις πόλεις, καθώς δεν θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Αυτό που αναμένεται τώρα είναι το οδικό σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα που θα συζητήσουν για πρώτη φορά σήμερα οι λοιμωξιολόγοι και θα περιγράψει στο διάγγελμά του για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC, το σχέδιο είναι -εφόσον δεν προκύψει απρόοπτο φυσικά και δεν υπάρξει ξαφνική επιδείνωση των κρουσμάτων και του δείκτη μεταδοτικότητας- να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Μαΐου, όπως ήδη ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως.

Την ίδια περίοδο θα ανοίξει και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους με τις πιθανές ημερομηνίες που εξετάζονται να είναι η 6η ή η 12η Μαΐου, ενώ τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν χωρίς οι πελάτες να χρειάζεται να στείλουν sms στις 5 Μαΐου. Η νέα περίοδος θα εγκαινιαστεί επίσημα με το άνοιγμα του Τουρισμού στις 14 Μαΐου.

Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για τις εκκλησίες

Οι λοιμωξιολόγοι την Παρασκευή αναμένεται να δώσουν την τελική τους εισήγηση για την λειτουργία των ναών την Μεγάλη Εβδομάδα. Κυβέρνηση και εκκλησία μπορεί να έχουν συμφωνήσει στα βασικά όπως η Αναστάσιμη ακολουθία να πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ, ωστόσο απομένουν ορισμένες ακόμη αποφάσεις για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα υπάρξουν όπως η υποχρεωτική χρήση των self - test από κληρικούς, ψάλτες και το προσωπικό των ναών.

Επίσης, αναμένεται να ξεκαθαριστεί ο αριθμός των ατόμων που θα είναι εντός των εκκλησιών καθώς η Ιερά Σύνοδος έχει ζητήσει αύξηση της συμμετοχής ανάλογα βέβαια με τα τετραγωνικά μέτρα. Μεταξύ των λοιμωξιολόγων υπάρχουν επιφυλάξεις για την περιφορά των Επιταφίων πέριξ των ναών καθώς ανησυχούν για τον συγχρωτισμό που θα δημιουργηθεί μεταξύ των πιστών.

Τέλος τα sms στο 13033

Με το άνοιγμα της εστίασης αναμένεται να σταματήσει και η αποστολή των μηνυμάτων στο 13033, ενώ παράλληλα θα αρχίσουν να απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές, οι αγορές στα μαγαζιά θα γίνονται πιθανότατα χωρίς ραντεβού, αλλά θα διατηρηθεί ο αριθμός των καταναλωτών εντός των καταστημάτων ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα.

"Από την στιγμή που ανοίξει η εστίαση, εάν επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις θεωρώ ότι πλέον θα λείπουν και οι λόγοι για την αποστολή SMS. Νομίζω ότι ο καθοριστικός μήνας για όλα αυτά θα είναι ο Μάιος", δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Από: Thetoc.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Γιατί το Bitcoin δεν είναι -ακόμη- χρήμα

Χρησιµοποιούµε χρήµατα για να αγοράσουµε προϊόντα και υπηρεσίες. Αλλά τι παίζει πραγματικά με το Bitcoin;

Γιατί δεν μειώνονται τα κρούσματα κορονοϊού

Τι λένε οι λοιμωξιολόγοι και ποιος ο ρόλος των self tests.

Κορονοϊός: 2.188 νέα κρούσματα

Σήμερα Παρασκευή ανακοινώθηκαν 2.188 κρούσματα, 56 θάνατοι και 677 διασωληνωμένοι.

Ποιοι ευνοούνται από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Οι κύριοι παράγοντες που διαμορφώνουν την εξέλιξη του προβλήματος είναι πάντοτε πρωτίστως ενδογενείς.

Το τέλος του lockdown

Αλλαγή σελίδας μετά από 6 μήνες. Τι ισχύει από σήμερα.