
Προσεχώς η απόφαση για το αν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό
Η πρώτη κρίσιμη σύσκεψη Μητσοτάκη με λοιμωξιολόγους.

Την Τετάρτη ή το αργότερο την Παρασκευή οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να ανακοινώσουν την τελική εισήγηση τους για το Πάσχα στο χωριό, με τις πιθανότητες για την απελευθέρωσή τους να απομακρύνονται. Ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες θα έχουν το πρωί την καθιερωμένη σύσκεψη με τους ειδικούς, την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΔΥ, στην οποία θα τεθεί η πορεία της πανδημίας, ενώ παράλληλα θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για τα μέτρα που θα ισχύσουν την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.
Οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να έχουν στην διάθεση τους την εικόνα από τα αποτελέσματα των πρώτων των self test που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ για πρώτη φορά σε συγκεκριμένους κλάδους εργαζομένων και τα οποία θα προστεθούν σε εκείνα των μαθητών του λυκείου και των εκπαιδευτικών.
Παράλληλα επικρατεί έντονη ανησυχία για την διασπορά της νόσου από τα κορονοπάρτι που συνεχώς αυξάνονται, με την κυβέρνηση και τους ειδικούς να μην φαίνονται διατεθειμένοι να ανοίξουν την εστίαση για να αποσυμφωρηθεί η κατάσταση, καθώς εκτιμούν πως μια τέτοια κίνηση θα έφερνε αντίθετα αποτελέσματα.
Το Μαξίμου είναι έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα και αναμένει πλέον την πρόταση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι μέχρι στιγμή εμφανίζονται αρνητικοί στην απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό την οποία θεωρούν ως μία κίνηση υψηλού ρίσκου, λόγω του μεγάλου κινδύνου μεταφοράς κρουσμάτων, αλλά και της δυσκολίας αντιμετώπισης ασθενών στα νοσοκομεία της περιφέρειας.
Τα επιδημιολογικά δεδομένα που επικρατούν με το σύστημα υγείας να εξακολουθεί να δέχεται μεγάλη πίεση, με τις ΜΕΘ να είναι σχεδόν γεμάτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι οι βασικοί λόγοι που πιθανότατα θα οδηγηθούμε να περάσουμε το Πάσχα στις πόλεις.
Το δίλημμα της έναρξης του τουρισμού
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εκτιμά πως η απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων κατά την περίοδο του Πάσχα, θα ήταν μια σημαντική βαλβίδα αποσυμπίεσης για την κοινωνία που έχει κουραστεί από τα συνεχιζόμενα μέτρα. Από την άλλη όμως μία νέα έξαρση της πανδημίας λόγω της μεταφοράς του επιδημιολογικού φορτίου ενδεχομένως να έθετε σε κίνδυνο την έναρξη της τουριστικής περιόδου που ξεκινάει επίσημα στις 14 Μαΐου.
Άλλωστε η κυβέρνηση ποντάρει πολλά στην πορεία του τουρισμού προκειμένου να ενισχυθούν τα κρατικά έσοδα που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία και τα μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Ο πρωθυπουργός, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί, μετά το Πάσχα θα αρχίσουν να ανοίγουν μια σειρά από δραστηριότητες όπως είναι οι εξωτερικοί χώροι στην εστίαση και οι επιστροφή όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στα σχολεία.
"Αγκάθι" με την εκκλησία το ωράριο
Οι εκκλησίες αναμένεται να λειτουργήσουν τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας με περιοριστικά μέτρα ενώ τα self test θα είναι πιθανότατα υποχρεωτικά για κληρικούς, ιερείς και το προσωπικό των ναών. Στους πολίτες θα επιτραπεί όμως φέτος σε αντίθεση με πέρσι, να βρίσκονται στο προαύλιο των εκκλησιών, ενώ ανάλογα με τα τ.μ. θα οριστεί και ο αριθμός των ατόμων που θα βρίσκονται εντός ναών, με την Ιερά Σύνοδο να έχει ζητήσει να αυξηθεί το ποσοστό της παρουσίας των πιστών.
Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΙ υποστήριξε πως η αρμόδια επιτροπή προσπαθεί να βρει την χρυσή τομή προκειμένου να υπάρξει υγειονομική ασφάλεια "ώστε να ληφθεί μια, συγκροτημένη αλλά και κοντά στην εκκλησία απόφαση". Ωστόσο "αγκάθι" φαίνεται να αποτελεί το ωράριο καθώς οι ακολουθίες την Μεγάλη Εβδομάδα τελειώνουν μετά τις 9 το βράδυ που αρχίζει το απαγορευτικό της κυκλοφορίας, ενώ ερώτημα από αποτελεί το βράδυ της Ανάστασης.
Η Ιερά Σύνοδος με επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας έχει ζητήσει την αλλαγή του ωραρίου προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να παρακολουθήσουν τις ακολουθίες. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την Αρχιεπισκοπή προκειμένου να μην δημιουργηθεί κανένα ζήτημα στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
Από: Thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε σε χρόνο ρεκόρ από συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για τον Τσίπρα
Μια ζωντανή συνέντευξη στον ΣΚΑΪ μετατράπηκε σε μικρό τηλεοπτικό "θρίλερ", όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να αποχωρήσει από το πλατό μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξή της.
Τι αλλάζει στον ΟΠΑΠ μετά από τη συνένωσή του με την Allwyn
Μία νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ εγκαινιάζει η συμφωνία συνένωσης με την Allwyn αξίας 16 δισ. ευρώ, με ορίζοντα τη δημιουργία ενός παγκόσμιου "ηγέτη" στη λοταρία και το on line gaming.
Έφυγε από τη ζωή ο Άλκης Γιαννακάς, 'Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη'
Ο γοητευτικός αντι-ήρωας του ελληνικού σινεμά, το "ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη" που έκλεψε καρδιές τη δεκαετία του ’70, δε μένει πια εδώ. Απεβίωσε στα 80 του, αφήνοντας πίσω μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά καρέ του ελληνικού κινηματογράφου.
Ο ελληνοαμερικανός επιστήμονας που πήρε το Νόμπελ Φυσικής
Η ιστορία του John M. Martinis, του φυσικού που με το έργο του άλλαξε την πορεία της κβαντικής έρευνας και συνέβαλε στη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη, φωτίζει μια κρίσιμη σελίδα της επιστήμης.
Γιατί δεν πήρε ο Donald Trump το Νόμπελ Ειρήνης 2025-ποιο πρόσωπο επιλέχθηκε
Ο Donald Trump ήταν στις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2025 και επέμενε ότι το "αξίζει", αλλά τελικά δεν το πήρε. Ποιες είναι οι επιδόσεις, τα εμπόδια και η στάση της Επιτροπής που έκαναν τη διαφορά.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνοχος ο Βασίλης Μπισμπίκης-το πρόστιμο και η κατάθεσή του
Ο Βασίλης Μπισμπίκης τιμωρήθηκε με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο για το τροχαίο - "Δεν είχα πιει, χτύπησα δύο αυτοκίνητα λόγω κακού χειρισμού", κατέθεσε.